Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας Κίρρας απαντάει στα περι ...λουκέτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΤΕΑΣ –ΚΙΡΡΑΣ –ΤΡΙΤΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας –Κίρρας- Τριταίας αισθάνεται την υποχρέωση και την ανάγκη να απαντήσει στα πρόσφατα δημοσιεύματα «περί ΛΟΥΚΕΤΟΥ».
Συνεχίζουν φαίνεται μερικοί να παρουσιάζονται σαν «γραφείο τύπου» συγκεκριμένων προσώπων που θέλουν να επιδείξουν ανύπαρκτη παρουσία και να αποκτήσουν «παραγοντικό» ρόλο κατηγορώντας ασύστολα συντρόφους ακόμη και την Οργάνωσή μας .
Είναι πρόσφατες οι ανώνυμες λασπολογίες πού εκκρεμούν με μήνυση πού υπέβαλαν μέλη της ... Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας. Δυστυχώς και τα πρόσφατα δημοσιεύματα έχουν την ίδια στόχευση ,τους ίδιους πρωταγωνιστές και το ίδιο προσβλητικό περιεχόμενο.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας τα απλά μέλη της και οι φίλοι μας προσπάθησαν και προσπαθούν, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, να ενισχύσουν από το υστέρημά τους την λειτουργία και τις δραστηριότητες της Οργάνωσης.
Τόσο στις ευρωεκλογές , όσο και στις βουλευτικές εκλογές όχι μόνον διαφύλαξαν την ενότητα και την συνοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά αγόγγυστα και με προσωπικές και οικονομικές θυσίες, έφεραν μετά από πολλά χρόνια την Νίκη στη δημοκρατική Ιτιά. Θυσίες πού έφταναν σε σημεία συγκινητικά από πλευράς μελών αλλά και πολλών φίλων , χωρίς την συνδρομή και την συμπαράσταση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας.
Έπρεπε κάποιοι να σιωπούν και όχι να διαλαλούν ότι : «θα την διαλύσουμε την Οργάνωση της Ιτιάς».Έπρεπε να αναλογισθούν τι παρουσία και τι προσφορά, είχαν όλο αυτό το διάστημα, στη περιοχή μας. Έπρεπε να απολογηθούν, αντί να κρίνουν.
Κάνουν ότι αγνοούν, ότι έβαλαν «ΛΟΥΚΕΤΟ» και έκαναν «ΕΞΩΣΗ»,της Τ. Ο. Άμφισσας από το κτίριο πού συστεγάζονταν, με την Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας, και η Τοπική Οργάνωση Άμφισσας παραμένει έως και σήμερα άστεγη ;
Δεν γνωρίζουν, ότι μετά την έξωση της Τ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άμφισσας ,ο μισός και πλέον χώρος των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής, έχει μετατραπεί σε χώρο προσωπικής διαμονής του Γραμματέα ;
Τους διαφεύγει ότι παρά την ενίσχυση των Κεντρικών ,παραμένουν απλήρωτα και σε διακανονισμό, τα τηλέφωνα της Νομαρχιακής Επιτροπής και δυστυχώς πρόσφατα κόπηκαν, λόγω χρέους από τον Ο.Τ.Ε. ;
Ξεχνούν, ότι ακόμα και μέχρι σήμερα δεν «αναγνωρίζουν» και βρίζουν, την νεοεκλεγμένη βουλευτή μας , κ. Αφροδίτη Παπαθανάση ,όταν μετά από 28 χρόνια ,επικράτησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στη Φωκίδα ;
Η Συντονιστική Επιτροπή, της Τ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας ,δηλώνει, ότι εξάντλησε όλες τις δυνατότητες ανεύρεσης πόρων στέγασης , αλλά και τις οικονομικές δυνάμεις των μελών της, για μόνιμη και σταθερή στέγαση των γραφείων της.
Αλήθεια γιατί η Νομαρχιακή Επιτροπή και ο Γραμματέας αθέτησαν τις υποσχέσεις τους και τις δεσμεύσεις, για κάλυψη του κόστους στέγασης της Οργάνωσής μας ;
Εκείνοι πού θέλουν να λέγονται «στελέχη» του Κόμματος ,πού διαμένουν η γνωρίζουν το χώρο του Δήμου Ιτέας, πρέπει να αντιληφθούν και να αναγνωρίσουν την προσφορά και την παρουσία, όλων αυτών, πού είτε σαν Συντονιστικές Επιτροπές, είτε σαν μέλη και φίλοι , στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στις Νίκες και στις Ήττες.





Αλίμονο σ΄ αυτούς πού απουσίαζαν , που σχολιάζουν δυσφημιστικά και σ’ αυτούς που υπονόμευαν και συνεργάζονταν, επίσημα ή ανεπίσημα , με τις αντίπαλες παρατάξεις στα Δημοτικά Ψηφοδέλτια .
Η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο.ΠΑ.ΣΟ.Κ Ιτέας πού εκλέχθηκε με την καθολική ψηφοφορία και θέληση των μελών της , καθώς και τα ίδια τα μέλη και οι φίλοι θα διατηρήσουν την ενότητα, την συνοχή , και την θέληση, για μια δημοκρατική Ιτιά και στις Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές στο ΑΚΕΡΑΙΟ.
Δεν μας αγγίζουν τίτλοι ,όπως «φραξιονιστές» , «Οργάνωση Φάντασμα», «Οργάνωση Σφραγίδα», γιατί αυτές αναλογούν σ΄ αυτούς που αντικομματικά και αντικαταστατικά, προσπαθούν να συγκεντρώσουν υπογραφές, η πολιορκούν και απειλούν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, για παραίτηση ή διάλυση της Τ.Ο. Ιτέας.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε , στο δρόμο της κομματικής και πολιτικής παραφροσύνης.
Αφήνουμε πίσω θλιβερά πρόσωπα και θλιβερές καταστάσεις του παρελθόντος και βαδίζουμε στο δρόμο του μέλλοντος και της ελπίδας.

«ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ»


Ιτέα 2 Δεκέμβρη 2009


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας- Κίρρας- Τριταίας

Σαββατοκύριακο, ακόμα ένα διπλό ουράνιο τόξο ας μας περιμένει στο ξημέρωμα

Κλείνουν τμήματα σχολείων και στην Φωκίδα χωρίς κανένα λόγο.

Παρατηρήσαμε την εβδομάδα που πέρασε να κλείνουν τμήματα σχολείων στο Λιδορίκι, στην Άμφισσα και στην Κίρρα για την νέα γρίπη. Νομίζω ότι έχουμε χάσει το μέτρο. Διαβάστε ένα άρθρο να καταλάβετε τι εννοούμε.

Ο πανικός της υπερβολής

Των Αγγελικής Κανελλακοπουλου και Βασιλη Τολια*

Οταν άρχισε η κινδυνολογία για τη νέα πανδημία μεσούντος του θέρους, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του παραλογισμού το οποίο θα βίωναν οι περισσότερες σχολικές μονάδες αυτόν τον Νοέμβρη. Επειδή όμως ζούμε στη χώρα της υπερβολής, το πιο ευφάνταστο σενάριο ... έγινε τελικά πραγματικότητα.

Η νέα γρίπη πρωτοχτύπησε τους φοιτητές που έκαναν τις διακοπές τους στη Μύκονο, την Πάρο ή τη Σαντορίνη. Το υπουργείο Υγείας προέβη προληπτικά σε πολύ αυστηρά μέτρα στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τα οποία θα έπρεπε οι διευθυντές να περνούν όλο το πρωινό τους στα τμήματα μετρώντας απόντες, στη συνέχεια θα έπρεπε να επικοινωνούν με τις οικογένειες των απόντων, να καταγράφουν θερμοκρασίες και γριπώδη συμπτώματα, να ενημερώνουν εγκαίρως με ποσοστά, νέα και παλιά περιστατικά την οικεία Σχολική Διεύθυνση, να προΐστανται των σχολικών επιτροπών γρίπης, να εξετάζουν και να απομακρύνουν τα παιδιά που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, να φροντίζουν ώστε οι κουπαστές και τα πόμολα να καθαρίζονται πριν και μετά από κάθε διάλειμμα με αντισηπτικό και να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά πλένουν συχνά τα χέρια τους, αποφεύγουν τα φιλιά, δεν μοιράζονται το μολύβι με τον διπλανό τους, δεν ακουμπούν το πρόσωπό τους και βήχουν με τον αρμόζοντα τρόπο. Θεωρούμε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι διευθυντές σχολικών μονάδων σπατάλησαν τον χρόνο τους για τα παραπάνω, αμελώντας άλλες λειτουργικά ζωτικές ευθύνες, χωρίς όμως να υπάρχει πάντα και η αντίστοιχη αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών, όταν ο αριθμός των ύποπτων απόντων αυξανόταν.

Επρεπε να μεγαλώσει τόσο ο αριθμός των άρρωστων παιδιών (μικρότερος όμως από τους απόντες με την κοινή γρίπη κάθε Φεβρουάριο), ώστε το υπουργείο Υγείας να επανέλθει με νέα εγκύκλιο και συγκεκριμένο αλγόριθμο που ορίζει πότε κλείνει ένα τμήμα, ένα σχολείο, ένα συγκρότημα. Και με αυτή τη νέα εγκύκλιο αρχίζει το θέατρο του παραλόγου... Κλείνει ένα τμήμα, κι αν κλείσει το ένα τρίτο των τμημάτων, κλείνει το σχολείο, αδιαφορώντας εάν ένα τμήμα έχει ήδη κλείσει και έχει ξαναρχίσει τα μαθήματα ή δεν έχει προλάβει καν να γυρίσει στο σχολείο. Και αν για κακή τύχη κλείσει στο μεταξύ και όλο το σχολικό συγκρότημα, δεν είναι απίθανο παιδιά να απουσιάσουν έως και τρεις εβδομάδες από τις σχολικές τάξεις λόγω ενός αλγόριθμου...

Αδιαφορεί το υπουργείο Υγείας για την ουσία του μέτρου και μένει στον τύπο. Δεν θα κολλήσουν τα παιδιά στο πάρτι που θα πάνε το Σαββατόβραδο, στον κινηματογράφο, στο μπαράκι, στο μετρό, στο λεωφορείο, στο σπίτι του κολλητού, στο φροντιστήριο, στο γήπεδο, στο ίδιο τους το σπίτι από το αδερφάκι που φοιτά σε άλλο σχολείο ή από τον γονιό τους;

Αν μπορούσαμε να κλειδώσουμε τα παιδιά μέσα στο δωμάτιό τους, να τα αφήνουμε να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο μόνο μέσω Διαδικτύου, κινητών και msn, ίσως και να καταφέρναμε να περιορίσουμε αισθητά τη διασπορά της νέας γρίπης.

Οσο όμως τα παιδιά μας κυκλοφορούν ευτυχώς ελεύθερα, θα έπρεπε να έχουμε και τα σχολεία ανοιχτά. Ναι, να επισημαίνουμε τα μέτρα πρόληψης, αλλά να έχουμε τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Δεν είναι μόνο το θέμα της ύλης, των εξετάσεων, των Πανελλαδικών. Είναι το λάθος πρότυπο που προβάλλουμε στους νέους ανθρώπους, είναι τα προβλήματα που δημιουργούμε στις οικογένειες, είναι η λογική της προσωρινής συγκάλυψης και όχι της ουσιαστικής αντιμετώπισης.

Ας αφήσει λοιπόν το υπουργείο Υγείας τα παιδιά να πάνε στο σχολειό τους, τους γονείς να πάνε στη δουλειά τους, τους υπαλλήλους των νομαρχιών να ασχοληθούν με ουσιαστικά ζητήματα, τους υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ να τρέξουν για πραγματικά φλέγοντα θέματα, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να διοικήσουν τα σχολεία τους. Ας σταματήσει, επιτέλους, ο πανικός της υπερβολής.

* Η κ. Αγγελική Κανελλακοπούλου είναι διευθύντρια του Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και ο κ. Βασίλης Τόλιας είναι διευθυντής του Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Από Καθημερινή

Οι εκδηλώσεις στην Άμφισσα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Κυριακή 06/12:

- 18.00 Πρωτοβουλία «Φωκίδα» & Catering «Το Σπιτικό»: Παρασκευάσματα

- 19.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας: Παρουσίαση - Προβολή Δραστηριοτήτων του Κέντρου

Δευτέρα 07/12:

- 18.00 Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας: Μυρωδιές Χριστουγέννων

- 19.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας: Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος των Θεών»

Τρίτη 08/12:

- 18.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας: Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ελιά, στο χώρο και τον χρόνο»

Τετάρτη 09/12:

- 18.00 Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αράχωβας: «Τα μάγια της πεταλούδα» του Φ.Γ. Λόρκα – Αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη, επιμέλεια – σκηνοθεσία Πάτυ Καρλιαύτη

Πέμπτη 10/12:

- 18.00 Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Άμφισσας: Θεατρικό Παραμύθι με τίτλους «Ο σκυθρωπούλης καλικάντζαρος και τα χρήματα» και «Ο λόφος των ζωντανών αγαλμάτων» σε επιμέλεια Δ. Αποστόλου & Κατασκευές από πηλό και άλλα υλικά με θέμα «Δημιουργούμε φυλαχτά για να φύγουν τα ξωτικά», σε επιμέλεια Β. Δασκαλοπούλου

- 18.00 Παιδική Βιβλιοθήκη Παιδική Βιβλιοθήκη Άμφισσας: Αφήγηση Παραμυθιού «Ποιος κοροϊδεύει τους καλικάντζαρους¨

Παρασκευή 11/12:

- 17.00 Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Άμφισσας: Θεατρικό Παραμύθι με τίτλους «Ο σκυθρωπούλης καλικάντζαρος και τα χρήματα» και «Ο λόφος των ζωντανών αγαλμάτων» σε επιμέλεια Δ. Αποστόλου & Κατασκευές από πηλό και άλλα υλικά με θέμα «Δημιουργούμε φυλαχτά για να φύγουν τα ξωτικά», σε επιμέλεια Β. Δασκαλοπούλου

- 18.00 Σύλλογος Αλλοδαπών Γυναικών Φωκίδας: Παρουσίαση εθίμων και γλυκών των τόπων τους

Σάββατο 12/12:

- 12.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και Γ.Α.Σ. Μάκαρος Άμφισσας: Θεατρικό έργο «Χριστουγεννιάτικα παραμυθογνέματα» από την ομάδα «Ιπτάμενες Σκούπες»

- 11.00 4ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας: Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

- 11.00 και 17.00 Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σερνικακίου: Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Κυριακή 13/12:

- 11.00 4ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας: Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

- Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Εστία Άγιος Νικόλαος Γαλαξιδίου: Μπαζαρ, ,

- 21.30 καφέ Θέατρο Συναυλία κλασσικής κιθάρας με τους Δ. Καρατζά και Χ. Κανελλίδη – Εικαστική παρέμβαση από την Ειρήνη Πράττη

Δευτέρα 14/12:

- Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Εστία Άγιος Νικόλαος Γαλαξιδίου: Μπαζαρ

- 18.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας: Παρουσίαση - Προβολή Δραστηριοτήτων του Κέντρου & Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος των Θεών»

Τρίτη 15/12:

- Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Εστία Άγιος Νικόλαος Γαλαξιδίου: Μπαζαρ

- 18.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας: Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ελιά, στο χώρο και τον χρόνο»

Τετάρτη 16/12:

- 17.30 Μουσική Σχολή «Ηχώ»: Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικου Παραμυθιού

- 17.00 Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: Εργαστήρι «Το Κουτί με τις ευχές»

- 19.00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ωδείο Δήμου Άμφισσας: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Πέμπτη 17/12:

- 18.00 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Θεατρική Παράσταση «Το πιο όμορφο γράμμα για τον Αη-Βασίλη» και κατασκευές

Παρασκευή 18/12:

- 18.00 Παιδικός Σταθμός «Κουκλόσπιτο» - Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Άμφισσας - 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας - Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: «Παραστάσεις Δρόμου κ΄ Θεατρικά Δρώμενα» από την ομάδα «Magic Party»

- 18.00 Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

- 18.00 Πρωτοβουλία «Φωκίδα» & Catering «Το Σπιτικό»: Παρασκευάσματα

- 12.00 και 17.00 Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: Εργαστήρι «Ευχές στον Ουρανό»

- 18.00 Παιδικός Σταθμός «Κουκλόσπιτο»: Κατασκευές και Μπαζάρ

Σάββατο 19/12:

- 18.00 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, Θεατρική Διασκευή από την Πάτυ Καρλιαύτη του παραμυθιού «Κάποια Καλικαντζαροχριστούγεννα» της Κατερίνας Τζαμτζή

- 18.00 5η Τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας: Μπαζάρ

- 19.00 Σώμα Ελληνίδων Οδηγών: Οδηγικές Δραστηριότητες

Κυριακή 20/12:

- 11.00 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Κατασκευές και Μπαζάρ

- 18.00 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, Θεατρική Διασκευή από την Πάτυ Καρλιαύτη του παραμυθιού «Κάποια Καλικαντζαροχριστούγεννα» της Κατερίνας Τζαμτζή

- 12.00 Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: Εργαστήρι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για παιδιά»

- 20.30 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Μουσική Σχολή «Ηχώ» και Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φωκίδας: Παιδική Όπερα

Δευτέρα 21/12:

- 17.30 2ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Θεατρικά «Δώδεκα Μήνες» και «Φτωχά πλούσια Χριστούγεννα» και Μπαζάρ

- 10.00 και 17.00 Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σερνικακίου: Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Τρίτη 22/12:

- 18.00 4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Δημιουργικές Ασχολίες

- 20.30 Τμήμα Μοντέρνου Χορού Δήμου Άμφισσας & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι φίλων της τέχνης Ιτέας: Πάρτι

Τετάρτη 23/12:

- 18.00 Μουσική Σχολή «Ηχώ»: Κάλαντα με φλογέρες

- 18.00 Πρωτοβουλία «Φωκίδα» & Catering «Το Σπιτικό»: Παρασκευάσματα

- 17.00Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: Εργαστήρι «Τα καλύτερα Χριστούγεννα»

Πέμπτη 24/12:

- 18.00 Κ.Α.Π.Η. Δήμου Άμφισσας: Παραδοσιακά Κάλαντα και Γλυκίσματα

Δευτέρα 28/12:

- 17.30 Σύλλογος ¨Ελιά¨: «Ο Μίκυ και η Μίνι Μάους στο χωριό των καλικαντζάρων»

- 18.00 Σώμα Ελληνίδων Οδηγών: Παιχνίδια

- 19.00 Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας: «Η γιαγιά διαβάζει παραμύθια»

Τρίτη 29/12:

- 17.30 Εστία Άγιος Νικόλαος Γαλαξιδίου: Κατασκευή διακοσμητικών αστεριών

- 18.00 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: Προσκοπικά Παιχνίδια

Τετάρτη 30/12:

- 19.00 Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας Κινηματογραφική Πολιτιστική Λέσχη Άμφισσας: Προβολή Ταινίας «G-Force»

- 17.30 Εστία Άγιος Νικόλαος Γαλαξιδίου: Κατασκευή διακοσμητικών φαναριών

Πέμπτη 31/12:

- 18.00 Κ.Α.Π.Η. Δήμου Άμφισσας: Παραδοσιακά Κάλαντα και Γλυκίσματα

Τρίτη 05/01:

- 20.30 Αυλή Παλιάς Πυροσβεστικής Ε.Ο.Σ. Άμφισσας: Αποχαιρετιστήριο Πάρτι Καλικαντζάρων

Ευχετήριο μήνυμα του Δημάρχου Άμφισσας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης, που είναι τα Χριστούγεννα, όπως επίσης και οι εορτές του νέου έτους, ας μας κάνουν όλους πιο δυνατούς για να μπορούμε με αξιοπρέπεια και τιμή να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Εύχομαι στους δημότες μας γενικά και σε καθένα χωριστά, γαλήνη, ευτυχία, ευημερία.
Ευχές για επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων καθημερινότητας.
Εύχομαι σε όλους μας υγεία οικογενειακή γαλήνη και εξασφάλιση εργασίας που είναι δικαίωμα όλων μας.

Εύχομαι στους αγρότες μας να επιλύσουν κάθε διαρθρωτικό τους ... πρόβλημα και στους επιχειρηματίες καλούς τζίρους και καλά κέρδη.

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας να εκπληρώσουν όλα τα όνειρά τους για το 2010 και τέλος εύχομαι η οικονομική κρίση που έρχεται, η κρίση που μας βρήκε, να αποτελέσει κακό όνειρο που θα φύγει με το γλυκοχάραμα της νέας χρονιάς.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Η Γέννηση του Θεανθρώπου ας αγγίξει και φέτος με μηνύματα δύναμης, ελπίδας και αγάπης όλον τον κόσμο.
Γιατί όλοι μας και ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στο κοινό όραμα ειρήνης, ευτυχίας και προόδου.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, το μήνυμα των Χριστουγέννων ας φωτίζει το δρόμο μας, κάνοντας την έννοια της προσφοράς, πράξη καθημερινότητας, στον συνάνθρωπο αλλά και στην Πατρίδα.
Το 2010 να είναι ένα έτος ειρηνικό και δημιουργικό για όλο τον κόσμο, με υγεία και προκοπή.
Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλά.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ

Καταλήψεις απο μαθητές και φοιτητές , απεργία απο την ΑΔΕΔΥ για την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Πάνω από 400 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη υπό κατάληψη, με αφορμή την επέτειο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.
Οι καταλήψεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται αρκετά σχολεία να παραμείνουν κλειστά ως και την προσεχή Τετάρτη. Εν τω μεταξύ, πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα σε όλη την Ελλάδα κλείνουν, με απόφαση των φοιτητικών συνελεύσεων.

Με κεντρικό σύνθημα "Εμείς δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη", η μαθητική και φοιτητική κοινότητα της χώρας (Συντονιστικό Γρηγορόπουλος, φοιτητικοί σύλλογοι κεντρικών Ιδρυμάτων κ.α.) που ... ήδη έχει προβεί σε μαζικές αποφάσεις καταλήψεων όλο το επετειακό τριήμερο, προγραμματίζει δυναμικό παρών στα δύο συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο ραντεβού θα δοθεί την Κυριακή στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στα Προπύλαια και το δεύτερο, τη Δευτέρα στις 12.00, επίσης στα Προπύλαια.

Την Κυριακή περισσότεροι οι νεολαίοι και οι πολιτικό-κοινωνικοί φορείς, τη Δευτέρα, περισσότερο οργανωμένες οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία εργαζομένων με την ΟΛΜΕ να πρωτοστατεί καλώντας σε πανελλαδική στάση εργασίας (11π.μ.- 2μ.μ. και 2μ.μ. - 5μ.μ.). "Με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου", ΟΛΜΕ υπενθυμίζει το διεκδικητικό της πλαίσιο με όλα τα επείγοντα και πάγια αιτήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις, αρκετές πανεπιστημιακές σχολές της χώρας αναμένεται να αναστείλουν τις εργασίες τους. Συγκεκριμένα στο Καποδιστριακό θα παραμείνουν κλειστές η Ιατρική, το Παιδαγωγικό, το Μαθηματικό, το Φυσικό και η Πληροφορική.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) κλειστή παραμένει η σχολή Αρχιτεκτόνων, η ΣΕΜΦΕ, οι Ηλεκτρολόγοι, οι Χημικοί Μηχανικοί, ενώ τα συντονιστικά των φοιτητών στους Μηχανολόγους και τους Τοπογράφους αναμένεται να αποφασίσουν αύριο για τις περαιτέρω κινήσεις τους, ενώ δε λειτουργεί και η Σχολή Καλών Τεχνών.

Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν κλειστές τρεις σχολές του ΑΠΘ: Φυσικό, Καλών Τεχνών και Μουσικών Σπουδών. Ίδια εικόνα και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στο πανεπιστήμιο Πατρών, όπου αρκετές σχολές αναμένεται να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Κλειστά την Παρασκευή και τα ΤΕΙ

Την αναστολή της λειτουργίας των ΤΕΙ της χώρας στις 18 Δεκεμβρίου ( ημέρα Παρασκευή) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων 25 ειδικοτήτων που εκκρεμούν, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων στο πλαίσιο της Συνόδου τους που πραγματοποιείται από χθές στο Μεσολόγγι.

Οπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΤΕΙ δήλωσαν ότι εάν η πολιτεία δεν αποφασίσει να ρυθμίσει οριστικά το ζήτημα, εξ΄αιτίας του οποίου δεν κατοχυρώνονται εδώ και χρόνια επαγγελματικά προσόντα σε χιλιάδες αποφοίτους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων θα απαιτήσουν από την υπουργό Παιδείας που αναμένεται να παραστεί σήμερα στις εργασίες της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της Συνόδου, να τοποθετηθεί.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαβουλεύσεων συζητήθηκε για άλλη μια φορά και το θέμα του πλαφόν εισαγωγής στις σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της βαθμολογικής βάσης του 10 δηλαδή, με τους εκπροσώπους των περισσοτέρων, κυρίως περιφερειακών Ιδρυμάτων να τάσσονται υπέρ της κατάργησής του, αντιθέτως με τους προέδρους των κεντρικών ΤΕΙ ( Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης) να διαφωνούν. Παναττική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τη Δευτέρα, για να διευκολύνει τους δημόσιους υπάλληλους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του μαθητή ανέδειξαν όχι μόνο πτυχές που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά. "Μια νέα γενιά που ζει και μεγαλώνει σε ένα πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημοκρατικά, κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα διαρκώς αμφισβητούνται και η αβεβαιότητα για το μέλλον αυξάνεται. Μια νέα γενιά με πολλούς τίτλους σπουδών, που ζει την ανεργία, την εργασιακή και ασφαλιστική επισφάλεια και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων" σημειώνει η Ένωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται: "Το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται να μη ζήσει η νέα γενιά με λιγότερα κοινωνικά αγαθά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από αυτά των προηγούμενων. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει και ανάλογες αποφάσεις για κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από Νομαρχιακά Τμήματα. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα ζητήματα αυτά και μπροστά και στον προϋπολογισμό, με αιχμή την ειδικότερη διάσταση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου, προχωρά και στις 21/12/2009 σε νέα αγωνιστική παρέμβαση".

Από Ελευθεροτυπία

Στους δρόμους οι μαθητές της Ναυπάκτου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η μαθητική πορεία στο κέντρο της Ναυπάκτου. Για μία σχεδόν ώρα, μαθητές όλων των σχολείων της πόλης διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες στο ΕΠΑΛ αλλά και για ένα καλύτερο σχολείο συνολικότερα.

Η προγραμματισμένη πορεία των μαθητών του ΕΠΑΛ, με αφορμή τις απαράδεκτες συνθήκες του σχολείο τους, πλαισιώθηκε και από μαθητές των άλλων σχολείων της Ναυπάκτου καθώς η Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας είχε κηρύξει στάση εργασίας από ... τις 10 το πρωί και μετά.

Η πορεία, ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ, έφτασε μέχρι το Κεφαλόβρυσο και γύρισε πάλι πίσω.
Στο ενδιάμεσο έκανε μια στάση στο δημαρχείο Ναυπάκτου όπου ακούστηκε το σύνθημα “Παπαθανάση δώσε λεφτά για τα σχολεία και όχι για βεγγαλικά και άλλες ιστορίες”, αλλά ο δήμαρχος δεν εμφανίστηκε.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες#


Από Ναυπακτία

Είσπραξη προστίμων για τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων

Αρχίζει η είσπραξη των «παγωμένων» προστίμων για τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων και δασών σε όλη τη χώρα, μετά την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών, καθώς με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία των καμένων εκτάσεων καταργούνται οι επίμαχες διατάξεις του νόμου Δρυ (3208/2003), βάσει των οποίων δεν καταβάλλονταν τα αναλογούντα πρόστιμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Από το 2003 και μετά, η έκδοση των ... πρωτοκόλλων κατεδάφισης συνεχιζόταν κανονικά, όμως βάση των διατάξεων του νόμου, δεν καταβάλλονταν τα αναλογούντα πρόστιμα.
Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπει τόσο την αναστολή του νόμου Δρυ, για τον ορισμό του δάσους, όσο και τη ρύθμιση που προέβλεπε ότι οι εκτάσεις κάτω των 3 στρεμμάτων εξαιρούνται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι «Τα πρωτόκολλα είναι καταγεγραμμένα στις δασικές υπηρεσίες, δεν αμνηστεύεται η παρανομία και η είσπραξη των προστίμων θα γίνει αμέσως μετά την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών». Ειδικότερα, από την ισχύ ως νόμου του σχεδίου νόμου «Για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής και λοιπές διατάξεις», με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 8, δεν εφαρμόζεται η παράγραφος 15 του άρθρου 21 του Ν. 3208/2003, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρωτόκολλα βεβαιώνονται και αποστέλλονται προς είσπραξη άμεσα.

Η διάταξη αφορά το σύνολο της χώρας και όχι μόνο τις καμένες εκτάσεις του Νομού Αττικής, γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνει το Κεφάλαιο Β’ «Λοιπές διατάξεις» δηλαδή τις διατάξεις που αφορούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, επανέρχεται ο παλιός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, μια περιοχή για να χαρακτηριστεί ως δάσος, η δενδροκάλυψη θα πρέπει να φτάνει το 15% αντί του 25%, που προέβλεπε ο νόμος Δρυ.

Όταν εκδόθηκε ο νόμος Δρυ, κατατέθηκαν πολλές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή κατεδαφίσεων και προστίμων και το δικαστήριο τις έκανε δεκτές.

Τώρα με την κατάργηση του εν λόγω νόμου, ανοίγει ο δρόμος, ώστε να τεθούν σε εφαρμογή όλα εκείνα τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και τα πρόστιμα που είχαν μπλοκαριστεί στο ΣτΕ, ενώ σε ό,τι αφορά το μέλλον, αποτρέπονται δραστικά οι παρανομίες σε δάση και δασικές εκτάσεις της χώρας.

Από econews.gr

Δεν υπερασπίστηκε τη θέση της στο ΣΤΕ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τους πολίτες, ενάντια στην Νομαρχία και την πρακτική της να μην ελέγχει και να μην επιβάλει κυρώσεις για περιβαλλοντικές παραβάσεις.
Κανένας Νομάρχης δεν θα αισθάνεται χαλαρός πλέον απέναντι στα καθήκοντά του.

Οινόφυτα 3-12-2009
Εκδικάστηκαν χθες στην επταμελή Σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως του «Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού», του συλλόγου «Πολίτες για την Αειοφορία. Περιβάλλον-Υγεία-Πολιτισμός» και του πρεσβύτερου κ. Ιωάννη Οικονομίδη με τις οποίες στρέφονται κατά της άρνησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας να διακόψει την λειτουργία και να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας πέντε ... βιομηχανιών της περιοχής του Ασωπού (Οινόφυτα Βοιωτίας). Πρόκειται για τις βιομηχανίες «ΕΠΑΛΜΕ Α.Ε.», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.», «ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ», «EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε.» και «ALUMINCO Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ». Οι βιομηχανίες αυτές είχαν ελεγχθεί το 2007 από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τους επέβαλλε πρόστιμα για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Στην αρχή της διαδικασίας, τόσο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, όσο και ορισμένες από τις βιομηχανίες επεδίωξαν την αναβολή της συζήτησης, αίτημα που βρήκε αντίθετους τους δικηγόρους των περιβαλλοντικών οργανώσεων και του πρεσβ. Ιωάννη, την κυρία Ελ. Κιουσοπούλου και τον κ. Γ. Κτιστάκι, και που τελικώς απερρίφθη από το δικαστήριο που προχώρησε κανονικά στην εκδίκαση των υποθέσεων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, αφού απερρίφθη το αίτημά της για αναβολή, δεν παρέστη τελικώς στην εκδίκαση για να υπερασπιστεί την θέση της.

Η εισηγήτρια, Σύμβουλος Επικρατείας, κ. Αικ. Σακελλαροπούλου εισηγήθηκε την αποδοχή των αιτήσεων ακυρώσεως με το σκεπτικό ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας έπρεπε να είχε ελέγξει αν η λειτουργία των εν λόγω βιομηχανιών ήταν νόμιμη και, κατά περίπτωση, να είχε διακόψει την λειτουργία τους.

Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού
Σύλλογος «Πολίτες Για την Αειφορία»
Από Συμπαράταξη Βοιωτών

Σεισμός στο Καρπενήσι , αισθητός και στην Φωκίδα


Σεισμός 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 11:34 σήμερα το πρωί 23 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι μεταξύ Καρπενησίου και Λαμίας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Φωκίδα

Όλα στο Διαδίκτυο, Όλα στο Φώς...να φύγουν τα σκοτάδια και απο την Φωκίδα

Όσες υποχρεώσεις και αν είχαν οι Δήμοι η Νομαρχία και οι υπηρεσίες της Φωκίδας, να δημοσιοποιούν τις αποφάσεις τους μέσα από ιστοσελίδες που έχουν χρυσοπληρωθεί όπως συμβαίνει σε άλλους Νομούς δεν τις εφάρμοζαν, να δούμε θα γίνει τίποτα τώρα;

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων κάθε κρατικής αρχής και φορέα του κράτους στο διαδίκτυο. «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες. Όλα στο φως, όλα στην κρίση του πολίτη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ... και την ανάρτηση όλων των διοικητικών πράξεων στο διαδίκτυο, όπως και των προϋπολογισμών, ισολογισμών και δαπάνες των διαφόρων υπηρεσιών.
Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε όλους τους διορισμούς, τη συγκρότηση επιτροπών και τις αμοιβές των μελών τους.
«Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Σήμερα κάνουμε σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, δίνουμε καίριο πλήγμα στη διαφθορά της χώρας μας. Είναι ένας νόμος που δεν κοστίζει τίποτα όμως συμβάλλει στην προσπάθειά μας της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος».
Από exomatiakaivlepo