Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΕΝΥΣ ΤΣΑΚΙΡΗ 25_8_2011 (ΑΓΓΕΛΟΥ - ΤΑΞΙ) (ΜΕΓΚΟΣ-ΛΑΡΝΑΚΗ) ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ FM 92,1

Οι γυναικείες φυλακές Αβέρωφ

Το κολαστήριο Αβέρωφ...

To άρθρο αυτό αφορά το κολαστήριο των γυναικείων φυλακών Αβέρωφ, που μάτωσαν και πέθαναν εκατοντάδες δημοκράτισσες και κομμουνίστριες από την εποχή του εμφυλίου έως και το 1966. Ανοίγουμε την σκουριασμένη πόρτα του κελιού τους και ακούμε προσεκτικά τις φωνές τους να μας μιλούν...

Το υπόμνημα

Εκατοντάδες είναι τα υπομνήματα που στάλθηκαν από τις εξόριστες και φυλακισμένες γυναίκες των σκοτεινών χρόνων της ελληνικής δημοκρατίας. Αυτό είναι απλά ένα από αυτά..

«Τη στιγμή που οι προοδευτικές δυνάμεις της ανθρωπότητας δίνουν τη μάχη τους για την Παγκόσμια ειρήνη οι φυλακισμένες γυναίκες του Αβέρωφ, υψώνουμε τη φωνή μας για να αποκαλύψουμε μια μόνο πτυχή του όλου δράματος που παίζεται στην Ελλάδα και να καταγγείλουμε το όργιο της τρομοκρατίας, τις άδικες καταδίκες και να ζητήσουμε δικαιωματικά τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία και την Γενική Πολιτική αμνηστεία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνευση της Ελλάδας. 

Σε μια σύγχρονη Βαστίλλη της Αθήνας βρισκόμαστε στοιβαγμένες 760 γυναίκες,...

Φωκικός: Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται



Μαζί θα πορευτούν και τη νέα αγωνιστική περίοδο Φωκικός και Μιχάλης Κασάπης. Ο Βοιωτός τεχνικός ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Άμφισσας και με βοηθό τον γυμναστή Κώστα Τερζή θα την καθοδηγήσει τεχνικά.

Ο Μιχάλης Κασάπης γεννήθηκε το 1971 και διακρίθηκε ως ποδοσφαιριστής με την ΑΕΚ και την Εθνική μας ομάδα. Μετά από πέντε χρόνια στον Λεβαδειακό ο Κασάπης πήρε μεταγραφή για την Ένωση με ...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ




‘Ωρα 8 σήμερα το πρωί , πήγαμε στον τόπο της χθεσινής καταστροφής , όπου είναι ολοφάνερα τα σημάδια της πύρινης λαίλαπας , ευτυχώς , δεν υπάρχουν πια ενεργές εστίες φωτιάς , εκτός ελαχίστων περιπτώσεων , στην Αμυγδαλιά και προς τη Σώταινα , όπου ένα ελικόπτερο επιχειρούσε για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις .

Μπροστά στις φυλακές , συναντήσαμε τον Δήμαρχό μας κ. Καπεντζώνη , φανερά ...

Έσβησε η φωτιά στη Φωκίδα


Έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και ολοκλήρωσε το έργο της η μεγάλη πυρκαϊά που "τρόμαξε" χθες βράδυ την Δωρίδα.
Το ξημέρωμα βρήκε τους κατοίκους των περιοχών Αμυγδαλιά, Σώταινα και Βραϊλα, που κινδύνεψαν πολύ σοβαρά από την πύρινη λαίλαπα, να γυρίζουν στα σπίτια τους χωρίς απώλειες.
Ένα ποιμνιοστάσιο κάηκε, αλλά ο ιδιοκτήτης του είχε προλάβει ...

Συναυλία με τους Funk Soul Brothers



28 Αυγούστου 2011

Κυριακή, 21.00

"Μπρίκι Καφέ"

Άμφισσα

Funky, Soul &  Disco

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Κρανίου τόπος η κεντρική Δωρίδα από την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της, θάνατος ηλικιωμένης στην Αμυγδαλιά

Φωτο από: lidoriki.blogspot.com

Κρανίου τόπος μοιάζουν Σάββατο πρωί οι περιοχές από Πεντάπολη, Μαλανδρίνο , Σώταινα , Βραΐλα και Κουτσουρού μετά την μεγαλύτερη πυρκαγιά που είδε στην ιστορία της η Δωρίδα.

Οι ζημιές δεν είναι δυνατόν ακόμα να αποτυπωθούν αλλά σίγουρα είναι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τα στρέμματα που αποτεφρώθηκαν.

Από τα χαράματα του Σαββάτου , ο αέρας έχει κοπάσει κάπως ενώ δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επί δίωρο έριχναν νερό σε εστίες που ακόμα ήταν ζωντανές...

Με 8 ευρώ, αγοράζεις 10 τράπεζες!


ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΣΟ ... ΜΙΑ ΤΣΙΧΛΑ!
Πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος άθλος των Παπανδρέου- Βενιζέλου.

Μετά από την... ιστορική απόφαση της 21ης Ιουλίου , που σωθήκαμε για μια ακόμα φορά , το Χρηματιστήριο Αθηνών γιορτάζοντας το γεγονός , έχει κάνει μια φοβερή πορεία ( καθοδική εννοείται).

Θα μας πείτε καλά να...

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την ψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ και την κατάργηση του ασύλου



Η ψήφιση του αντιδραστικού νόμου που καταργεί το ακαδημαϊκό άσυλο και την δημόσια και δωρεάν ανώτατη Παιδεία από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, καταγράφει χωρίς περιστροφές και προσχήματα το πολιτικό μέτωπο της αντίδρασης, της παράδοσης της ελληνικής κοινωνίας άνευ όρων στα αρπακτικά της «αγοράς» (δηλαδή της διεθνούς τοκογλυφίας), της ολοκληρωτικής επίθεσης στις κατακτήσεις δεκαετιών κινήματος.

Οι πανηγυρισμοί της υπουργού για τις επιτυχημένες συνεννοήσεις και συναλλαγές του Παπανδρέου με τον Σαμαρά υπό τις ευλογίες του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη δίνουν την πιο αληθινή εικόνα των πολιτικών υπηρετών των πιο σκληρών καπιταλιστικών κέντρων, που όλο το τελευταίο διάστημα κατεδαφίζουν τις κατακτήσεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. υπονομεύοντας το μέλλον όλων των ερχόμενων γενεών.

Ότι δεν κατάφεραν να επιτύχουν με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ



Η κατάσταση στα χωριά γύρω από τον Κουτσουρό είναι τραγική. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι έξω από την Πεντάπολη και αμέσως επεκτάθηκε στον Κουτσουρό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν. Εκκενώθηκαν τα χωριά Βραϊλα, Σώταινα και Αμυγδαλιά, ενώ σταδιακά εκκενώνονται Μηλιά και Μακρινή για προληπτικούς λόγους. Στην Αμυγδαλιά κάηκαν σπίτια. Κάηκαν σπιτια στην Αμυγδαλιά καθως και ένα μαγαζί στην είσοδο του χωριού.
Από νωρίς το μεσημέρι κάηκαν οι κολώνες...

K O Λ Α Σ Η !!!

DSCN4356


ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ

… θα είναι η αποψινή , αγαπημένοι μου φίλοι , πανικοβλημένοι οι κάτοικοι των χωριών μας , δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει ..
Η Αμυγδαλιά εκκενώθηκε , το ίδιο μάλλον θα γίνει και στο Μαλανδρίνο , ένα μέτωπο πηγαίνει προς Σώταινα , ενώ η Βραίλα , μάλλον γλίτωσε και κινδυνευουν και οι φυλακές Μαλανδρίνου .


Κόσμος απ’ όλα τα γύρω χωριά έχουν συγκεντρωθεί κάτω απ’ το Μαλανδρίνο , στο χάνι Κότταρη και σε όλο το μήκος του δρόμου από Πεντάπολη μέχρι τη διαστάυρωση Αμυγδαλιάς , παρακολουθεί με αγωνία την...