Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Κρανίου τόπος η κεντρική Δωρίδα από την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της, θάνατος ηλικιωμένης στην Αμυγδαλιά

Φωτο από: lidoriki.blogspot.com

Κρανίου τόπος μοιάζουν Σάββατο πρωί οι περιοχές από Πεντάπολη, Μαλανδρίνο , Σώταινα , Βραΐλα και Κουτσουρού μετά την μεγαλύτερη πυρκαγιά που είδε στην ιστορία της η Δωρίδα.

Οι ζημιές δεν είναι δυνατόν ακόμα να αποτυπωθούν αλλά σίγουρα είναι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τα στρέμματα που αποτεφρώθηκαν.

Από τα χαράματα του Σαββάτου , ο αέρας έχει κοπάσει κάπως ενώ δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα επί δίωρο έριχναν νερό σε εστίες που ακόμα ήταν ζωντανές...


Η καταστροφή αφορά κυρίως θαμνώδη βλάστηση αλλά και μερικά δασικά μέρη από δένδρα και πουρνάρια , ενώ άγγιξε και την περιοχή γύρω από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η πυρκαγιά όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε χθες το μεσημέρι γύρω στις 3:30 σε περιοχή κοντά στα Χάνια – Παλιόκαστρο και νε αποκλείεται να προήλθε από εμπρησμό.

Από το πρωί άρχισαν όλοι οι κάτοικοι που είχαν εκκενώσει τα χωριά Αμυγδαλιά, Σώταινα , Βραΐλα να επιστρέφουν στα σπίτια τους , ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος γερόντισσας από καρδιακό επεισόδιο στην Αμυγδαλιά , όπως είχε γράψει μετά τα μεσάνυχτα χθες το DORIDA NEWS. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η γερόντισσα αυτή είχε χάσει πριν από μία εβδομάδα προσφιλές της πρόσωπο πάλι από καρδιακό επεισόδιο.

Από το πρωί βρίσκονται σε ετοιμότητα πυροσβεστική και συνεργεία του Δήμου, γιατί φοβούνται τρείς εστίες που ακόμα σιγοκαίνε με κίνδυνο αν αυξηθεί η ένταση του αέρα να αναζωπυρωθούν οι φωτιές.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου