Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Απόβαση του ...Ρώσικου στόλου στην Ιτέα

Τι και αν τα spread πάνε στον ουρανό τι και αν το Χρηματιστήριο βυθίζεται, στην Ιτέα αυτά φαίνεται να μην είναι πρωταγωνιστές σήμερα.
Η Ιτέα ζει στους ρυθμούς του ...Ρώσικου στόλου. Γύρω στα πενήντα μεγάλα ιστιοφόρα γέμισαν την Mαρίνα της πόλης, δημιουργώντας ένα δάσος από κατάρτια. Ορισμένα ιστιοφόρα που δεν χώραγαν στην μαρίνα φτάσανε να δέσουν στον μόλο.
Αρκετός κόσμος από τα πλοία βγήκε στην πόλη που ζωντάνεψε την κίνηση των καταστημάτων.
Οι δυνατότητες της Ιτέας και του τόπου ... αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά πολύ μεγάλες αρκεί να μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε.


Γενική Απεργία στις 5 Μάη από την ΓΣΕΕ ενώ σε 48ωρη απεργία, στις 4 και 5 Μαΐου, προχωρούν οι δάσκαλοι μαζί με 4ωρες στάσεις εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/4/2010

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ (μετά από σχετική απόφαση – εξουσιοδότηση – της Ολομέλειας της Διοίκησης) αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:

1) Την απόκρουση των Νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

2) Την απόρριψη όποιων Αντι-ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό ... χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

3) Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί – τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.

Τέλος μετά την Απεργία της 5/5 θα συνεδριάσει ξανά η Ε.Επιτροπή για να καθορίσει την συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί των «αγορών» και η σκληρότητα των «δανειστών» επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε

 Να αποκρούσουμε τη ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

 Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί και να μην εφαρμόσει αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντι-αναπτυξιακές πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 η ώρα ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρες στάσεις εργασίας για τις 28, 29, 30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που συνεδρίασε την Τρίτη.

Το απόγευμα της 29ης Απριλίου διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, προσανατολίζεται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με το εργατικό κίνημα.

Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 Μαΐου θα ληφθεί η τελική απόφαση από την γενική συνέλευση προέδρων.

Οι δάσκαλοι όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Πασπάλισε χιόνι σήμερα στην κορυφή στον Παρνασσό

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στον Παρνασσό, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τόσο στα Κελάρια όσο και στην Φτερόλακα, με ένα πολύ πολύ ελαφρύ πασπάλισμα κατά τόπους άνω των 2000 μέτρων στις βόρειες πλευρές του Παρνασσού.
Η θερμοκρασία αυτήν την στιγμή στο χιονοδρομικό κέντρο φλερτάρει με το 0.
Από ntelalis-arahovas

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΚΚΕ, ΟΙΛΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΚΚΕ, ΟΙΛΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Προς
Προεδρείο ΓΣΕΕ
Προεδρείο ΑΔΕΔΥ
Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Γραμματεία Οικολόγων Πράσινων
Γραμματεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Με την προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό που συγκρότησαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση.
Η επίθεση αυτή, θέτει σε αμφισβήτηση κάθε κατακτημένο δικαίωμα, που προστατεύει την εργασία, την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος.
Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η σημερινή κυβέρνηση που χωρίς καμία νομιμοποίηση, και έχοντας υφαρπάξει με εντελώς διαφορετικές προεκλογικές δεσμεύσεις την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, προσφέρει τα δικαιώματά τους, ως αντάλλαγμα για την εύνοια των νεοφιλελεύθερων κερδοσκοπικών αγορών. Υπεύθυνες είναι εξ ίσου οι δυνάμεις του δικομματισμού, που με μοναδικό κριτήριο την διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, λεηλάτησαν τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο πλούτο.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ανακοπεί η επίθεση αυτή: Η μαζική και δυναμική εκδήλωση ενός ... κινήματος κοινωνικής αντίστασης. Απέναντι σε ένα ογκώδες κίνημα αντίστασης, αποφασισμένο να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή, καμία κυβέρνηση και κανένας υπερεθνικός οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλλει την πολιτική του.
Αντίθετα, ένα κίνημα κατακερματισμένο, εγκλωβισμένο σε εσωτερικές διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμούς, είναι αναντίστοιχο με τις σημερινές απαιτήσεις. Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες διαφωνίες, την όποια κριτική ασκεί ο ένας στον άλλον, τις ευθύνες που υπάρχουν, θεωρούμε ότι αυτές τις ώρες, η εξάντληση κάθε δυνατότητας για κοινή δράση, μπορεί να απεγκλωβίσει τις μεγάλες μάζες των εργαζομένων από την ηττοπάθεια, και την παραίτηση, και να δημιουργήσει νέους συσχετισμούς δύναμης απέναντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Μια πρώτη δυνατότητα που μας δίνεται, είναι η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Σε αυτή την ιστορική για τον τόπο συγκυρία, η φετινή Πρωτομαγιά, οφείλει να υπερβεί ένα άθροισμα οργανώσεων, και συνδικάτων και χώρων συγκέντρωσης. Πρέπει να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση του εργαζόμενου λαού, απέναντι στην προσπάθεια εκχώρησης της κυριαρχίας του στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ.
Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί στον μεγαλύτερο βαθμό, αν τα συνδικάτα, τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις που αντιμάχονται σήμερα την κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές και την κριτική που ασκούν ο ένας στον άλλον, καλέσουν σε μία ενωτική συγκέντρωση . Μια τέτοια ενωτική πρωτοβουλία, θα δημιουργήσει την δυναμική που χρειάζεται σήμερα, για να μετατραπεί η αγωνία των εργαζομένων σε αποφασιστικότητα, που θα εκδηλωθεί με μαζική παρουσία στις κινητοποιήσεις.
Η εμπειρία προηγούμενων ετών μπορεί να μας κάνει σοφότερους και πολύ πιο αποτελεσματικούς. Και το παραμικρό βήμα ενότητας, χωρίς να υπονομεύει την αυτονομία κανενός, μπορεί σήμερα να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και να δώσει στον λαό και τους εργαζόμενους την δύναμη που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η αναζήτηση ενός κοινού βηματισμού μπορεί να δυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να οδηγήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα πιο κοντά στη νίκη.»

ΑΘΗΝΑ 27-4-2010
Από facebook.com

Ο Δήμαρχος Άμφισσας για το ΠΑΜΦΩΚΙΣ και το Μουσικό Σχολείο. Ο προεκλογικός αγώνας φαίνεται να ξεκίνησε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι του χαρακτήρα μου να ασχολούμαι και να απαντώ σε κατηγορίες εναντίον μου.
Όλοι γνωρίζουν και θυμούνται, απλά πολλές φορές υποχρεώνομαι να πω τα πράγματα με το όνομά τους.
Θα υπενθυμίσω, πότε αναγγέλθηκε το ΠΑΜΦΩΚΙΣ; ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε και πόσα χρήματα διετέθησαν την 3ετία 2007-2009; ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει εάν είναι ανακρίβειες, όπως διατείνετε ο κ. Νομάρχης ή είναι καθαρές αλήθειες.
Το ΠΑΜΦΩΚΙΣ λοιπόν, παρουσιάστηκε στον λαό της Φωκίδας με πομπώδη τρόπο, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, ως πρόγραμμα που θα διέθετε 120.000.000,00€ για έργα στην Φωκίδα.
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης με συνοδεία πολλών υπηρεσιακών παραγόντων, παρουσίασε το όλο σχέδιο και πρότεινε την επιτροπή παρακολούθησης. Από την αρχή φάνηκε ότι ήταν καθαρά μια ενέργεια που αποσκοπούσε την στήριξη των υποψηφίων της Ν.Δ.
Αλήθεια από αυτά τα 120.000.000,00€ πόσα έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα;
Μας ανακοίνωσαν τότε, ότι απόλυτη προτεραιότητα είχαν μερικά μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως το Συνεδριακό κέντρο Άμφισσας μετά ξενοδοχείου, ο δρόμος Άμφισσα χιονοδρομικού ...κέντρου Παρνασσού κλπ.
Αντί τούτου διετέθησαν την 3ετία μόνο 5.000.000,00€ αντί πίστωσης περίπου 11 εκατομμυρίων που διετέθησαν τα περισσότερα για υπερβολικό καλλωπισμό του δρόμου από Βρύζες προς Αθανάσιο Διάκο. (Ο δρόμος έπρεπε να επισκευαστεί αλλά η εκλεπτισμένη και η κοστολογικά υπερβολική διακόσμηση τοιχίων με πέτρα κλπ ας εκτιμηθεί αν ήταν η άμεση προτεραιότητα).
Τα μεγάλα έργα παρέμειναν στις καλένδες, ενώ προτιμηθήκαν έργα μικρά και κύρια αναπλάσεις μικροπολιτικού οφέλους.
Ο δρόμος προς το χιονοδρομικό για μια ακόμη φορά έχασε τον προσανατολισμό του.
Είμαι σίγουρος ότι άλλος ή άλλοι θα το επιδιώξουν και θα το πετύχουν παρότι βρισκόμαστε σε καιρούς χαλεπούς.
Μικροπολιτικές και παραπλανήσεις στον κόσμο «το έχω εντάξει με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ή για το συγκεκριμένο έργο του δρόμου προς το χιονοδρομικό με 17.000.000,00€», χωρίς όμως πιστώσεις ή με πιστώσεις των 1.000,00€ με αφήνουν εμένα και τους συμπολίτες μας παγερά αδιάφορους.
Ας μην ξεχνούμε ότι με έτοιμες μελέτες για τον Ελαιώνα και την Βίνιανη προϋπολογισμού 1.800.000,00€ τέθηκε πίστωση 1.000,00€ άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται πότε και αν τα έργα θα γίνουν.
Το πρόβλημα δεν είναι τι ονειρευόμαστε αλλά τι μεθοδεύουμε- δρομολογούμε- πορευόμαστε- τελειώνουμε και το παραδίδουμε στον κόσμο.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της αλλά είναι μικρά κομμάτια τα οποία συνθέτουν το παζλ της προσέλευσης επισκεπτών σε ένα τόπο για διάφορους λόγους και είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι καλά.
Αυτά για να γνωρίζει ο καθένας ποιος παραπληροφορεί.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας σε σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε ημερήσια εφημερίδα σχετικά με το Μουσικό Σχολείο της Άμφισσας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Δυστυχώς πουθενά δεν αναφέρετε ότι η ίδρυση του παραπάνω σχολείου στην πόλη μας, ήταν πρόταση του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημακόπουλου Ασημάκη προς τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη.
Η πρόταση είχε γίνει ενθουσιώδης δεκτή από το σύνολο των παρευρισκομένων στην συνάντηση και υποστηρίχθηκε δεόντως τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από την Ν.Α.
Σήμερα, μετά από πολλές προσπάθειες του Δήμου Άμφισσας αλλά και της Ν.Α. (ευθύνη της Ν.Α. είναι να ευρεθεί ή να κατασκευαστεί χώρος), συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή. Κατά την διάρκεια επίσκεψης της επιτροπής στα διάφορα κτίρια προτάθηκε από τον Δήμαρχο Άμφισσας εκτός του άλλων και το ΚΕΓΕ ως κτίριο στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.
Σε τελική σύσκεψη υπό τον κ. Νομάρχη και παρουσία εκπροσώπου του Δήμου Αντιδημάρχου κ. Προβιά Δημητρίου συμφωνήθηκε ότι το καταλληλότερο κτίριο είναι το ΚΕΓΕ το οποίο και παραχωρείται από την Ν.Α. και για αυτό οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε.
Σας αποστέλλουμε λοιπόν, το υπόμνημα που είχαμε καταθέσει την 1η Νοεμβρίου 2008 προς τον τότε Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να μην γίνει προσπάθεια στρέβλωσης της πρότασης από κανέναν.
Όσον αφορά την στέγαση του σχολείου να υπενθυμίσουμε ότι είναι μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το eTwinning την Πέμπτη στην Ιτέα

Το eTwinning είναι η Κοινότητα για τα σχολεία στην Ευρώπη. Εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τα online εργαλεία του eTwinning (τη Διαδικτυακή Πύλη και το Desktop) για να βρεθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν εικονικά, να ανταλλάξουν ιδέες και παραδείγματα πρακτικής, να ομαδοποιηθούν σε Ομάδες, να μάθουν μαζί ... στις Εκδηλώσεις Εκμάθησης και να αναλάβουν τη διεξαγωγή online έργων.
Επιμορφωτική Εκδήλωση 2010 για την Ευρωπαϊκή δράση «- Η Κοινότητα των σχολείων στην Ευρώπη» τους μήνες Απρίλιο και Μάιο– στην Ιτέα Φωκίδας, Χαλκίδα Εύβοιας και Λιβαδειά Βοιωτίας

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 70.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning (http://etwinning.sch.gr). λειτουργεί από το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ) σε συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τα πέντε τελευταία σχολικά έτη, από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης μέσω των πρεσβευτών της δράσης eTwinning, διοργανώθηκαν επιτυχώς περισσότερες από 240 eTwinning ενημερωτικές εκδηλώσεις (workshops) σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την αρτιότερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δράση. Για αυτό το λόγο η ΕΥΥ eTwinning, έχει προγραμματίσει ενημερωτικές εκδηλώσεις και για το σχολικό έτος 2009-2010 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τις κάτωθι ενημερωτικές εκδηλώσεις - workshops[1]:

· στην Ιτέα, Φωκίδας, την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 και ώρα 12:00, στο Λύκειο Ιτέας, για αρχάριους χρήστες του eTwinning.

· Στην Χαλκίδα, Εύβοιας, την Τρίτη 04 Μαΐου 2010 και ώρα 16:00, στο Γυμνάσιο Κανήθου Χαλκίδα, Εύβοιας, για αρχάριους χρήστες του eTwinning.

· Στη Λιβαδειά Βοιωτίας, την Τέταρτη 05 Μαΐου 2010 και ώρα 16:00 στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, για αρχάριους χρήστες του eTwinning.

Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά συμμετοχή στη διεύθυνση: http://etwinning.sch.gr/events.php, επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια και το workshop της επιλογής τους.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη δήλωση συμμετοχής θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Υπεύθυνη διοργάνωσης workshop:

  • Παγώνα Παναγιωτίδη (ppanagiotidi@gmail.com), πρέσβειρα eTwinning στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.


[1] Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τον ελληνικό δικτυακό τόπο της δράσης eTwinning: http://etwinning.sch.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση eTwinning επισκεφτείτε την κεντρική Πύλη της δράσης: www.etwinning.net.

Αργεί η αποχέτευση στο Ευπάλιο

Μια απ’ τις πρώτες μέριμνες της παρούσας δημοτικής αρχής εκεί στο Ευπάλιο, ήταν να ανακινήσει το ζήτημα της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου που θα καλύπτει όλο το Δήμο, από άκρη σε άκρη.

Με μπούσουλα σχετική προμελέτη που έγινε από το μελετητικό γραφείου του Σπύρου Φράγκου (το οποίο έχει εκπονήσει ανάλογες μελέτες για όλους τους Δήμους της παραλιακής ζώνης), το δημοτικό συμβούλιο Ευπαλίου ενέκρινε τον Οκτώβριο του 2007 πίστωση 430 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να συνταχθεί μελέτη που θα συνδέσει τα χωριά Μαραθιάς, Σκάλωμα, Μοναστηράκι, Χιλιαδού, Μαλάματα, Μανάγουλη, Καστράκι και Ευπάλιο με ... τον βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου.

Τον Μάρτιο του 2008, έρχονται ακόμη πιο ευχάριστα νέα, καθώς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε μέσω του προγράμματος “Θησέας”, το προαναφρεθέν ποσό, που αρχικά ο Δήμος Ευπαλίου σκόπευε να βάλει από δικά του χρήματα.

Ακολούθησε η διαδικασία του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου της μελέτης, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξε από εκεί που άρχισε, δηλαδή στην εταιρία “Σίγμα – Γραφείο Τεχνικών Περιβαλλοντικών και Υποστηρικτικών Μελετών Α.Ε” του κ. Φράγκου με κόστος 322.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
Αρχές του 2009 έγινε η ανάθεση, αλλά η μελέτη ακόμη δεν είναι έτοιμη και αυτό όχι με υπαιτιότητα του μελετητή.

Όπως έγινε γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 19 Απριλίου, ο μελετητής ζήτησε και έλαβε παράταση μέχρι τις 19 Μαΐου. Ακόμη και τότε όμως καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα μπορέσει να την παραδώσει κι αυτό γιατί για να προχωρήσει χρειάζεται στοιχεία και δεδομένα που πρέπει να του δώσει ο Δήμος, βάση και της σύμβασης. Τα στοιχεία αυτά αφορούν κυρίως γεωλογικές έρευνες, ενώ θα πρέπει να συνταχθεί και ξεχωριστή γεωλογική μελέτη για την οποία θα απαιτηθεί ξεχωριστή νέα σύμβαση.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε τόσο από συμβούλους της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης.
Το θέμα αναμένεται να μας απασχολήσει και στο μέλλον, ενώ καλό θα είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μελέτη καθώς από εκεί και πέρα θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης χρημάτων για το κυρίως έργο, που δεν είναι και λίγα.
Γύρω στα 19 εκ. Ευρώ, εκτιμούσε το συνολικό προϋπολογισμό ο μελετητής στην προμελέτη και μοναδικός τρόπος εξεύρεσης του το ΕΣΠΑ.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες χρηματοδότησης για δύο λόγους: Πρώτον γιατί είναι εξασφαλισμένη η θέση του βιολογικού καθαρισμού (σ.σ. τα λύματα θα επεξεργάζονται στον βιολογικό της Ναυπάκτου) και δεύτερον η περιοχή παρέμβασης του έργου ανήκει στο δίκτυο Natura, κάτι που θα μετρήσει ως προς την χρηματοδότηση.
Από nafpaktia.com

Φυλακές της Άμφισσας

Δημοσιεύθηκε στο τεύχος 4, της εφημερίδας των φυλακισμένων ΚΕΛΙ

Καλησπέρα αδέλφια

Με λένε Κ. , είμαι 24 ετών και είμαι κατάδικος για ληστεία 8 έτη καθείρξεως. Τώρα βρίσκομαι στην Άμφισσα. Έδω τα πράγματα είναι πολύ σκατά. Η φυλακή έχει έξι θαλάμους. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Κοιμούνται στα πατώματα, ενώνουν κρεββάτια και κοιμούνται 3 και 4 άτομα. Όσο για τη στάση συσσιτίου που είχαμε αδιάφοροι όλοι, πηγαίνανε για φαγητό κανονικά. Γιατί? Eγώ είμαι στη φυλακή 18 μήνες και είμαι περίπου στο όριο για την άδεια. Λίγο ανύπαρκτο να ...μου την δώσουν. Σας ευχαριστώ που μου συμπαρασταθήκατε πέρσι στη στάση που είχαμε. Ήμουνα στον Κορυδαλλό στη Γ΄Πτέρυγα. Με το που είδα και ερχόσαστάν άναψα τα σεντόνια και μ΄έπιασε ο χωροφύλακας και έφαγα 2 χρόνια πειθαρχικό επειδή φώναζα το πάθος για λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά. Και ευχαριστώ που κάναμε μαζί χριστούγεννα συγκινήθηκα πολύ. Όσο για την φυλακή της Άμφισσας, συγγνώμη για την έκφραση, ένα μπουρδέλο. Για την καντίνα μόνο τσιγάρα, οκαπνός λένε απαγορεύεται. Για τον μπακάλη πανάκριβα παιδιά. Πολλά σπα, θολούρα και ρουφιάνοι. Η κοινωνική υπηρεσία εδώ ανύπαρκτη. Είμαστε μέσα σε ένα θάλαμο 45 άτομα με ένα μπάνιο και δύο τουαλέτες. Επιτρέπεται στο μονό κρεβάτι να κοιμούνται δύο άτομα και στα διπλά τέσσερα. Ζούμε εδώ σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Το πάθος για Λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά, Θα τα ξαναπούμε

Άμφισσα 16.11.09
Από  enjoycapitalism 

Τέλος στο Καμποταζ, τέλος και στους τουριστικούς μύθους

Λάβαμε ένα μήνυμα από τον ΣΤΕΡΓΙΟ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑ από την Αράχωβα σε σχέση με την Κατάργηση του Καμποταζ που απελευθερώνει τα πλοία με Ελληνική σημαία από την υποχρέωση να έχουν έλληνες ναυτικούς.

Επιτέλους Άρση του Καμποτάζ !!!

Μία Ιστορική ανακοίνωση έκανε την 21/4/2010 το βράδυ, στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι το τέλος Μαΐου να προχωρήσει η ...
Χώρα στην άρση του ΚΑΜΠΟΤΑΖ.
Δηλαδή, την άρση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τον κλάδο της κρουαζιέρας που δεν επιτρέπει σε κρουαζιερόπλοια που φέρουν σημαία κράτους μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δεν απασχολούν ελληνικό προσωπικό να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν τουρίστες σε Ελληνικό λιμάνι ή σε κάποιο νησί (καμποτάζ).
Επί πολλές δεκαετίες εντελώς παράλογα, αυθαίρετα και αλλοπρόσαλλα, απαγορεύαμε την προσέγγιση στα λιμάνια μας ξένων κρουαζιερόπλοιων τα οποία δεν είχαν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων όχι στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία την Ιταλία και πρόσφατα την Κροατία, παραβλέποντας τα δικά μας λιμάνια.
Συνοψίζοντας τα οφέλη από αυτή την απόφαση, σας τα παραθέτω:
1) Αύξηση των εσόδων της Χώρας από τη εισροή συναλλάγματος κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.
2) Διεθνής προβολή του τόπου μας στα πέρατα του κόσμου μέσω των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.
3) Αύξηση των εσόδων στα ξενοδοχεία των λιμανιών της χώρας στα οποία θα προσεγγίζουν το κρουαζιερόπλοια.
4) Διάχυση των Ελληνικών προορισμών σε περισσότερα λιμάνια και άρα καλύτερη κατανομή των τουριστικών πόρων στην περιφέρεια.
5) Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας.
6) Άνθιση των τουριστικών επιχειρήσεων στους κατά τόπους προορισμούς των κρουαζιερόπλοιων, με ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων εργασίας.
7) Αύξηση των θέσεων εργασίας στους κλάδους τεχνικής υποστήριξης πλοίων, προμήθειας υλικών, ναυπηγεία ,τροφοδοσία.
8) Χρησιμοποίηση των μεγάλων λιμανιών μας,(Πειραιάς, Θεσσαλονίκη ,Πάτρα, Ηράκλειο), ως home port(αφετηρία και τέρμα των κρουαζιερόπλοιων ) για κρουαζιέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
9) Εκσυγχρονισμός στις υποδομές των λιμανιών μας με έξοδα των μεγάλων ξένων εταιριών .
Μετά από τη διαπίστωση των πάρα πάνω ευεργετημάτων, εύλογη είναι η απορία γιατί τόσα χρόνια εμμέναμε σε μία ανόητη και αλλόκοτη πρακτική; Γιατί η χώρα αφού δεν έχει τίποτα άλλο αξιολογότερο του Τουρισμού για να μαζέψει έσοδα δεν προχώρησε ποτέ στο παρελθόν στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου και στην εκμετάλλευση των εσόδων του;
Η μοναδική πειστική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι ότι οι Πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια , εγκλωβισμένοι στη στείρα πολιτική συμπεριφορά, την άγνοια του αντικειμένου, την ευκολία με την οποία μπορούσαν να βρουν εύκολα δανεικά από τις διεθνείς αγορές, καθώς και τις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει με τους ψηφοφόρους τους, διορίζοντάς τους ως υπέρ υπεράριθμους στους διάφορους κρατικούς οργανισμούς , δεν βρήκαν ποτέ χρόνο για να ασχοληθούν με την πραγματική ανάπτυξη της χώρας με αποτέλεσμα να την φτάσουν σε αυτή την κατάντια που είναι σήμερα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε επίσης και η αντιδραστική και κοντόφθαλμη στάση των συνδικαλιστών του κλάδου των ναυτικών μας με το σαμποτάρισμα επί σειρά ετών της λήψης αναπτυξιακών μέτρων(άλλωστε το ίδιο θα κάνουν και τώρα).
Τώρα λοιπόν που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι «τεχνοκράτες» του ΔΝΤ, για να μας δανείσουν χρήματα για να πληρώσουμε τις δόσεις του Μαΐου, θα μας επιβάλουν την δική τους οικονομική πολιτική(αφαιρώντας μας έτσι Εθνική Κυριαρχία), αναγκαζόμαστε να παίρνουμε αποφάσεις που έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια.
Αυτές τις γραμμές για το Καμποτάζ τις γράφω, γιατί όσο και αν σας φαίνετε παράξενο αφορούν και την Αράχοβα. Σε λίγο καιρό το λιμάνι της Ιτέας θα έχει μεγάλη επισκεψημότητα από κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν Τουρίστες από όλη τη Γή για να επισκεφτούν το Ιερό των Δελφών . Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν να επισκεφτούν και το εγκαταλελειμμένο Κωρύκειον Άντρον, το οποίο έχει αυτά τα χάλια που βλέπουμε σήμερα, επειδή ακριβώς ανήκει σε διαφορετικό Νομό, ο οποίος έχει άλλη οικονομική κατεύθυνση και βιοπορισμό( καπνά βαμβάκια, ντομάτες, εργοστάσια) και δεν ενδιαφέρετε για την Βαριά Βιομηχανία της περιοχής μας πού είναι ο Τουρισμός.
Το χειρότερο όμως είναι δυστυχώς η ανεπάρκεια, κατά την άποψή μου, των Δημάρχων της περιοχής μας (Αράχοβα, Δελφοί ,Ιτέα, Γαλαξίδι) οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφτούν το κοινό καλό των κατοίκων των Πόλεών τους, με τη διεκδίκηση δημιουργίας ενός ισχυρού Δήμου με τη συμμετοχή των Πόλεων που ανέφερα, και αντί αυτού, αναλώνονται σε διάφορες μικροπολιτικές σκοπιμότητες αμφιβόλου αποτελέσματος και με κίνδυνο να χάσουν το τρένο της μελλοντικής ανάπτυξης του Τόπου τους.
Εύχομαι, ο Αι Γιώργης να τους βοηθήσει, αν και δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει , να ομονοήσουν και να προχωρήσουν σε λύση τέτοια που θα είναι συμφέρουσα για την περιοχή.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑΣ

Θα φέρει ανεργία ή αύξηση θέσεων εργασίας η κατάργηση του Καμποταζ;
Αυτή τη στιγμή απασχολούνται περίπου 500 Έλληνες ναυτικοί και ξενοδοχειακό προσωπικό στα τέσσερα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια της Louis και μετά την ρύθμιση αυτή θα χαθούν οι μισές θέσεις εργασίες που θα δοθούν σε πληρώματα από άλλες περιοχές της γης, που θα προσληφθούν με πολύ χαμηλότερους μισθούς.
Επίσης επισκέπτονται την Ελλάδα τακτικά κρουαζιερόπλοια με σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν κανέναν Έλληνα στο πλήρωμα τους, όπως το πλοίο που απέκλεισε το ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά.
Πάντα οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις πάνε ταυτόχρονα με ένα αναπτυξιακό σενάριο από αυτούς που τις εφαρμόζουν που δυστυχώς ποτέ όμως δεν εκπληρώνεται.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι με την κατάργηση του Καμποταζ θα αυξηθούν τα κέρδη των εφοπλιστών, και ότι κάποιες δουλειές και κάποιοι μισθοί θα χαθούν.
Το αν θα μοιράσουν μετά αυτά τα κέρδη οι εφοπλιστές είναι ένα άλλο σενάριο τόσο ψεύτικο όσο ψεύτικο ήταν τα προηγούμενο διάστημα το σενάριο που έλεγε ότι οι θυσίες των εργαζόμενων θα γίνει οικονομική ανάπτυξη που θα τους επιστραφεί.
Οι μικρές τουριστικές μονάδες σε όλες τις περιοχές της χώρας στενάζουν από τις μεγάλες διεθνείς τουριστικές επιχειρήσεις. Τα κέρδη των εφοπλιστών δεν μας προκαλούν καμία χαρά γιατί το που θα επενδυθούν αυτά τα κέρδη δεν εξαρτάται απο την δική μας θέληση, αλλά από το που θα υπάρξει μεγαλύτερη απόδοση γι αυτούς.
Ας μην περιμένουμε λοιπόν σε περιόδους κρίσης κάποιοι να πλουτίσουν από τα κέρδη των πλουσίων, το καλύτερο είναι να υπερασπίζουμε τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων που είναι αυτά που δίνουν ζωή τόσο στην Ιτέα όσο και στην Αράχωβα.
Με αυτό το σκεπτικό συμφωνούμε οτι η περιοχή αποτελεί κοινό τουριστικό προορισμό που όμως θα χτυπηθεί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.
Αυτό που χρειάζεται είναι να αποτρέψουμε και όχι να πανηγυρίζουμε με τα οικονομικά μέτρα που μειώνουν την δυνατότητα των εργαζόμενων να επισκεφθούν την περιοχή μας, γιατί όλα τα άλλα είναι αβέβαια ως προς το κάλο που θα φέρουν, με μόνη σίγουρη την ανεργία και την φτώχεια που προκαλούν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ


Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια τελετή λήξης, που είχε έντονες τις μνήμες από την περυσινή παρουσία του αείμνηστου Νίκου Καραπάνου , που η αναφορά στο όνομα και την προσφορά του καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των αθλητών και των γονέων όλης της χώρας, που παρευρίσκονταν στην τελετή λήξης , ολοκληρώθηκαν το 22ο Ατομικό και 8ο Ομαδικό Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στο Porto ... Carras της Χαλκιδικής.
Οι αθλητές της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ τίμησαν με τις αθλητικές τους επιδόσεις τη μνήμη του προπονητή τους, Νίκου Καραπάνου, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο που κατακτήθηκε στη Β΄ Δημοτικού από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το Ομαδικό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σε ένα τουρνουά 6 γύρων.
Στον όμιλο των Δημοτικών συμμετείχαν οι 24 καλύτερες ομάδες και για πρώτη φορά η πόλη μας , εκπροσωπήθηκε από δύο ομάδες την ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με τους Δεδούση Αθανάσιο, Παπακωνσταντίνου Δημήτρη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιο και Τσαμαντάνη Έλλη και την ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας με τους Ανδρέου Ευστάθιο-Ανδρέα, Οικονόμου Παναγιώτη, Κυριανάκη Παναγιώτη, Πουρνάρα Κατερίνα και Πουρνάρα Σταυρίνα .
Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν σκληρά συγκέντρωσαν και οι δύο 6 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες) και κατετάγησαν μετά τα κριτήρια ισοβαθμίας η μεν ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στη 11η θέση, η δε ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στην 14η θέση .
Στον Όμιλο των Γυμνασίων που για πρώτη φορά υπήρχε εκπροσώπηση από την πόλη μας, συμμετείχε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Άμφισσας αποτελούμενη από τους Μαγκλάρα Θεμιστοκλή-Παναγιώτη, Στεργίου Μιχάλη, Κυριακίδη Σέργιο, Κατσένιο Δημήτρη και Καλλία Βασιλική που κατετάγη στην 8η θέση σε σύνολο 11 σχολείων συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες) έχοντας σκληρό ανταγωνισμό.
Τα παιδιά των Ε.ΣΚ.Άμφισσας και Σ.Ο. Άμφισσας δεν περιορίστηκαν στις επιτυχίες του Ομαδικού, αλλά πρωταγωνίστησαν και στα Ατομικά, πιστοποιώντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές Γιάννη Παπαϊωάννου και Γρηγόρη Πιτσέλη.
Αναλυτικά οι επιδόσεις των αθλητών μας σε σύνολο 9 αγώνων έχουν ως εξής:
Β΄ Δημοτικού
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος , 7 π., 3η θέση χάλκινο μετάλλιο
Ξηρός Νικόλαος, 3,5 π. ,ισοβάθμησε στην 40η θέση , κατετάγη 40ος
Γ΄ Δημοτικού
Πουρνάρα Σταυρίνα , 4,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 28η θέση , κατετάγη 33η
Δεδούσης Αθανάσιος, 1 πόντος, ισοβάθμησε στην 60η, κατετάγη 60ος (σε 6 αγώνες)
Δ΄ Δημοτικού
Οικονόμου Παναγιώτης , 4,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 32η θέση , κατετάγη 33ος
Πουρνάρα Κατερίνα , 3 πόντους, ισοβάθμησε στην 53η θέση , κατετάγη 58ος
Ε΄ Δημοτικού
Κυριανάκης Παναγιώτης , 3,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 48η θέση , κατετάγη 48ος
ΣΤ΄ Δημοτικού
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος, 6 πόντους, ισοβάθμησε στην 8η θέση , κατετάγη 15ος
Ανδρέου Ευστάθιος-Ανδρέας , 4 πόντους, ισοβάθμησε στην 40η θέση , κατετάγη 41ος
Τσαμαντάνη Έλλη, 3,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 53η θέση , κατετάγη 57η
Α΄ Γυμνασίου
Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παν. , 5,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 12η θέση κατετάγη 12ος
Στεργίου Μιχάλης, 4 πόντους, ισοβάθμησε στην 34η θέση , κατετάγη 34ος
Καλλία Βασιλική , 3,5 πόντους, ισοβάθμησε στην 45η θέση , κατετάγη 47η
Β΄ Γυμνασίου
Κατσένιος Δημήτριος, 3 πόντους, ισοβάθμησε στην 38η θέση , κατετάγη 38ος
Γ΄ Γυμνασίου
Μεγαλιός Κωνσταντίνος, 6 πόντους, ισοβάθμησε στην 4η θέση , κατετάγη 5ος

Τέλος στο Ανοικτό Σχολικό Κύπελλο ,
Α΄ γκρουπ (κατηγορίας Α-Β-Γ Δημοτικού)
Καλλίας Λουκάς, 5 πόντους, ισοβάθμησε στην 14η θέση , κατετάγη 15ος
Γ΄ γκρουπ (κατηγορίας Γυμνασίων-Λυκείων)
Οικονόμου Νικόλαος, 5 πόντους, ισοβάθμησε στην 5η θέση , κατετάγη 7ος

Το μήνυμα από αυτές τις διακρίσεις για την Άμφισσα, είναι ότι το επίπεδο της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα πρέπει να συνεχιστεί αν θέλουμε να έχουμε επίσης σημαντικές και καλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Ευχαριστούμε όσους μας έδωσαν συγχαρητήρια για τις επιτυχίες των αθλητών μας, ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους, καλή σκακιστική δουλειά και καλές επιτυχίες.

Τα Δ.Σ. της Ε.ΣΚ.Α. και του Σ.Ο.Α.