Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Παραμένει στην… εντατική

Ο χρόνος περνάει, τα περιθώρια στενεύουν και οι ελπίδες του Αστέρα Ιτέας για «επιβίωση» στο φετινό πρωτάθλημα ελαχιστοποιούνται. Κατά τη σημερινή ημέρα (Δευτέρα), δεν σημειώθηκε καμία θετική εξέλιξη στο σύλλογο του νομού Φωκίδας, παρά το γεγονός ότι αναμένονταν αρχικά να λάβουν χώρα ευχάριστα γεγονότα. Στα γραφεία του συλλόγου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο, ωστόσο ο πρόεδρος Άγης Πασαλιμανιώτης δεν παρευρέθη με συνέπεια να μην υπάρξει συζήτηση. Παράλληλα, για ακόμη μία ημέρα δεν έγινε ... προπόνηση, αφού το «παρών» στο γήπεδο της ομάδας έδωσαν ξανά μόνο οι οκτώ γηγενείς ποδοσφαιριστές του Αστέρα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η τελευταία προπόνηση που πραγματοποίησε η ομάδα ήταν την περασμένη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι αν βρεθούν οι ποδοσφαιριστές στην Αγχίαλο για το ματς με τον Πύρασο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΑΡΑΟΥΝΗΣ
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τα πάντα είναι ανοιχτά. Ουδείς γνωρίζει αν ο Αστέρας θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα ή όχι. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί, πάντως, είναι ότι αν τελικά η διοίκηση βρει βιώσιμη λύση, προπονητής της ομάδας θα είναι ο Στέλιος Φαραούνης. Πρόκειται για τον τεχνικό που μαζί με τον Γιώργο Ταμπάκη, αποτελούσαν το τεχνικό δίδυμο του Κεχαγιά Προσηλίου στις αρχές του περσινού πρωταθλήματος. Ο Στέλιος Φαραούνης έχει δώσει το «παρών» στο γήπεδο, ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμη οδηγίες, αφού οι «ξένοι» ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει από την Ιτέα, περιμένοντας τις εξελίξεις.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Ένα από τα στοιχεία που κάνει τους ανθρώπους του σωματείου να ελπίζουν σε πιο ευοίωνες ημέρες είναι το γεγονός ότι έχει εγκριθεί η επιχορήγηση των 9000 ευρώ από το κράτος, ποσό το οποίο αν μη τι άλλο θα δώσει «πνοή» στον σύλλογο. Οι διοικούντες τον Αστέρα βρίσκονται σε διαδικασία υποβολής όλων των εγγράφων που απαιτούνται, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα στα χέρια τους. Παράλληλα, προσπαθούν να φέρουν κι αυτοί οικονομικές βοήθειες στον Αστέρα, κάτι που τα τελευταία τρία χρόνια είχε αναλάβει αποκλειστικά ο ισχυρός άνδρας του σωματείου Άγης Πασαλιμανιώτης. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, ενώ θα γίνει γνωστό αν θα ταξιδέψει στην Αγχίαλο η αποστολή της ομάδας, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει ως το πλέον πιθανό ενδεχόμενο.
Από περιφερειακό

Συνεχίζουν τις σαχλαμάρες οι μηχανικοί και οι υπηρεσίες στην Κακανού

Ο κόμβος της Κακανούς ξανα διαμορφώνεται.
Μετά τους δύο νεκρούς που μετρήσαμε στους ελάχιστους μήνες που λειτούργησε ο κόμβος με την αλλαγή της διαμόρφωσης , πάλι αλλαγές γίνονται προς την λάθος κατεύθυνση.
Αντί να πετάξουν το άχρηστο πεζοδρόμιο που έχει προκαλέσει τα ατυχήματα, το οποίο δεν χρησιμεύει στο να περπατάει κανείς, ενώ αντίθετα μειώνει το φάρδος της στροφής, τώρα έρχονται και αλλάζουν τις διαγραμμίσεις κάνοντας δολοφονική την στροφή όσων κινούνται από Ιτέα προς Άμφισσα.
Προσπαθώντας να ξεπεράσουν ένα λάθος το ... οποίο οδήγησε ένα αυτοκίνητο κάτω απο μία νταλίκα τώρα ετοιμάζονται με την νέα διαγράμμιση να πετάξουν τα αυτοκίνητα που πάνε από Ιτέα Άμφισσα στο ποτάμι.
Αν είναι ο ίδιος μηχανικός και η ίδια υπηρεσία που κάνει τις μετατροπές δεν έχουμε ελπίδα θα θρηνήσουμε πολλά θύματα ακόμα.
Πρέπει να φύγει το πεζοδρόμιο πίσω για να διορθωθεί κάπως η κατάσταση. Τα πεζοδρόμια για την μείωση του φάρδους του δρόμου χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές παράλληλα με τον δρόμο , έτσι ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα.
Όταν όμως κατασκευάζονται πεζοδρόμια στην μέση του πουθενά και επάνω στην χειρότερη στροφή, μειώνοντας το φάρδος του δρόμου, δεν επιτυγχάνουμε μείωση της ταχύτητας αλλά μόνο ανθρώπινα θύματα.
Στην φωτογραφία βλέπετε τις μπάρες που τοποθέτησαν πρόχειρα μπροστά από την κολόνα, στην στροφή της Κακανούς, από πίσω φαίνεται κατεστραμμένος ο φράκτης του ποταμού απο το αμάξι που χτύπησε στο πεζοδρόμιο πριν λίγο καιρό επειδή δεν είχαν βάλει μπάρες αλλά πεζοδρόμιο!!! και εκσφενδονίστηκε μέσα στο ποτάμι.
Η ανοησία έχει και ένα όριο, δεν είναι μόνο τα χρήματα που σπαταλιούνται στις σαχλαμάρες ψευτοδιορθώσεις του δρόμου, είναι και οι ανθρώπινες ζωές που πρέπει να σκεφτούμε..

“Σκαλώνει” ο αναδασμός στο Ευπάλιο; Ασφαλιστικά μέτρα

Από nafpaktia.com
Την προσωρινή αναστολή διενέργειας εγγειοβελτιωτικών έργων σε δύο κομβικές για τη συνέχεια του έργου ιδιοκτησίες αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Ευπαλίου, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες.

Για τις 9 Οκτωβρίου έχει οριστεί η δικάσιμος, που αν κερδηθεί απ’ τους πολίτες, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ολοκλήρωση του έργου. Ήδη τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς ο εργολάβος πρέπει να παραδώσει το (εγγειοβελτιωτικό) έργο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία του αναδασμού.

Για ποιο, όμως, λόγο οι δύο ιδιοκτήτες αντιδρούν και γιατί τρία σχεδόν χρόνια απ’ την έναρξη των εργασιών είχαμε την πρώτη τέτοιου είδους απόφαση από Δικαστήριο;

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.
Και οι δύο ιδιοκτησίες, που βρίσκονται στην πεδιάδα του ... Μόρνου, ανήκουν στην αναδασμωτέα περιοχή και, ως εκ τούτου, η αρχική μελέτη προέβλεπε την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών έργων (αυλάκια αποστράγγισης, χωματόδρομοι κλπ).

Επί της αρχικής μελέτης του έργου, οι δύο ιδιοκτήτες προέβαλαν τις ενστάσεις τους, ζητώντας κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να θιγεί όσο το δυνατόν λιγότερο η περιουσία τους. Κι αυτό επειδή οι ιδιοκτησίες τους είναι καλλιεργήσιμες (έχουν εσπεριδοειδή, ελιές και κάποιες κατασκευές), και κατά τη διαδικασία του αναδασμού, της αναδιανομή της γης δηλαδή, θα τους αποδοθούν ξανά. Βλέποντας, λοιπόν, ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου θα βρίσκονταν με διχοτομημένα αγροτεμάχια, λιγότερα δένδρα και κατεστραμμένες υποδομές, προχώρησαν σε αιτήματα προς την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τροποποίηση μικρής κλίμακας επί της αρχικής μελέτης.

Τον Μάιο του 2009, οι αιτήσεις τους έγιναν δεκτές απ’ το Υπουργείο και ο ανάδοχος του έργου πήρε το πράσινο φως, ώστε να εκτελέσει το έργο με τις ζητούμενες τροποποιήσεις. Ωστόσο, αρχές Ιουνίου, το Υπουργείο άλλαξε γνώμη και με έγγραφό του προς τον εργολάβο, του ζητούσε να ακολουθήσει την αρχική μελέτη, καθότι υπήρξαν αντιδράσεις όμορων ιδιοκτητών.
Οι ιδιοκτήτες των δύο αγροτεμαχίων, βλέποντας το Υπουργείο να αλλάζει στάση, κατέφυγαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, βάσει των οποίων και βγήκε η απόφαση αναστολής των εργασιών. Μάλιστα, στην αίτησή τους, υποστηρίζουν ότι ουδείς όμορος ιδιοκτήτης αντιδρά, επικαλούμενοι υπεύθυνες δηλώσεις τους, στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι ουδεμία βλάβη έχουν υποστεί απ’ την τροποποιημένη μελέτη.

Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, γεννάται εύλογο το ερώτημα σχετικά με την αλλαγή στάσης του Υπουργείου, μια αλλαγή που στηρίχθηκε όχι στην “προβληματική” τροποποίηση, αλλά σε αντιδράσεις...
Το τι μέλλει γενέσθαι θα το κρίνει το Δικαστήριο, πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργασίες στα δύο αγροτεμάχια κρίνονται “κομβικές” για την ομαλή εκτέλεση, αλλά και τη λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα

Ο Ψωμιάδης θέτει υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με δηλώσεις του σχεδόν στο σύνολο των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών το πρωί της Τρίτης (06/10), ο κος Ψωμιάδης .

«Στην κοινή αυτή προσπάθεια μπαίνω μπροστά μαζί με άλλα άξια, ικανά στελέχη και θα είμαι παρών. Μπαίνω μπροστά, δηλώνω παρών για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη. Αν, όμως, κάποια άλλη υποψηφιότητα με πείσει ότι εκφράζει, αξιόπιστα, ιδεολογική πλατφόρμα, την ιδεολογική ταυτότητα που εκφράζει ο κεντροδεξιός χώρος, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να συστρατευτώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Alter.Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είπε ακόμη, μιλώντας στο Mega, πως «πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια μόνο υποψηφιότητα».
Από Βοιωτικά

Κατάληψη στο Δημαρχείο Κορώνειας, για τα αιολικά πάρκα


Κατάληψη στο Δημαρχείο της Κορώνειας, έκαναν στις 11.00 σήμερα το πρωί οι ομάδες πολιτών Αγ.Άννας και Κορώνειας και κατέθεσαν το παρακάτω κείμενο υπογραφών:

Έκκληση για τη σωτηρία του Ελικώνα

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια προσπάθεια μετατροπής του κεντρικού Ελικώνα (χωρίς να εξαιρείται η κορυφή του) σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο εκατοντάδων ανεμογεννητριών, μεγάλου αριθμού υποσταθμών και γραμμών μεταφοράς μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης. Τα πρώτα αιολικά πάρκα, ο ... υποσταθμός και οι δύο πρώτες γραμμές μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης μας προϊδεάζουν για το μέγεθος της καταστροφής πολύτιμων δασικών εκτάσεων, για την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, για την υποβάθμιση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και για την πλήρη απαξίωση της προσπάθειας για μια ήπια ανάπτυξη στην περιοχή. Θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές θα συμπαρασύρουν νέες βλαπτικές δραστηριότητες, όπως έχει, κιόλας, φανεί με τις αδειοδοτήσεις για μεταλλεία βωξίτη στην Αρβανίτσα και με τις αθρόες αιτήσεις για νέα λατομεία. Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα και αποδοκιμάζουμε την παθητική στάση της τοπικής και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που έχουν περιοριστεί σε ρόλο θεατή της καταστροφής του Ελικώνα, του βασικού ορεινού όγκου του νομού Βοιωτίας.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επέκταση των αιολικών πάρκων, που έχουν κατασκευαστεί στις θέσεις “Περδικοβούνι – Άσπρο Κούτσουρο” και “Καλύβα - Τούμπα”, καθώς και στην κατασκευή νέων αιολικών πάρκων. Απαιτούμε από τα δημοτικά συμβούλια Κορώνειας και Θίσβης να υποστηρίξουν, στην πράξη, αυτή τη γραμμή πλεύσης, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, να ενημερώνουν τους δημότες τους πριν τη λήψη των αποφάσεων και να βάλουν τέρμα στις συνδιαλλαγές με του εκπροσώπους των εταιρειών.

Στη διάρκεια της κατάληψης, οι πολίτες εισέβαλαν στο γραφείο του Δημάρχου, στον οποίο εξέφρασαν την οξύτατη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επέκτασης και των νέων αιολικών πάρκων.
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

Οι σταυροί στην Φωκίδα μέχρι στιγμής, λείπουν οι σταυροί των ετεροδημοτών