Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Συνεχίζουν τις σαχλαμάρες οι μηχανικοί και οι υπηρεσίες στην Κακανού

Ο κόμβος της Κακανούς ξανα διαμορφώνεται.
Μετά τους δύο νεκρούς που μετρήσαμε στους ελάχιστους μήνες που λειτούργησε ο κόμβος με την αλλαγή της διαμόρφωσης , πάλι αλλαγές γίνονται προς την λάθος κατεύθυνση.
Αντί να πετάξουν το άχρηστο πεζοδρόμιο που έχει προκαλέσει τα ατυχήματα, το οποίο δεν χρησιμεύει στο να περπατάει κανείς, ενώ αντίθετα μειώνει το φάρδος της στροφής, τώρα έρχονται και αλλάζουν τις διαγραμμίσεις κάνοντας δολοφονική την στροφή όσων κινούνται από Ιτέα προς Άμφισσα.
Προσπαθώντας να ξεπεράσουν ένα λάθος το ... οποίο οδήγησε ένα αυτοκίνητο κάτω απο μία νταλίκα τώρα ετοιμάζονται με την νέα διαγράμμιση να πετάξουν τα αυτοκίνητα που πάνε από Ιτέα Άμφισσα στο ποτάμι.
Αν είναι ο ίδιος μηχανικός και η ίδια υπηρεσία που κάνει τις μετατροπές δεν έχουμε ελπίδα θα θρηνήσουμε πολλά θύματα ακόμα.
Πρέπει να φύγει το πεζοδρόμιο πίσω για να διορθωθεί κάπως η κατάσταση. Τα πεζοδρόμια για την μείωση του φάρδους του δρόμου χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές παράλληλα με τον δρόμο , έτσι ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα.
Όταν όμως κατασκευάζονται πεζοδρόμια στην μέση του πουθενά και επάνω στην χειρότερη στροφή, μειώνοντας το φάρδος του δρόμου, δεν επιτυγχάνουμε μείωση της ταχύτητας αλλά μόνο ανθρώπινα θύματα.
Στην φωτογραφία βλέπετε τις μπάρες που τοποθέτησαν πρόχειρα μπροστά από την κολόνα, στην στροφή της Κακανούς, από πίσω φαίνεται κατεστραμμένος ο φράκτης του ποταμού απο το αμάξι που χτύπησε στο πεζοδρόμιο πριν λίγο καιρό επειδή δεν είχαν βάλει μπάρες αλλά πεζοδρόμιο!!! και εκσφενδονίστηκε μέσα στο ποτάμι.
Η ανοησία έχει και ένα όριο, δεν είναι μόνο τα χρήματα που σπαταλιούνται στις σαχλαμάρες ψευτοδιορθώσεις του δρόμου, είναι και οι ανθρώπινες ζωές που πρέπει να σκεφτούμε..

3 σχόλια:

  1. Μάλλον θα περιμένουμε καιρό για την επαναχάραξη της στροφής, όπως απαιτείται, αλλά ας είναι τουλάχιστον θετικές οι παρεμβάσεις, γιατί πράγματι "είναι και οι ανθρώπινες ζωές που πρέπει να σκεφτούμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά αυτές οι δυο μεγάλες στροφούλες μήπως θα μπορούσαν να ...."ευθυοποιηθούν" ολίγον σπάζοντας κανένα βραχάκι στα αριστερά τους ανεβαίνοντας?
    Λεφτά έχουμε, δεν έχουμε? (φαίνονται από αυτά που γίνοντια...).
    Αλλά μπορούν να περικοπούν και από αυτόν τον φοβερό δρόμο για Λιδορίκι, που μάλλον για τίποτα μεταλλεία προορίζεται.... όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ.ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΥΡΧΕ ΤΟ ΣΑΛΤΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΟΓΟ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ Η ΥΠΝΟΥ
    ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή