Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του, όχι τυχαία, συνέπεσε με την παραμονή της μεγαλύτερης εργατικής απεργίας, με την αρχή ενός ξεσηκωμού στα σχολεία και σε όλο το δημόσιο, όταν  η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών άγγιζε το 100%. Η δολοφονία έγινε όταν άρχιζε να φουντώνει ο αγώνας κι άλλων κλάδων, που ξεκινούσαν τον συντονισμό μαζί τους.
Όπως και σε άλλες φασιστικές επιθέσεις η δολοφονία πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει την αντιμετώπιση της απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου.
Της δολοφονίας Φύσσα είχαν προηγηθεί δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς, ενώ λίγες μέρες πριν μέλη του ΚΚΕ που αφισοκολλούσαν στο Πέραμα δέχθηκαν μετωπική δολοφονική επίθεση. .
Η γραμμή Μπαλτάκου για σύμπλευση με την φασιστική ακροδεξιά είχε μπει από νωρίς σε εφαρμογή και έτσι  εκτός από την κάλυψη των ΜΜΕ, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είχε αρχίσει να παρουσιάζεται δειλά αλλά επίσημα στα κανάλια η άποψη για κοινή κυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή με επίσημη δήλωση του αρχηγού της επιβεβαίωνε ότι ήταν η μοναδικός σύμμαχος που μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς μιας και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έπνεαν τα λοίσθια ...