Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του, όχι τυχαία, συνέπεσε με την παραμονή της μεγαλύτερης εργατικής απεργίας, με την αρχή ενός ξεσηκωμού στα σχολεία και σε όλο το δημόσιο, όταν  η απεργία διαρκείας των εκπαιδευτικών άγγιζε το 100%. Η δολοφονία έγινε όταν άρχιζε να φουντώνει ο αγώνας κι άλλων κλάδων, που ξεκινούσαν τον συντονισμό μαζί τους.
Όπως και σε άλλες φασιστικές επιθέσεις η δολοφονία πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει την αντιμετώπιση της απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου.
Της δολοφονίας Φύσσα είχαν προηγηθεί δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες και αριστερούς, ενώ λίγες μέρες πριν μέλη του ΚΚΕ που αφισοκολλούσαν στο Πέραμα δέχθηκαν μετωπική δολοφονική επίθεση. .
Η γραμμή Μπαλτάκου για σύμπλευση με την φασιστική ακροδεξιά είχε μπει από νωρίς σε εφαρμογή και έτσι  εκτός από την κάλυψη των ΜΜΕ, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είχε αρχίσει να παρουσιάζεται δειλά αλλά επίσημα στα κανάλια η άποψη για κοινή κυβέρνηση. Η Χρυσή Αυγή με επίσημη δήλωση του αρχηγού της επιβεβαίωνε ότι ήταν η μοναδικός σύμμαχος που μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς μιας και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έπνεαν τα λοίσθια ...

Η κυβερνητική αυτή κάλυψη αποθράσυνε την δράση της Χρυσής Αυγής που συγκρούστηκε ακόμα και με την ΝΔ για την κυριαρχία στην «δεξιά πολυκατοικία» και έδιωξε από τις εκδηλώσεις μίσους του Μελιγαλά τους εκπροσώπους της Ν.Δ.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όμως, ξύπνησε το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας  και η εγκληματική οργάνωση βγήκε από το απυρόβλητο. Η κατανόηση της αναγκαιότητας της κοινής δράσης, έσπασε και τις πιο σκληρές διαχωριστικές γραμμές και ένωσε σε κοινές συγκεντρώσεις χιλιάδες απλό κόσμο που ήθελε να αντισταθεί στα τάγματα εφόδου των φασιστών, μέλη του ΚΚΕ, αντιεξουσιαστές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αποτέλεσε την αιτία για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την δράση των φασιστών.
Σήμερα ένα χρόνο μετά κανένας δεν έχει προσαχθεί για να δικαστεί και ίσα ίσα διαβάζουμε ότι προετοιμάζονται νομικές αλλαγές για να αφεθούν ελεύθεροι οι φυλακισμένοι ηγέτες των νεοναζί. Η επιτακτική ανάγκη εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ληστεία του λαού μας, ξαναφέρνει στο προσκήνιο την χρησιμότητα αυτού του νεοφασιστικού μορφώματος.
Τα δημοκρατικά ιδεώδη τους σταματούν μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο φασισμός και οι χούντες αποτελούν την λύση που επιβάλλουν οι ισχυροί για να διατηρήσουν την εξουσία τους, όταν η κοινωνία αντιδρά στα σχέδιά τους.
Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτοί που μας βάζουν τους δυσβάστακτους φόρους, που  απολύουν, που κόβουν συντάξεις και μισθούς που δίνουν όλα τα χρήματα του προϋπολογισμού στους τοκογλύφους, θέλουν να φορτώσουν την οικονομική κρίση στην πλάτη μας και γι’ αυτό προετοιμάζουν και εξοπλίζουν τους φασίστες.
Ο δικός μας δρόμος είναι αυτός της υπεράσπισης της δημοκρατίας, της κοινής δράσης της κοινωνίας για τα δικά της συμφέροντα.
Σε αυτόν τον δρόμο δεν χωράει ο φασισμός και τα τάγματα εφόδου.
Σήμερα γίνονται εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη για να τιμήσουμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Αυτές οι δεκάδες συγκεντρώσεις δίνουν το στίγμα της κοινωνίας και στέλνουν ένα μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξαναβγάλουν τους φασίστες στους δρόμους.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου