Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Έκλεισε η Βουλή

Έκλεισε η Βουλή και οργιάζουν οι φήμες για πρόωρες εκλογές.
Η συνταγή για να παραγραφούν όλες οι κλεψιές πιθανόν να μπήκε σε εφαρμογή.
Πού να ξέραμε σήμερα το μεσημέρι που γράφαμε αυτές τις γραμμές ότι θα δικαιωθούμε τόσο σύντομα.

Από ANTI WEBLOG
Απρόβλεπτες εξελίξεις: Με Προεδρικό Διάταγμα τερματίζονται αιφνιδιαστικά απο αύριο οι εργασίες της Βουλής.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κόμματα αιφνιδιάστηκαν απολύτως, επειδή υπήρχαν προγραμματισμένες συνεδριάσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει οτι έγινε λόγω ευρωεκλογών: «Ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής με ενημέρωσε ότι, σήμερα το απόγευμα, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το διάταγμα λήξης των εργασιών της Β’ Τακτικής Συνόδου της ΙΒ’ Περιόδου της Βουλής, από αύριο 9 Μαΐου, λόγω των Ευρωεκλογών. Άμεσα ενημέρωσα τα Κόμματα περί τούτου» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας.

Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να καταγγείλει το γεγονός ως «πραξικόπημα» και «θεσμική εκτροπή». «Η λήξη της Συνόδου της Βουλής με την έκδοση του σχετικού διατάγματος είναι πρωτοφανής ενέργεια στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αξιόποινο πράξεων υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας εξαλείφεται» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φ.Κουβέλης.

Κρύβεται η Κυβέρνηση και δεν πάει στην Βουλή για τα σκάνδαλά της

Μετά το λευκό, κενά έδρανα για τον Αρ. Παυλίδη
Χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας, καθώς η συμπολίτευση δεν προσήλθε στη Βουλή, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πρόταση σύστασης και δεύτερης προανακριτικής επιτροπής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη. Οι θεσμοί θα εκδικηθούν την κυβερνώσα παράταξη, επειδή τους πλήγωσε, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, ανακοινώνοντας την αποχώρηση και του κόμματος της Αριστεράς από τη διαδικασία. «Το ζήτημα είναι να μην εκδικηθούν το σύνολο της πολιτικής ζωής και του πολιτικού κόσμου του τόπου», πρόσθεσε. Αιτιολογώντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει, σημείωσε ότι η ... απουσία των βουλευτών της πλειοψηφίας οδηγεί τη διαδικασία σε θεσμικό αδιέξοδο. Η ψηφοφορία δεν μπορεί να διεξαχθεί, δεδομένου ότι δεν συγκροτείται η δεδηλωμένη, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στις προηγούμενες περιπτώσεις αποχώρησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τις χαρακτήρισε «θλιβερές».
Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι "η χώρα στην πραγματικότητα δεν διαθέτει Κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής", σχολιάζοντας την απουσία της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε λόγο για "πλειοψηφία 150 βουλευτών με την σύμπραξη του κ. Παυλίδη", υποστηρίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου σέρνει από πίσω του την κυβέρνηση, καθώς και ότι ξ κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τον Αριστοτέλη Παυλίδη.
Σχολιάζοντας την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το ΠΑΣΟΚ σκανδαλολογεί, απάντησε ότι "ασχολούμαστε με τις αρμοδιότητες που το Σύνταγμα αναθέτει στη Βουλή και με την απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε σε ένα έγγραφο του Τακτικού Ανακριτή Δωδεκανήσου που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, παρά τους φραγμούς που έθεσε ο Εισαγγελέας και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμποδίζει με την αποχή της τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ότι συγκαλύπτει τις δικές του ευθύνες. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του, πρόσθεσε.
Απο Ελευθεροτυπία

Η δίκη του Mall

Πολλοί ίσως ξέρετε το Mall Athens μόνο ως το μεγαλόπρεπο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι - «το πιο μεγάλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Παράλληλα, όμως, πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της τελευταίας εικοσαετίας.

Σκάνδαλο πολιτικό - γιατί έβαλαν την πλάτη τους δύο πρωθυπουργοί (Σημίτης και Καραμανλής), και μερικοί από τους κορυφαίους υπουργούς διαδοχικών κυβερνήσεων. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση η “εθνική ιδέα” των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σκάνδαλο επιχειρηματικό - γιατί το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» χτίστηκε από τον Όμιλο Λάτση (που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), στον οποίο μεταξύ άλλων “δόθηκε δώρο μια ... υπεραξία 145 δισ. [δρχ.]“. Δεν το λέμε εμείς - ο σημερινός πρωθυπουργός το είπε - ιδού το βίντεο!
Σκάνδαλο οικολογικό - γιατί βασίστηκε σε πλειάδα παράνομων αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων.
Στις 8 Μαΐου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επρόκειτο να εκδικάσει την υπόθεση του Mall. H υπόθεση πήρε και πάλι αναβολή - μιλάμε για μια προσφυγή που κατατέθηκε το 2003!
Η ομερτά των ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ φρόντισαν γι αυτό. Επί 9 χρόνια, και ενώ το σκάνδαλο βρισκόταν σε διαρκή εξέλιξη, αποσιώπησαν με κάθε τρόπο την ύπαρξή του. Ακόμα και σήμερα κάνουν το ίδιο: Αγνοούν τη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Ίσως επειδή αυτό που διακυβεύεται σε αυτή είναι τόσο κρίσιμο…
Αν χάσει ο Λάτσης…
Αν o Όμιλος Λάτση χάσει, θα πρέπει είτε να γκρεμίσει (!) το Mall, είτε (το πιθανότερο) να πληρώσει στο Δημόσιο πρόστιμα για κάθε αυθαίρετο τετραγωνικό (από τα χιλιάδες…).
Πέρα από το Mall: Το μεγάλο διακύβευμα
Όμως, στη δίκη του Mall παίζεται κάτι μεγάλο, κάτι πιο μεγάλο κι από το ίδιο το σκάνδαλο. Εδώ είναι το μυστικό: Το 2003, η τότε κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με την αντισυνταγματικότητα του Mall, σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα ώστε να περνάει αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις χωρίς να μπορεί το ΣτΕ να τις κρίνει. Από τότε, η εξωφρενική πατέντα δουλεύει συνέχεια: χθες εκτροπή Αχελώου, σήμερα ίσως Βοτανικός, αύριο Ασωπός
Αυτό διακυβεύεται στη δίκη του Mall: Θα επιβιώσει το ΣτΕ, η μόνη αρχή που μπορεί να σταματάει τις εκάστοτε κρατικές αυθαιρεσίες; Ή θα χάσουμε οι πολίτες ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα που μας απέμεινε….

Πάει και ο Βερελής

Με 1 εκατομμύριο ευρώ χρηματοδότησε η Ζίμενς το ταμείο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές του 1999, δηλώνει ο Θ. Τσουκάτος.
Ο τότε, πανίσχυρος «στρατηγός» των εκσυγχρονιστών κάνει λόγο για «καθιερωμένη πρακτική δεκαετιών». Όμορφος κόσμος, ηθικός…

Σε αυτό το κλίμα ο Βερελής ...παραιτείται.
Η εξέταση των σκανδάλων όμως δεν θα γίνει ποτέ, ούτε από τους Γαλάζιους, ούτε απο τους Πράσινους κυβερνώντες, γιατί το ίδιο το σύστημα που τους εκτρέφει παράγει τα σκάνδαλα.
Μερικά πρόσωπα αντικαθιστούν, που πλήττονται από τις βολές τροχιοδεικτικών πυρών που δέχονται από τους αντιπάλους, μπας και κοροϊδέψουν τον κόσμο και τους ψηφίσει.
Αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν ενεργοποιηθούμε, θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό των σκανδάλων και η ζωή μας θα γίνεται ακόμα χειρότερη.
Κανένας δεν θα μας σώσει για χάρη μας, αν οι ίδιοι δεν αποδείξουμε ότι κινούμαστε για να σωθούμε μόνοι μας.

Διαβάστε τα της παραίτησης του ... Βερελή

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής παραιτήθηκε αιφνιδίως την Παρασκευή 8 Μαίου από την βουλευτική του ιδιότητα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η έρευνα για την Siemens και μόλις ανέκυψε στην επικαιρότητα η υπόθεση της ΜΑΝ.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την κίνηση αυτή να συνδέεται με την έναρξη έρευνας για την υπόθεση των οχημάτων που αγόρασε η ΕΛΒΟ (που ελέγχεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας) μετά τη σχετική συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής παραίτησης του Χρ. Βερελή

Tα σκάνδαλα βαραίνουν τον τόπο. Η πολιτική σήμερα όχι μόνον δεν εμπνέει τους Έλληνες αλλά η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ΄ αυτήν αποτελεί άλλοθι για τον κυνισμό που έχει παγιδεύσει τη χώρα. Οι σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες του, κυριαρχούνται από το δόγμα: κανείς δεν πιστεύει κανέναν και σε τίποτα. Και απέξω βαλτώνει η καλύτερη Ελλάδα.

Υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχεί γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου. Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου.

Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών. Ελπίζω γρήγορα να υπάρξει απάντηση σε όλα από την πρόοδο της έρευνας στη Γερμανία και η ελληνική δικαιοσύνη να σπεύσει ανεξάρτητη και ανυπάκοη σε εντολές και σχεδιασμούς πολιτικής ιδιοτέλειας. Άλλωστε έχω την πεποίθηση ότι σε πολύ λίγο διάστημα όλα αυτά θα φαίνονται μικρά και άθλια. Δεν με βαραίνει τίποτα, δεν με φοβίζει τίποτα.

Στο μεταξύ ας ασχοληθούμε όσοι δεν εμπνεόμαστε από τον επαγγελματισμό της πολιτικής με την άθλια κατάσταση της χώρας. Μιας χώρας με μεγάλες πληγές σε όλους τους τομείς. Μιας χώρας που το μόνο που εγγυάται σήμερα είναι ένα σκοτεινό μέλλον στους νέους ανθρώπους. Η διαδρομή μου είναι γνωστή. Τις απόψεις μου δεν τις έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του πολιτικού να έχει γνώμη και να την λέει. Δεν υπήρξα «βολικός», ούτε κόλακας. Δεν δέχομαι ότι πάση θυσία πρέπει να είσαι μέσα στο «παιχνίδι».

Έτσι τις απόψεις μου για τη θεσμική οργάνωση διαφάνειας στα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, τις έχω πει δημόσια. Για το πώς θα έπρεπε για παράδειγμα το «πόθεν έσχες» να απεικονίζει την εξέλιξη της περιουσίας των πολιτικών απ την εκλογή τους. Κάτι που κάνω από πολύ καιρό με δική μου πρωτοβουλία στο διαδίκτυο. Υπήρξε ενθουσιώδης αποδοχή αυτής της πρότασής μου προ έτους. Ακόμη για παράδειγμα πως όλες οι δαπάνες των κομμάτων θα έπρεπε να δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων για να μετακινούν και να επηρεάζουν με διαφημίσεις τους ίδιους αυτούς φορολογούμενους.

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί σκέπτονται και θέλουν να πάνε τα πράγματα στην ίδια κατεύθυνση μιας καλλίτερης σύγχρονης προοδευτικής και αποτελεσματικής Ελλάδας. Θα συναντηθούμε με όλους αυτούς. Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει. Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ.

Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση. Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.
Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα! Θα είμαι παρόν και ενεργός στις επάλξεις της πολιτικής για να επικρατήσουν άλλοι όροι. Και θα αγωνιστώ για να υπάρξουν αυτοί. Στέκομαι δίπλα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορική προσφορά, με σεβασμό και ευθύνη σε όλους αυτούς που περνάνε τόσες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα.”

Robomania στο Γυμνάσιο Πολυδρόσου

Σας προσκαλούμε στη 2η εκδήλωση
εκπαιδευτικής ρομποτικής

με τίτλο ROBOMANIA 2009

που διοργανώνει
το Γυμνάσιο Πολυδρόσου

την Τετάρτη 13/05/09 και ώρα 18:00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του
Δημοτικού Σχολείου Πολυδρόσου.

Εκδήλωση -συζήτηση τη Δευτέρα στο ΤΕΙ Λαμίας από τη Αριστερή Ενότητα



Το Υπουργείο Παιδείας
και
η Οικονομική κρίση

βλάπτουν σοβαρά τα ΤΕΙ


Εκδήλωση συζήτηση

της

Αριστερής Ενότητας

στα ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕRΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση των κατοίκων της Καλλιθέας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού. Οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την ομόφωνη απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην εταιρία TERNA, την δημιουργία μεγάλης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις θέσεις «ΠΥΡΓΑΡΙ» και «ΣΩΡΟΣ», η πρώτη σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια και το σχολείο του χωριού και η δεύτερη πάνω στα ερείπια ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, χωρίς οι ίδιοι να συναινούν και παρά την εκπεφρασμένη αντίθεσή τους σε μια τέτοια ενέργεια.
Χαρακτηριστικές είναι οι ομιλίες της ... πρώην Δημοτικής Συμβούλου Σφυρίδη Ευαγγελίας, [όπως και άλλων δημοτικών συμβούλων] που είπε: «Ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών γιατί εξαπατήθηκα από την εταιρία», και καταχειροκροτήθηκε. Του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που είπε: «Το 2005 μας είπε η εταιρία ότι θα τοποθετηθούν μόνο 6 ανεμογεννήτριες και δεν θα έχουν οπτική επαφή με το χωριό και εξαπατήθηκα, όπως και όλο το σώμα τότε».
Τέλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Τανάγρας, κ. Κυριάκου, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ανακάλεσε προηγούμενη θετική του απόφαση, στον αγώνα των κατοίκων της Καλλιθέας.
Οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ενημέρωσαν τους κατοίκους για την σχεδιαζόμενη μετατροπή της Βοιωτίας σε ένα τεράστιο ενεργειακό κέντρο και τόνισαν την ανάγκη για ενότητα δράσης όλων των κατοίκων της με τον συντονισμό όλων των τοπικών κινήσεων και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους.
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Δείτε το βίντεο της συγκέντρωσης και πόσο λίγα επιχειρήματα έχουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών http://viwtika.blogspot.com/2009/05/blog-post_6474.html

Ένα μικρό αγριογούρουνο στον δρόμο για Καλοσκοπή

Προχθές, στο δρόμο, Καλοσκοπή-51ο χλμ, κατά μεσής στην άσφαλτο ένα άγριο γουρουνόπουλο ολίγων ημερών. Κατεβαίνει η κοπέλα της φωτογραφίας, το παίρνει στα χέρια της και αρχίζει να το χαϊδεύει για πολλή ώρα και να το ξύνει στην κοιλιά. Αυτό αρχίζει να ψιλοσκούζει. Πρωτόγνωρη εμπειρία για το κορίτσι της φωτογραφίας και η χαρά του σε τέτοιο σημείο που ούτε καν ένοιωσε υποψία φόβου, ότι στις ημέρες μας σέρνεται και η γρίπη των χοίρων !!!

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα http://oinoxori.blogspot.com/
μπορείτε να δείτε και ... άλλες φωτογραφίες εκεί