Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κλάμα ψυχής μελών του ΚΚΕ (μαρτυρία)

Την ώρα που επιστρέφει την εντολή ο Σαμαράς και ετοιμάζεται να την πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, πιστεύω ότι πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο....

Αυτή είναι η Αριστερά! Αυτή είναι η Αριστερά ΜΑΣ! Αυτή είναι η ενότητα ψυχής που επιδιώκουμε!

Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που έγινε σε εκλογικό κέντρο της Β’ Αθήνας. Είναι η ώρα που έχουν ανακοινωθεί τα exit polls. Μπαίνοντας στο σχολείο, υπάρχει ένας μεγάλος χώρος υποδοχής όπου εκεί υπήρχε και τραπεζάκι του ΚΚΕ. Την ώρα εκείνη, εκεί βρίσκονταν 6 μέλη του ΚΚΕ (5 γυναίκες, κοπέλες και 1 άντρας) με το αυτοκόλλητο του κόμματος. Από την αίθουσα Α8 βγαίνε....

Δηλώσεις του επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ / Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλ. Τσίπρα μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά

Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης.
Ζητήσαμε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.
Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων.
Από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων.
Από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.
Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της Αριστεράς.
Το σημαντικότερο: έχει υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και τα νέα επώδυνα μέτρα ...

Η μοναξιά των χρυσοθήρων. Στην Χαλκιδική δεν εξέλεξαν τους εκλεκτούς των μεταλλείων

Στην πονεμένη Χαλκιδική, υπάρχει από χτες ένα καινούργιο τοπίο το οποίο διαμορφώθηκε και υπό το βάρος του προβλήματος που ζούμε, αυτό της μεταλλουργίας χρυσού.
Η δασολόγος Κατερίνα Ιγγλέζη, βασικό στέλεχος των επιτροπών αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία, εκλέχτηκε βουλευτής του νομού μας και ο Σύριζα, που σήκωσε πολιτικά το μεγαλύτερο βάρος αυτής της ιστορίας, πήρε στην Ιερισσό, την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, το υψηλότερο πανελλαδικά ποσοστό του.

Η Χαλκιδική επίσης επιβράβευσε και τον Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος ...

Αναλυτικά αποτελέσματα εκλογών 2012 στην Φωκίδα


ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα στην Φωκίδα τόσο σε ψήφους όσο και σε σταυρούς σε κάθε εκλογικό τμήμα και δημοτικό διαμέρισμα στους δύο Δήμους.

 
Εθνικές Εκλογές 2012: Αποτελέσματα Σταυρών Φωκίδας
Αποτελέσματα Σταυρών Αποτελέσματα Σταυρών (μέγεθος: 133,50 kb) Τα εμφανιζόμενα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Άμφισσας.

Εθνικές Εκλογές 2012: Αποτελέσματα Συνδυασμών Φωκίδας
Αποτελέσματα Συνδυασμών. Αποτελέσματα Συνδυασμών. (μέγεθος: 701,27 kb) Τα εμφανιζόμενα στοιχεία δεν έχουν διασταυρωθεί με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Άμφισσας.
http://www.fokida.gr

Πως ψήφισε η Στερεά Ελλάδα- Η επόμενη μέρα

Αντι-μνημόνιο ψήφισε η Στερεά - Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε Βοιωτία και Εύβοια
... και το αλαλούμ του εκλογικού νόμου

Τα συγκεντρωτικά ποσοστά στη Στερεά Ελλάδα
ΝΔ 18,43- (πανελλαδικό 18,88)
ΣΥΡΙΖΑ 17,3 - (16,76)
ΠΑΣΟΚ 13,54 - (13,19)
Αν.Ελληνες 12,12- (10,6)
Χ.Αυγή 7,84 (6,99) - 
ΚΚΕ 7,8 (8,47)
ΔΗΜΑΡ 5,7 (6,1)
- ΛΑΟΣ 3,16- Δημ.Συμ. 2,86, Οικολόγοι Πράσινοι 2,86 


Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία...

Τα έμαθες πατέρα;


Δεν μιλάω για τον πατέρα του Γιωργάκη, που μόνον ντροπή θα ένιωθε σήμερα, αλλά για τον δικό μου πατέρα που δεν ζει για να δει στιγμές που ονειρευόταν.
Θα έβλεπε το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έστησε ένα απίστευτο πελατειακό κράτος, το κόμμα -μνημείο του λαϊκισμού και της αρπαχτής, το κόμμα που ο ίδιος θεωρούσε (δικαίως) καταστροφή για τη χώρα, να παίρνει επιτέλους το ποσοστό που του αξίζει! Να δει όλους τους αθλίους εκτός βουλής...

«Ο λαός μάς επέτρεψε να χαμογελάμε»




«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Γέλιου, ο λαός μάς επέτρεψε να χαμογελάμε και μαζί με εμάς δεν χαμογελά μόνο ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, χαμογελά όλος ο ελληνικός λαός». Με αυτή τη φράση ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Γιακουμής σχολιάζει στο PatrasTimes τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

«Σήκωσε λίγο το κεφάλι του απέναντι στην τρόικα και σε όλες αυτές τις εθελόδουλες κυβερνήσεις. Τους απαγορεύουν στην ουσία τη διακυβέρνηση της χώρας και είμαστε εδώ μαζί με τον λαό» προσθέτει.