Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Διάφανα Κρίνα

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διάφανα Κρίνα

LIVE & ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  
Remember Your Mortality
 
Εν Ελλάδι του 1800, ΧΑΡΜΑΙΝΑ, Άμφισσα
Σάββατο 8 Ιουνίου 2013
Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live  το Σάββατο 8 Ιουνίου λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά .
Μια βραδυά επικοινωνίας ,κατάνυξης και  απόλαυσης.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως, με μια  μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του. 
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτήν την μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής  διάφανης περιπέτειας . 
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. .

Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου που θα κυκλοφορήσει σύντομα ,μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Johnny Cash o  Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

Στον χώρο του Εν Ελλάδι του 1800 θα στεγαστούν συγχρόνως με την παράσταση, τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, κάτω από τον θεματικό τίτλο 
Remember Your Mortality.LIVE & ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Remember Your Mortality

Εν Ελλάδι του 1800, ΧΑΡΜΑΙΝΑ, Άμφισσα
Σάββατο 8 Ιουνίου 2013
Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live το Σάββατο 8 Ιουνίου λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά .
Μια βραδυά επικοινωνίας ,κατάνυξης και απόλαυσης...

Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (Η λαϊκή σοφία στην υπηρεσία του αντικαπιταλισμού)


Αντώνης Κακαράς

Σύντρεχε τους αδυνάτους ως και τους μη έχοντες... υπηρετούσε αγογγύστως τους κατά μόνας ζώντες υπερήλικες, καθύβριζε τους πολλά έχοντες κακούς νυν και τέως άρχοντες και τους αφεντάδες τους ως συντελεστές των δεινών της κρίσης και του καπιταλισμού και μια φορά το χρόνο τραβούσε να εξομολογηθεί στον παιδικό της φίλο!
Δε γίνεται επομένως να ξεφύγουμε απ’ τη συγκεκριμένη φιλενάδα της Μενεμένης, χωρίς να μνημονεύσουμε τουλάχιστον ένα από τα καθημερινά επεισόδια μπρος στα οποία ωχριούν οι λάτρεις του είδους και οι κυρίες που ασμένως πλην ματαίως προσπαθούν ν’ αποκτήσουν προφίλ ανάλογο της Χαρίκλειας, καθόσον έχει πέραση βεβαίως βεβαίως, ιδίως εις την υψηλήν αποκαλούμενη κοινωνία!
Πού πας πάλι βρε κερατά, φασίστα, έκραξε το γιο της σαν της μοστράρισε γκόμενα για πρώτη φορά, πού πας να μη χέσω τον πατέρα της άλλης που σε ξεμυάλισε, ακόμα δεν άρχισες να την παίζεις βρε ξεκαπίστρωτε και μου θες γυναίκα, έλα δω γαμώ τη μάννα της πουτάνας της φιλενάδας σου, φάε βρε πρώτα το ρυζόγαλο να ψηλώσεις, ακόμα δε σου σηκώνεται και μου θέλεις τσιβιτζιλίκια βρε τζουτζέ, και πήγες, αντίχριστε, και βρήκες την κόρη του χαφιέ, δε μπορούσες να πηδάς βρε μούλε τη θυγατέρα του Παπακότσυφα, να με σχωρνάει τζάμπα ο γονιός της τουλάχιστον, που ‘ναι και χαμηλοβλεπούσα του κατηχητικού θηλυκό, αμαρτωλέ, ρουφιάνε!!...

Δημοπρατήθηκε το έργο «Άρση επικινδυνοτήτων και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης πρανών σε τμήματα της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου» άνωθεν Αγίου Γεωργίου

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο: «Άρση επικινδυνοτήτων και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης πρανών σε τμήματα της Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου», προϋπολογισμού 350.000,00€.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στις εργασίες αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο εξαιτίας των βροχοπτώσεων κατά το μήνα ...

ΟΚΤΩ (8) ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 438.000 ΕΥΡΩ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΥΠΟΥ LEADER Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ.

Οκτώ (8) έργα συνολικού προϋπολογισμού 438.000 ευρώ ενέταξε ο Δήμος Δελφών στο πρόγραμμα τύπου LEADER το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε (ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε.).

Το πρόγραμμα τύπου LEADER είναι χρηματοδοτικό πρόγραμμα που εξελίσσεται στα πλαίσια της τέταρτης χρηματοδοτικής περιόδου 2007-2013, για τη χώρα (Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις). Η περιοχή εφαρμογής του για το Δήμο Δελφών είναι οι Δημοτικές Ενότητες Αμφίσσης (εκτός της Πόλης της Αμφίσσης), Ιτέας , Γαλαξειδίου (εκτός της Πόλης του Γαλαξειδίου) και ...