Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

CineItea: παιδικός κιν/φος " ΓΑΤΟΣ ΣΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ" μεταγλωτισμένο

ΚΥΡΙΑΚΗ  14/10/2012  ώρα 6μμ στο Δημαρχείο της Ιτέας
μεταγλωτισμένο!


Κινούμενα Σχέδια, Έγχρ., Διάρκεια: 90'

Σκηνοθεσία: Κρις Μίλερ. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ, ΣΑΛΜΑ ΧΑΓΙΕΚ, ΖΑΚ ΓΑΛΙΦΙΑΝΑΚΗΣ, ΜΠΙΛΙ ΜΠΟΜΠ ΘΟΡΤΟΝ

Ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες από τον υπέροχο κόσμο του Σρεκ, έρχεται με τη δική του ταινία να σε ξελογιάσει στη μεγάλη οθόνη, νιαουρίζοντας ναζιάρικα με τη φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας! Η ταινία προτάθηκε για ...

Το ΣΔΟΕ "επισκέφτηκε" το ΤΕΜ...

 Το ΣΔΟΕ "επισκέφτηκε" το ΤΕΜ...
Στο μάτι της κυβέρνησης φαίνεται να μπαίνουν τα δίκτυα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας.
Βγάλτε το από το μυαλό σας, η αλληλεγγύη η αγάπη και η  προσφορά δεν μπορούν να φορολογηθούν από καμιά Τρόικα και από κανένα εφοριακό ή εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ, επισκέφτηκε το ΤΕΜ Βόλου, την Πέμπτη  04/10/2012, με εισαγγελική εντολή.
Κατά την διάρκεια της «επίσκεψης» υπήρξε η … προειδοποίηση ότι θα «επισκεφτούν» και την αγορά που γίνεται κάθε Σάββατο.
Η απάντηση που πήραν είναι ότι οι συναλλαγές ΔΕΝ είναι σε ευρώ και εκτελούνται σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ μελών.
Το ΣΔΟΕ επίσης απαίτησε να του δοθεί η βάση δεδομένων των μελών τους.
Φυσικά, η απάντηση από πλευράς δικτύου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ....

Χοντρό χαρτζηλίκι στους Συμβολαιογράφους θέλει να δώσουμε υπουργός Γάννης Βρούτσης

  Δωράκι 50 ευρώ θέλει να πληρώνουμε ο Υπουργός σε συμβολαιογράφους για γάμους και κηδείες χωρίς κανένα προφανή λόγο παρά μόνο για την συντεχνιακή τους εξυπηρέτηση και την συνέχιση του αλαλούμ. 
Τα ληξιαρχεία των Δήμων ενημερώνουν ήδη τα ταμεία αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία δεν διασταυρώνουν

Διαφωνεί η ΚΕΔΕ με την εμπλοκή των συμβολαιογράφων στο πρόγραμμα «Αριάδνη» του υπουργείου Εργασίας

11/10/2012
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που παρατηρείται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με τις παράνομες συντάξεις καθώς και για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και της εξοικονόμησης πόρων των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους.

Όμως, η εξαγγελία του υπουργού για τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διασταύρωσης των οποιωνδήποτε μεταβολών στην οικογενειακή κατάσταση των πολιτών ( γέννηση, γάμος, θάνατος κ.λπ.) μέσω συμβολαιογράφων με την καταβολή αντιτίμου και της ...

Έχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Έχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;

Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Έχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού;
Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε… διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε».
Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι ...

Έφυγε ο Παπαιωάννου τις ίδιες αποφάσεις βγάζει η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Σήμερα Τετάρτη συνεδρίασε στην Άμφισσα η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του Συμβούλου της πλειοψηφίας Παπαιωάννου.
Δύο ήταν τα ενδιαφέροντα θέματα της συνεδρίασης. Το πρώτο έχει σχέση με την S&B και την συζήτηση των περιβαλλοντικών όρων εξορύξεων σε τεράστια έκταση για τις οποίες είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από πολίτες της περιοχής και είχε ασχοληθεί ο συνήγορος του πολίτη για τους ελέγχους που κάνουν οι υπηρεσίες στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων. Τελικά ψηφίστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι βιαστικά χωρίς να περιμένει η επιτροπή να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της αυτοψίας του ΥΠΕΚΑ στην περιοχή και χωρίς να καταφέρουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας να κάνουν αυτοψία λόγω ...βροχής. Δυστυχώς ακόμα και ο Στουπής εκπρόσωπος του ΣΥΝ ψήφισε ναι στα πάντα και ανάθεσε στην ίδια την εταιρεία να κάνει έρευνα για να τους ενημερώσει... φωτεινή εξαίρεση η αρνητική ψήφος της Ντούρου.
Το επόμενο θέμα ήταν το υδροηλεκτρικό στο Δάφνο, ένα θέμα αρχικά χαμένο για το οποίο ο Δήμαρχος Καπετζώνης ήταν θετικός , η Γαζή ήταν θετική και υπήρξε θετική εισήγηση από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας. Οι κάτοικοι όμως είχαν διαφορετική γνώμη . Κάνανε γενική συνέλευση στο χωριό τους πήραν ομόφωνη απόφαση και μάζεψαν δεκάδες υπογραφές. Ανάδειξαν το πόσο λάθος θα ήταν μια τέτοια επένδυση και τελικά κατάφεραν σήμερα να πάρουν μια ομόφωνη αρνητική απόφαση στην επιτροπή περιβάλλοντος μετά από αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
Η ανακοίνωση για το θέμα...