Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάρια χορού από το Καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Ιτέα

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ¨Φίλων της Τέχνης Ιτέας σας προσκαλεί την Κυριακή 21-11-2010 να συμμετέχετε στο
2ο σεμινάριο χορού oriental με δασκάλα την Βικτωρία Mεταξά στην αίθουσα του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου 6-8 μ.μ
Κίρρας & Φωκίδη 2 ΙΤΕΑ τηλ. 6972715454

Θα πραγματοποιηθεί και το 1ο μάθημα latin με ...

Ανάμεσα στους τοίχους η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα

Ανάμεσα στους τοίχους η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα . Προβολή στις 21:00

Οποιοι είναι έτοιμοι να ανέβουν σε έδρανα απαγγέλλοντας «Oh Captain, my Captain», όποιοι σκιρτούν να δωρίσουν τη συγκίνησή τους στον κύριό τους με αγάπη, όποιοι θεωρούν ότι ραπάροντας γκανγκστερικούς παραδείσους ένιωσαν στο πετσί τους την ταξική ανισότητα της σχολικής αυλής, ας μην περάσουν την πόρτα αυτής της τάξης. Γιατί ανάμεσα σ’ αυτούς τους τοίχους δεν υπάρχουν καθησυχαστικά κλισέ για «την πάλη και τον θρίαμβο» ενός εκπαιδευτικού απέναντι στους απείθαρχους έφηβους μαθητές του.


Αντιθέτως. Οσοι λευκοί, μεσοαστοί φοράμε τη μόρφωση και τις καλές μας προθέσεις ως πανάκεια απέναντι στην ταξική σύγκρουση, τον ρατσισμό ή την επικοινωνία με την νέα γενιά, ας είμαστε έτοιμοι για ψυχρολουσία. ΄Η μάλλον για μπουγέλωμα. Μπροστά στον μαυροπίνακα στέκεται ένας νέος καθηγητής. ...

Άμεση δημοκρατία στο Δήμο Αλιάρτου.

Στον Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου, που δημιουργήθηκε με τη συνένωση των δήμων Αλιάρτου και Θεσπιών, συνέβη  κάτι μοναδικό. Οι πολίτες  είχαν με την ψήφο τους τη δύναμη της επιλογής του δημάρχου. Όχι με τον τρόπο που έγινε στους άλλους δήμους.
Επέλεξαν την ύστατη στιγμή, την ημέρα των εκλογών,  από τη λίστα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων αυτόν που ήθελαν για δήμαρχο. Πως έγινε αυτό;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 για τον νέο Καλλικράτειο δήμο Αλιάρτου  “κατέβηκαν” τρεις συνδυασμοί…
1. Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Αλιάρτου, Βίτση Αλέξανδρου(Νέα αυτοδιοίκηση-Ενότητα-Ανάπτυξη), με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βίτσης εκλέγεται δήμαρχος  τις δύο τελευταίες τετραετίες στο δήμο Αλιάρτου.
2. Ο συνδυασμός του Κλεφτογιάννη Ιωάννη με το χρίσμα του ΚΚΕ
3. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών , που δημιουργήθηκε με την συνένωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Αλιάρτου και της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών δήμου Θεσπιών. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν είχε επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο, ...

Η Κυριακή στο χωριό στην Βουνιχώρα


Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική Πλατεία ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ
θα γίνουν τα γυρίσματα της εκπομπής Κυριακή στο Χωριό απο την ΕΤ3

Είστε όλοι προσκεκλημένοι

Σταματούν τα δρομολόγια της γραμμής Αίγιο -Άγιος Νικόλαος Η πλοιοκτήτρια εταιρία μιλάει για ασύμφορη μεταφορά

Διακόπτεται η πορθμειακή γραμμή Αιγίου-Αγίου Νικολάου Φωκίδας, καθώς το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Ζαχαρίας" που εκτελούσε τα δρομολόγια, αποσύρεται από την πλοιοκτήτρια εταιρεία λόγω παλαιότητας (συμπλήρωση 35ετίας) και προφανώς δεν θα αντικατασταθεί, λόγω του ότι κρίνεται ασύμφορο το δρομολόγιο.
Την είδηση, που εδώ και μέρες έχει μεταδόσειτο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές του, επιβεβαιώνει το σχετικό δελτίο Τύπου του Υπολιμεναρχείου Αιγίου, που ανακοινώνει πως το δρομολόγιο διακόπτεται στις 24 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται πως, μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, η πορθμειακή ...

Αποτελέσματα σταυροδοσίας στις Δημοτικές εκλογές της Φωκίδας

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Φωκίδας τα επίσημα αποτελέσματα και η σταυροδοσία στις Δημοτικές εκλογές .
Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Τα βραβεία στον Ά διαγωνισμό διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας απο τον Προοδευτικό Σύλλογο "Τα Καστέλλια"

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Α’ Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Τα Καστέλλια προκήρυξε στην αρχή της χρονιάς τον Α διαγωνισμό διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι να προβληθεί το έργο του Καστελλιώτη δημιουργού που θεωρείται ο εισηγητής του εσωτερικού μονολόγου στην Ελληνική λογοτεχνία και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.
Ο διαγωνισμός, απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας. Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα ...

Δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Άμφισσας

Γνωριμία με την Ορειβασία και την Αναρρίχηση

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας πιστεύει ότι σαν μέρος του σχεδίου και της προσπάθειας για την ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, με την δημιουργία αναρριχητικών πεδίων στο νομό μας, καλό θα ήταν να παρουσιάσουμε το ιδιαίτερο αυτό σπορ στα παιδία των σχολείων του Νομού Φωκίδας μιας και ο τελικός και κύριος αποδέκτης αυτής της προσπάθειας είναι αυτά τόσο σαν χρήστες αλλά και σαν πολίτες.

Έτσι λοιπόν σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις γνωριμίας με την Ορειβασία και την αναρρίχηση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Άμφισσας, για τον χειμώνα και την άνοιξη του 2011.
Το πρόγραμμα απευθύνετε στους μαθητές των σχολείων, τους σπουδαστές του ΤΕΙ Άμφισσας αλλά και γενικότερα στους νέους του νομού Φωκίδας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:...