Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΤΑΞΕΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ…ΠΑΡΕΛΘΟΝ..

Υβριδικά..μοντελάκια , φορτηγο..λεωφορειο..ανατρεπομένων , αυτοκινήτων , πολλαπλής..χρήσης , που γιά πολλά – πολλά χρόνια , έλυσαν τα..συγκοινωνιακά προβλήματα της Επαρχίας Δωρίδας και όχι μόνον…

Όσοι τα ..δοκίμασαν , και τα θυμούνται , μπορεί να τα..νοσταλγούν σαν ..εποχή , αλλά ας..λείπει το..ταξείδι…

Είχαν όμως , αυτά τα αυτοκίνητα , ένα βασικό..μειονέκτημα , ποιό ; Μα..φυσικά , δεν... είχαν..κλιματισμό !!! Λίγο το’χεις ;

Κακά τα ψέματα αδέρφια , είχα την τύχη , τύχη τη λέω και όχι..ατυχία , να ζήσω στο χωριό μας , εκείνες τις..δύσκολες εποχές , έζησα την παιδική..απομόνωση , που υπήρχε τότε..διάχυτη , το έχω πει , και το ξαναλέω και θα το..ματα ξαναπώ , αν χρειασθεί , κι’ όποτε χρειασθεί , πως , εκείνες τις ..σκληρές εποχές , τις τόσο..δύσκολες , μπορεί να μας έλειπαν πολλά , πάρα πολλά , μα είχαμε κάποια πράγματα , που μας έκαναν ευτυχισμένους , και που τώρα ..μας..λείπουν , γι’ αυτό και το χαμόγελο στα χείλια μας..σπανίζει ……Κ.-
Από Λιδωρίκι

Ένα πολύ ωραίο βίντεο για τη Γκιώνα απο το Καταφύγιο: Βρύζες

Γάμος στην φυλακή της Άμφισσας

Μέσα στη φυλακή πρόκειται να παντρευτεί το μοντέλο που είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα μήνα με τον αγαπημένο της για την υπόθεση κοκαΐνης. Ο σύντροφός της ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση, μεταφέρθηκε στις φυλακές της Άμφισσας και μιλώντας στο Star αποκάλυψε πως πρόκειται να παντρευτεί με το μοντέλο μέσα σε εκκλησία της φυλακής.
Η πρόταση γάμου έγινε από την άλλοτε εκρηκτική κούκλα του μόντελινγκ προς τον αγαπημένο της ο οποίος αποκάλυψε, πως αποφάσισαν να παντρευτούν ώστε να ειδωθούν καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Από gossip-tv.gr

Νέο κύμα καταλήψεων στην Φθιώτιδα

Ενώ η κατάληψη στην Άμφισσα συνεχίζεται νέες καταλήψεις ξεκινούν στους γειτονικούς Νομούς.
Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Μαλεσίνας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών. Σε κατάληψη για τα κτιριακά προβλήματα προχώρησαν από χθες και οι μαθητές του Γυμνασίου Αταλάντης.
Από star-online.gr

Ανοιχτός μόνο με λιακάδα ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών

Μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και ειδικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον αρχαιολογικό χώρο Δελφών, με σκοπό την εκτίμηση των τοπικών συνθηκών και του βαθμού επικινδυνότητας από καταπτώσεις βράχων στο πρανές ανάντη του αρχαιολογικού χώρου, αποφασίστηκαν τα εξής:...

Το τμήμα που αποκλείστηκε πρόσφατα λόγω της κατάπτωσης βράχων σε κοντινή απόσταση αποδίδεται στους επισκέπτες με εξαίρεση τις ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων και για διάστημα δύο (2) επιπλέον ημερών μετά το πέρας αυτών και τις περιόδους ισχυρών θερμοκρασιακών μεταβολών, όπως η περίοδος τήξης του χιονιού και των πάγων κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της άνοιξης. Στις παραπάνω περιπτώσεις οι επισκέπτες θα μπορούν να φτάνουν μέχρι την είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται προτάσεις για ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας του χώρου.
Από Έθνος

Σε λίμνες έχουν μετατραπεί ολόκληρες εκτάσεις

Μπορεί να προβλέφτηκε ένα έργο ανάπτυξης, όπως αυτό του αναδασμού στην περιοχή του Δήμου Ευπαλίου, δεν προβλέφτηκε όμως πως θα γίνεται η αποστράγγιση των νερών στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τον αναδασμό.

Για του λόγου το αληθές, ολόκληρες εκτάσεις έχουν μετατραπεί πλέον σε λίμνες(βλε.φωτό) μετά και τη χθεσινή δυνατή νεροποντή που διήρκησε αρκετές ώρες.

Την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που, όπως όλα δείχνουν προκλήθηκε από την προχειρότητα... εκτέλεσης του έργου, θέλησε να επισημάνει ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Μανάγουλης, Βασίλης Κλημογιάννης.

Ο κ. Κλημογιάννης διευκρίνισε ότι την προσεχή Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να τεθεί επί τάπητος το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή. Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να είναι τόσο ο Νομάρχης Φωκίδας και ο Δήμαρχος Ευπαλίου, όσο και οι υπεύθυνοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου.

Η λήξη στο τέλος του χρόνου της σύμβασης της Εταιρείας που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι ένα ακόμη πρόσθετο πρόβλημα, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μανάγουλης.

Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κλημογιάννης, ζήτημα έχει προκύψει και με τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ικανό αριθμό καλλιεργειών, αλλά και με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί και δεν προβλέπεται να δοθούν.
Από www.lepanto-rtv.gr

Δευτέρα 9/11 Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δ. Παπαχρήστου στο Λυχνάρι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το βιβλιοπωλείο ΛΥΧΝΑΡΙ , η Εμπειρία Εκδοτική και ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος Γιουχανάν.

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 στις 7.00μμ στο βιβλιοπωλείο Λυχνάρι (πλ. Λαού, Λαμία)

Για το συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Περικλής Κοροβέσης, Γιώργος Σταματόπουλος

Περιγραφή...
Ένα ταξίδι που αρχίζει από την Κεφαλλονιά, διασχίζει το Αιγαίο, σταματάει για λίγο στην Ικαρία και τη Σάμο, περνάει απέναντι στη Μικρά Ασία. Οι ήρωες ζούν στη Συρία και βιώνουν την τραγωδία της Μέσης Ανατολής, αναζητώντας το Γιουχανάν, τον τόπο της ουτοπίας, όπου οι άνθρωποι γίνονται πουλιά και τα πουλιά άνθρωποι.
Από altpressfthiotida.blogspot.com/

Είδηση για τη Βοιωτία, με γκάφα της Καθημερινής

Τεράστια γκάφα της Καθημερινής αποδεικνύει την διαπλοκή ΜΜΕ-επιχειρηματιών...
(Για την Φωκίδα δεν έχουμε άποψη)

Το απόκομμα που βλέπετε είναι πέρα για πέρα αληθινό και προέρχεται από την έκδοση της Καθημερινής της περασμένης Κυριακής.Λόγω κάποιου λάθους κατά τη διάρκεια διάρθρωσης της ύλης της εφημερίδας , το φύλλο κυκλοφόρησε με τις επισημάνσεις προς τους οικονομικούς συντάκτες της εφημερίδας που βλέπετε στο κόκκινο πλαίσιο.Ο "ΛΕΟ" είναι ο οικονομικός συντάκτης Λεωνίδας Στεργίου ενώ ο άλλος δημοσιογράφος είναι ο Βασίλης Ζήρας.Το ρεπορτάζ αναφερόταν σε παράξενες προεκλογικές εντάξεις επιχειρήσεων και οργανισμών στο πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" . Όμως , ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος ... Ελληνισμού και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρηματίας Λάζαρος Εφραίμογλου και ο Γιάννης Αλαφούζος συνδέονται με στενή φιλία.Το πιάσατε το νόημα..."δες το λίγο , είναι φίλοι μας αυτοί"...έτσι δουλεύουν τα ΜΜΕ... Πηγή : Παραπολιτική
Πρόκειται για το "περίφημο" μνημόνιο συνεργασίας που έχει εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες τουλάχιστον δύο φορές μέχρι σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Που να υλοποιηθεί κιόλας δηλαδή τι φασαρία θα κάνουν! (Κι όμως στην μικρή Χαιρώνεια λειτουργεί ήδη εδώ και αρκετό καιρό εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας αποτέλεσμα συνεργασίας με το Ιδρυμα Μείζονος.)

Από Βοιωτικά