Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έπεσε από δέντρο και σκοτώθηκε...στο Ευπάλιο


Τραγικό θάνατο βρήκε μία 67χρονη γυναίκα από το Ευπάλιο Φωκίδας.
Η άτυχη γυναίκα είχε πάει χθες το μεσημέρι με τον άντρα της στο κτήμα τους για να κλαδέψουν τα δέντρα.
Κατά την διάρκεια του κλαδέματος έπεσε από ένα δέντρο, με ...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωρίδας για το χαράτσι της ΔΕΗ


Ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης εκκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
Ως Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος με την υιοθέτηση του παρακάτω ψηφίσματος δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους Δημότες που δέχονται μια σκληρή και απάνθρωπη φοροεπιδρομή.
Μια επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και σε όποια αποταμίευση είχαν δημιουργήσει.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε τη κρίση να την πληρώσει ο λαός, ο οποίος ...

Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρας



Την απόφαση του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, χαρακτηρίζοντάς τη «μιντιακό δημιούργημα».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
 Άμφισσα, 16 Νοεμβρίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΘΕΜΑ: «Δημοπράτηση κατολίσθησης στο δρόμο Άμφισσα – Αγ. Ευθυμία»

Στις 13 Δεκέμβρη δημοπρατείται το έργο...

ΦΥΣΑΕΙ ΓΕΡΑ

Του Χρήστου Βανδώρου

Αντάρτικο σε όλη την Ελλάδα για το χαράτσι στα ακίνητα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αντιδράσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα , κατά του χαρατσιού ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο ομόθυμη είναι η απαίτηση Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλίων, ομάδων κατοίκων, δικηγορικών συλλόγων, σωματείων, Εργατικών Κέντρων κ.α. τα οποία εκφράζοντας το συλλογικό αίσθημα αυτοσυντήρησης της κοινωνίας ανοίγουν δρόμους υπέρβασης του αντισυνταγματικού και ...

Γιώργος Κασιμάτης: "Παιχνίδι εμπαιγμού της δημοκρατίας και του Συντάγματος"

Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο.
Η συζήτηση με τον ομότιμο καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη, που με το επιστημονικό του κύρος αποκάλυψε τις «λεπτομέρειες» των δανειακών συμβάσεων με τις οποίες δέθηκε χειροπόδαρα η χώρα μας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο όταν γίνεται την ώρα που ορκίζεται η νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες αποτελούν ένα καλοστημένο παιχνίδι που στόχο είχε, ερήμην του λαού, και μέσω εκβιασμών από τους δανειστές της χώρας να προκύψει συναίνεση των κομμάτων της Βουλής στην εξοντωτική για την Ελλάδα εφαρμογή της πολιτικής των δανειστών μας.
Αναφερόμενος στο νέο πρωθυπουργό σημειώνει ότι «έχει περιορισμένη εντολή - χωρίς να προβλέπεται στο Σύνταγμα και γενικά στο δημοκρατικό πολίτευμα πολιτική κυβέρνηση με προκαθορισμένη ή “περιορισμένη αποστολή”». Σε ό,τι αφορά την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, τονίζει ότι αυτή «παραδόθηκε ολοκληρωτικά και η...

Δεν δίνει ψήφο ούτε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τσετίν Μάντατζη

Δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τσετίν Μάντατζη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σήμερα από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βουλευτής Ξάνθης επεσήμανε πως «δεν μπορώ να συμπλεύσω χέρι-χέρι με όσους εμποδίζουν και ναρκοθετούν τη σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας με την ακροδεξιά ρητορική τους»,...

Aριστερή στροφή στην ΕΛΜΕ Φωκίδας: Πρώτο το ΠΑΜΕ, δεύτερη η ΔΑΚΕ, απούσα η ΠΑΣΚ....

Την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Φωκίδας, για την επόμενη διετία, κατέκτησε στις εκλογές των καθηγητών η προσκείμενη στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συνδικαλιστική παράταξη της “Αγωνιστικής Κίνησης Καθηγητών”, πετυχαίνοντας ποσοστό 55,83% με το οποίο εξασφαλίζει τις 4 από τις 7 έδρες του νέου Δ.Σ. (έναντι 3 που είχε στο απερχόμενο Δ.Σ.)

Τις υπόλοιπες 3 έδρες καταλαμβάνουν υποψήφιοι της συνδικαλιστικής παράταξης “Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών” (στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί προσκείμενοι στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ανεξάρτητοι – συνεργαζόμενοι υποψήφιοι) που ...

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Μπερδεμένη, πατώντας σε δύο βάρκες, χωρίς πυξίδα, χωρίς ελπίδα, χωρίς να έχει κάτι να πει, μπροστά στα δικά της αδιέξοδα, ετοιμάζεται για το έγκλημα.
Στρατιωτάκι του μηχανισμού που την ανέδειξε ετοιμάζεται να υπογράψει την υποδούλωση της χώρας μας.
Τα συμφέροντα των χορηγών των κομμάτων είναι τελικά ισχυρότερα από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού

ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δείτε το βίντεο...

Μπαμπά τι είναι το Πολυτεχνείο; 2

Είχα γράψει πριν από δυο χρόνια ένα κείμενο με τίτλο "Μπαμπά τι είναι το Πολυτεχνείο;"
Χθες το βράδυ και πάλι η κόρη μου που βρίσκεται πλέον στην πρώτη δημοτικού με ρωτούσε και πάλι για το Πολυτεχνείο. Βλέπετε τα παιδιά ξεχνούν εύκολα -όπως και οι μεγάλοι! προσπαθούσα αυτή τη φορά να της απαντήσω με πιο πολλές λεπτομέρειες.
Να πω τι ακριβώς είναι "Πολυτεχνείο" -μια σχολή που μαθαίνεις να σχεδιάζεις, να φτιάχνεις σπίτια κ.α. Να πω για τους φοιτητές. Να εξηγήσω τι είναι δικτατορία και να πω πως ήμουνα στην ηλικία της όταν έγινε το πραξικόπημα.
Θυμάμαι ακόμη εκείνη την 21η Απριλίου που άρεσε στον Καρατζαφέρη... Ο πατέρας μου οργισμένος να φωνάζει από το μπαλκόνι σε έναν στρατιώτη που περνούσε στο δρόμο μας στους Αμπελοκήπους με το όπλο υψωμένο...

«Πρέπει να κλείσει η πληγή της Μήλου»

Στο νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την ανεξέλεγκτη δράση της βιομηχανίας S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Μήλο αναφέρθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Αλ Τσαντίρι Νιουζ.

Ο δημοφιλής ηθοποιός στηλίτευσε την δράση της εταιρείας που αγνοεί και αυτήν ακόμα την απόφαση του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη αντί της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην ...

Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής όσον αφορά το νομικό καθεστώς που διέπει τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τις συνέπειες που επιφέρει  αλλαγή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας ερώτησης.

«Σύμφωνα με νομικές μελέτες των Πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης, του Σικάγου και του Ντιούκ, το 90% του ελληνικού χρέους στα τέλη Απριλίου του 2010 ρυθμιζόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο, ενώ με εξαίρεση το χρέος που κατέχεται από θεσμικούς δανειστές της χώρας, δηλαδή το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ρυθμίζεται με βάση το ελληνικό δίκαιο. Εξ αυτού του γεγονότος απορρέουν μερικά εξαιρετικής σημασίας νομικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα.

Αυτά μπορούν να φανούν χρήσιμα τόσο ως ένα πανίσχυρο διαπραγματευτικό «χαρτί» ...

Κανένα πρόσχημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών

Όσο και αν μας έχουν συνηθίσει σε διαδικασίες ντροπής, δεν σταματούν κάθε φορά να μας αιφνιδιάζουν :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 15.11.2011

Χθες, 14.11.2011, την ώρα που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργάνωνε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτροπή της θεσμοθέτησης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες», δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη ΚΥΑ έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011!
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, την ημέρα που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, έλαβαν χώρα τα εξής: 
(α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ,
(β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ,
(γ) το ΥΠΕΚΑ, επεξεργάστηκε τη γνώμη του Συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγησή του...

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  Μέρες που 'ναι......λέξη προς λέξη για ό,τι είδε και άκουσε ένας αυτόπτης μάρτυρας...... μέσα και έξω απ' το Πολυτεχνείο το 1973.
kakaras.wordpress.com
17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
............................
Από το μεσημέρι της Παρασκευής θεάθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος άντρες με πολιτικά, που κουβαλούσαν δύσκολα καλυπτόμενα μακρύκανα όπλα, τυλιγμένα με εφημερίδες και νάιλον.  Πήγαιναν να πάρουν θέσεις σε ταράτσες, απ’ όπου σε λίγο θα πυροβολούσαν διαδηλωτές ή ανύποπτους διερχόμενους, παρ’ ότι... ναι υπήρχαν ακόμα ανύποπτοι.
Αργότερα και μόλις άρχισε να σκοτεινιάζει, στο σιντριβάνι της πλατείας Βικτωρίας μερικοί έριχναν νερό στα μάτια τους προσπαθώντας, χωρίς αποτέλεσμα, να τα ...

Στην 5η θέση πανελλήνια ο Ε.Ο.Σ. Άμφισσας

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ε.Ο.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΟ 2011
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΗ 2010


Σας αποστέλλουμε συνημμένα την κατάταξη των σωματείων της Ε.Ο.Ο.Α. για το 2011 –Αξιολόγηση δράσης 2010 κατά την οποία ο Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας κατετάγη στην Α΄ κατηγορία στην 5η θέση Πανελληνίως με 1.126 βαθμούς.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     
Κων/νος Παπαγεωργίου    
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Μαρία Βαρότση...