Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΦΥΣΑΕΙ ΓΕΡΑ

Του Χρήστου Βανδώρου

Αντάρτικο σε όλη την Ελλάδα για το χαράτσι στα ακίνητα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αντιδράσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα , κατά του χαρατσιού ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο ομόθυμη είναι η απαίτηση Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλίων, ομάδων κατοίκων, δικηγορικών συλλόγων, σωματείων, Εργατικών Κέντρων κ.α. τα οποία εκφράζοντας το συλλογικό αίσθημα αυτοσυντήρησης της κοινωνίας ανοίγουν δρόμους υπέρβασης του αντισυνταγματικού και ...
καιροσκοπικά ληστρικού αυτού χαρατσιού. Ουσιαστικά πίσω από τα «ωραία λόγια» να σώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση όλοι καταλαβαίνουμε πως στην πραγματικότητα εννοούν να σωθούν οι Τράπεζες κι οι τραπεζίτες . Πίσω από το περιτύλιγμα «όλοι να πληρώσουμε» βρίσκεται η άποψη των κρατούντων «εμείς τα φάγαμε, εσείς θα πληρώσετε». Έτσι το χαράτσι προστιθέμενο στις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και μειώσεις εισοδήματος καταλήγει στο να δημιουργείται κίνημα «ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ».

Κάθε πολίτης αδυνατεί να καταλάβει γιατί μετά από τόσο ιδρώτα και αίμα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι του. Αδυνατεί να καταλάβει, με ποια λογική πρέπει κάποιος να φορολογείται σε «κάτι» που δεν αποδίδει εισόδημα. Με την ίδια λογική σε λίγο θα βάλουν χαράτσι στα δένδρα και στις γλάστρες στον κήπο. Τεκμήριο διαβίωσης οικόσιτων ζώων και πτηνών, φορολογία στον αέρα που αναπνέουμε!!! Το απέραντο χρηματιστήριο εντός του οποίου προσπαθούν να προσαρμόσουν το οικονομικό υπόδειγμα που αυτοί ελέγχουν, δεν αναγνωρίζει ούτε κοινωνία ούτε δημόσιο συμφέρον ούτε δημόσιο αγαθό και κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Τα πάντα που έχουν αξία χρήσης είναι εμπορεύματα – μετοχές- τα οποία υποχρεωτικά θα μπαίνουν σε διαπραγμάτευση ώστε οι κύκλοι χρήματος να τρέχουν με την ταχύτητα του διαδυκτίου. Δεν σας συμφέρει η κατοικία? Κανένα πρόβλημα. ΠΟΥΛΗΣΤΕ και μείνετε άστεγοι η ενοικιάστε. Δεν μπορείτε να συντηρήσετε αμάξι? Πληρώστε τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς στις εταιρείες που θα τα ενοικιάζουν με την ώρα και το χιλιόμετρο. Ουσιαστικά ωθούν τους πολίτες να γίνουμε «νέας ποιότητας δούλοι» όχι συνδεμένοι δηλαδή με ένα αφεντικό αλλά με το αόρατο συλλογικό αφεντικό της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ας αντισταθούμε όσο είναι καιρός. Ο χρόνος είναι λίγος και η συμπύκνωσή του τεράστια. Με ταχύτητα φωτός ανατρέπονται σταθερές χρόνων.

Ας επανέλθουμε όμως στο άμεσο φλέγον θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ.

Ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας μαζί με τους δημάρχους Ελληνικού – Αργυρούπολης και Σαρωνικού άνοιξαν «το χορό» αφενός στηρίζοντας το αίτημα των κατοίκων κατά του χαρατσιού αφετέρου θέτοντας το με επιστολή τους στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Οι Δήμοι Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Βύρωνα, Νίκαιας-Ρέντη, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου, Αλεξανδρούπολης αλλά και Λαμίας, Χαλκίδας, Μεσολογγίου, Βέροιας κ.α. πήραν την σκυτάλη και με τον ένα η τον άλλο τρόπο στέκονται αλληλέγγυοι στους πολίτες τους.

Θλιβερή παραφωνία «ο δικός μας» Δήμος η πλειοψηφία του οποίου εξακολουθεί να κάνει «ηλιοθεραπεία» μέσα στο χειμώνα στα Ιλίσια πεδία της επίπλαστης πλειοψηφίας του.

Σημαντικότατο ρόλο, για να μη πούμε τον πρώτο ρόλο, έπαιξαν τα αυθόρμητα κινήματα πολιτών τα οποία σε πολλές περιπτώσεις με την μαζική ενωτική δράση τους «έδειξαν» και «απέδειξαν» ότι τα προβλήματα του μεγάλου πλέον ποσοστού των Ελλήνων είναι πέρα και πάνω από κομματικές ιδιαιτερότητες και επομένως μπορούν να συμπυκνωθούν σε ένα σύνθημα – οδηγό δράσης για απαλλαγή από εδώ και μπρος, για αλλαγή του οικονομικού υποδείγματος στη βάση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανταποδοτικότητας.



Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

Βανδώρος Xρήστος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου