Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Είμαστε μια ανάσα απο το θαύμα. τα επίσημα exit polls


Εxit poll: ΝΔ από 17 έως 20% δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5% έως 18,5%

Το 80% exit poll της ΜΑΡΚ στις με το ποσοστό της αδιρευκρίνιστης ψήφου

ΝΔ από 17% έως 20%

ΣΥΡΙΖΑ από 15,5% έως 18,5% ....

Βόμβα Παπαδημούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για πρωτιά στη Β’ Αθήνας

Για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθήνας με ταυτόχρονη συντριβή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μιλά ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε μήνυμα που έστειλε το μεσημέρι στο Twitter του.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε ότι...

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι ενάντια στο μνημόνιο αλλά ενάντια στο λαό μας. Καταγγελίες για προκλήσεις από Αθήνα Ρόδο και Λαμία

Ξύλο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Ρόδο!

Ξύλο μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στη Ρόδο!

Αφίσα της 21ης Απριλίου όπου είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου δημοτικού σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού!
Μέλος του ΚΚΕ προσπάθησε να την κατεβάσει και μέλη της Χρυσής Αυγής πιάστηκαν στα χέρια με μέλη του Κομμουνιστικού κόμματος στην προσπάθεια ...

ΦΩΤΟ: Ψηφίζουμε υπό το βλέμμα των… παιδιών μας!



Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη μέσα από το παραβάν εκλογικού κέντρου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Πάνω στην ξύλινη επιφάνεια τα ψηφοδέλτια και το στυλό περιμένουν την απόφαση του ψηφοφόρου. Στον τοίχο μια χειροτεχνία των μαθητών της συγκεκριμένης σχολικής τάξης.
Έχει αναρτημένες τις φωτογραφίες των παιδιών.
Μπορεί να πει κανείς ότι το παραβάν στήθηκε στο ιδανικότερο σημείο.
Οι ψηφοφόροι που σήμερα αποφασίζουν για το αύριο της χώρας θα νιώθουν πάνω τους τα βλέμματα των μικρών παιδιών.
Ίσως αυτός ο έλεγχος τους ωθήσει να αποφασίσουν ορθά.
Φωτογραφία: Γιώργος Κασαπίδης.
http://www.thestival.gr

Νέος μηχανισμός νόθευσης του αποτελέσματος των εκλογών. Δήμαρχοι εκβιάζουν τους άπορους μέσα απο τα Κοινωνικά Παντοπωλεία (video)


 
Νέα εργαλεία αποκτούν οι Δήμαρχοι για την υφαρπαγή ψήφων με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Δείτε τι έγινε στην Καλλιθέα.

Εκβιάζοντας τους απόρους του κοινωνικού παντοπωλείου Καλλιθέας να πάνε στον Βενιζέλο

Το πελατειακό κράτος συνεχίζεται με τις παλιές καλές μεθόδους.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας αφού πρώτα έβαλε να τηλεφωνήσουν και εμμέσως να εκβιάσουν τους απόρους του "κοινωνικού" παντοπωλείου για συμμετοχή στην ομιλία του Βενιζέλου στο Σύνταγμα, έπειτα με πούλμαν κι έξοδα του δήμου τους μετέφερε στην πλ. Συντάγματος.

Είχαμε τους τσιγγάνους, τους εξαθλιωμένους χρήστες ουσιών, τώρα έχουμε και τους εξαθλιωμένους φτωχούς συμπολίτες μας. Αν  δεν αλλάξουν σήμερα τα πράγματα αύριο που οι εξαθλιωμένοι  θα είναι περισσότεροι θα ελέγχονται πολύ πιο εύκολα.
 Σήμερα είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Καμμία ψήφος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Αν οι αστικές δυνάμεις δεν συντριβούν στο πεδίο των εκλογών στις 6 του Μάη, θα επιβάλουν ανοιχτό και ένοπλο πόλεμο στην ελληνική κοινωνία.

Ο εξεγερμένος λαός επέβαλε τις ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δεν θα τους χαρίσουμε την επόμενη μέρα. ΤΕΛΟΣ!!! Στις 6 Μάη 2012 θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ!

Νίκη στο κίνημα των Πλατειών.

Στις 6 Μάη η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να βρεθεί μπροστά σε μια τυπική και συνηθισμένη εκλογική εναλλαγή των αστικών κομμάτων στην εξουσία.
Δεν πρόκειται επίσης να βρεθεί όπως φαντάζονται ορισμένες δυνάμεις της αριστεράς μπροστά σε διλήμματα καταγραφής πολιτικών συσχετισμών δύναμης μεταξύ των  δυνάμεων της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής,  επαναστατικής ή όπως αλλιώς επιλέγει να οριοθετείται Αριστεράς.
Η ελληνική κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει αυτά τα δύο χρόνια συνεχών κοινωνικών αγώνων, συγκρούσεων, απεργιών, καταλήψεων, κινημάτων ανυπακοής, λαϊκών συνελεύσεων βάσης, πως οι αγώνες της μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα όμως αυτό (και αυτό το έχει ήδη συνειδητοποιήσει ένα συντριπτικά μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού), δεν μπορεί πλέον να είναι, όπως σε κάποιες περιόδους της προηγούμενης φάσης συσσώρευσης, η μετατόπιση των πολιτικών ελίτ σε περισσότερο «φιλολαϊκές θέσεις» κάτω από την πίεση των κοινωνικών κινημάτων.
Συνειδητοποιήθηκε πλέον από πολύ πλατιά κοινωνικά στρώματα ότι, στις σημερινές συνθήκες, οι διεθνείς και εγχώριες δυνάμεις του κεφαλαίου δεν έχουν στην πρόθεσή τους να συνάψουν κανενός είδους «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» με το λαό. Αντίθετα χωρίς καμία αναστολή δηλώνουν ωμά και απειλητικά ώστε να τσακίσουν κάθε ελπίδα στο λαό, πως δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος από τις επιλογές τους.
Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο πως απέναντι στην εφαρμογή του παγκόσμιου και πανευρωπαϊκού σχεδίου «τριτοκοσμιοποίησης» του Ευρωπαϊκού Νότου και της αρπαγής του δημόσιου πλούτου και των δημόσιων αγαθών των εξαναγκασμένων σε υπερχρέωση χωρών από την διεθνή χρηματοπιστωτική χούντα και τα ντόπια πολιτικά και οικονομικά στελέχη της, το αστικό πολιτικό προσωπικό δρά πλέον αποκλειστικά και μονομερώς υπέρ των διεθνών και εγχώριων κατόχων του πλούτου. Συνεπώς, αποστοιχίζεται από τις κυρίαρχες αστικές δυνάμεις, αποσυνδέει όλο και περισσότερο τη μοίρα του από τις αυταπάτες που δημιούργησαν οι νόθες υποσχέσεις της προηγούμενης περιόδου, χειραφετείται, τολμά να αγωνιστεί, παύει να φοβάται, εξεγείρεται.
Η εξεγερμένη ελληνική κοινωνία στις πλατείες όλης της χώρας απαίτησε να πέσει η  κυβέρνηση Παπανδρέου, Αξίωσε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ και το εννοούσε. Την ώρα που η οργανωμένη αριστερά όλων των αποκλίσεων μουδιασμένη αναρωτιόταν κρυφά και φωναχτά «και ποιος θα έρθει μετά» εννοώντας μάλλον πως η μόνη αρμοδία ( αυτή η ίδια) δεν ήταν προετοιμασμένη να αναλάβει αυτή τη θέση (για την οποία εξάλλου και κανείς δεν την κάλεσε).
Ο Παπανδρέου έπεσε. Πριν απ’ όλα κατέρρευσε η δυνατότητά του να κυβερνήσει τον...

Η ώρα που μιλάει ο λαός

Υποθέσεις, προβλέψεις, εκτιμήσεις, δημοσκοπήσεις – τέλος! Ηρθε η ώρα να σιωπήσουν όλοι και να ακούσουν την ετυμηγορία των πολιτών. Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, είναι πλέον η ώρα του λαού να μιλήσει ψηφίζοντας και αποφασίζοντας για το μέλλον το δικό του και της χώρας μας. Πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, δημοσκόποι, αναλυτές ολοκλήρωσαν την προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων.
Τώρα θα κάνουν μια μικρή παύση για να δουν τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους και από τα μεσάνυχτα περίπου της Κυριακής προς Δευτέρα θα αρχίσουν πάλι όλοι αυτοί να αναλύουν, να διαστρεβλώνουν ή να προσαρμόζουν τα εκλογικά αποτελέσματα στα συμφέροντά τους....

Σοφία Σακοράφα: «Εμπρός μαρς αριστερά»!

Η αριστερή διακυβέρνηση προβάλλει σαν μια ώριμη πολιτική δυνατότητα.
Της Σοφίας Σακοράφα, υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Β' Αθήνας.

Καθόλου τυχαία δεν μπήκε ο συγκεκριμένος τίτλος σε τούτο το τελευταίο, πριν από τις εκλογές, κείμενο. Είναι στίχος από το Τραγούδι της Ενότητας του Μπρεχτ.
Το γιατί Εμπρός μαρς αριστερά... είναι πλέον πλήρως κατανοητό από το λαό μας. Κατανοητό με τον πιο ζωτικό τρόπο που μπορεί να κατανοεί και να αποφασίζει ένας λαός.
Γιατί «αυτοί», ο δικομματισμός και οι παραφυάδες του, δεν είναι ένοχοι μόνο για όλα αυτά που έχουν συμβεί, αλλά και για την κρυφή ατζέντα του Ιουνίου, για την οποία έχουν δεσμευθεί: κινεζοποίηση μισθών και συντάξεων, πλήρης απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, έκρηξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και των μεταφορών, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, συνταξιοδότηση στα 75, ξεπούλημα της γης και όλων των δημοσίων αγαθών.
Γιατί «εμείς» δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά εντός του Μνημονίου, αφού πολύ απλά ...