Σάββατο 16 Απριλίου 2011

17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, πέρασμα απο Αράχωβα

Νηστεία και παιδί: Ιδέες και νόστιμες συνταγές!


Ε! Μη βιάζεστε!!! Η φωτογραφία αυτή μπήκε κατά λάθος!!! Προηγείται η ...νηστεία... (ο ξάδερφος μου Λάμπρος, που γιορτάζει ...διπλά!)

Νηστεία, παιδιά και ...συνταγές!
Με τη βοήθεια της Ασημένιας Κούσουλα, Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου
Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Και του Αντώνη Καφέτσιου, σεφ


Η περίοδος της Σαρακοστής και κυρίως της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι για πολλούς συνυφασμένη με τη ...

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ» Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Νικηφ. Πάλλα,

Άμφισσα 14-4-2011

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ»
Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Νικηφ. Πάλλα, μέλους Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ.


Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ και με την ιδιότητά μου ως μέλος της Επιτροπής θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον των Δήμων.
Διανύουμε τον 4ο μήνα της νέας Διοικητικής Δομής και δυστυχώς για τον τόπο και την Χώρα μας γενικότερα αποδεικνύεται και στην πράξη η αποτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι περισσότεροι εκ των συναδέλφων μου αυτοδιοικητικοί – ανάμεσά τους και εγώ προσωπικά με άρθρα και παρεμβάσεις- είχαμε εγκαίρως εναντιωθεί με ισχυρά επιχειρήματα στον τρόπο, την βιασύνη και την προχειρότητα, με τον οποίο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήθελε να περάσει την Διοικητική Μεταρρύθμιση.
Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώνονται οι ενστάσεις και οι διαφωνίες μας γιατί ο κ. Ραγκούσης και η «παρέα» του ήθελαν να κάνουν «πλούσιο γάμο» χωρίς την απαραίτητη...

Οι Αετοί


Με αφορμή την "ηρωική" - κωμικοτραγική απόδραση του Β. Παλαιοκώστα και δεδομένου ότι θεωρείται πως αυτός και ο αδερφός του αποτελούν συνέχεια της δράσης των ληστοφυγόδικων των αρχών του προηγούμενου αιώνα, θυμήθηκα κάποιους απ' αυτούς..

Θυμήθηκα τη μακαρίτισσα τη γιαγιά μου να εξιστορεί με νοσταλγία το βίο και την πολιτεία των διάσημων ληστών της ορεινής Δωρίδας - Παρνασίδας, Ματρώζο, ...

Ξεφορτώνεται το τσιγαράδικο στον μόλο της Ιτέας

Αντε και μια καλή είδηση.
Από το πρωί ξεφορτώνεται το λαθρεμπορικό τσιγαράδικο και φορτώνονται οι νταλίκες με τα κιβώτια τσιγάρα που περιείχε το πλοίο.
Ελπίζουμε να απελευθερωθεί σύντομα ο μόλος, διαφορετικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για ...χριστουγεννιάτικο στολισμό το πλοίο , δίνοντας την ευκαιρία στους συλλόγους να ζωγραφίζουν ένα ολόκληρο πλοίο και όχι απλά μια βάρκα όπως έκαναν πέρσι.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ 10% ΣΤΟ Δ.ΔΩΡΙΔΑΣ Tο θέμα του αιολικού πάρκου Αβορόραχης πήρε αναβολή να ξανασυζητηθεί

Την μείωση των τελών 10% για το 2011 αποφάσισε στη αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας.

Η μείωση αφορά τα τέλη καθαριότητας , ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων , ύδρευσης κλπ και έγινε μετά από εισήγηση που έκανε η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με την απόφαση που είχε πάρει πριν από λίγες ημέρες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, μετά από ενημέρωση που έγινε από τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη, με τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας , για εξεύρεση δωρεάν στέγης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον ...

Ελύτης στους Δελφούς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στις τιμητικές εκδηλώσεις με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το 2011 ως έτος Ελύτη για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή, έλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ΄ουρανού».
Επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτελεί το Άξιον Εστί, ιδωμένο ως ένας...

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΨΟΥΣ 300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ !!!

  Με αστυνόμους και δικαστές προσπαθούν μάταια να κρατηθούν στην εξουσία και να καταστείλουν την κατακραυγή του κόσμου.


Αγωγή κατά μιας κατοίκου της Κερατέας κατέθεσε η σύζυγος του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, για όσα είπε η κάτοικος σε πρόσφατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ζητώντας μάλιστα από την ενάγουσα το ποσό των 300.000 ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Βλαντού, όπως προκύπτει από την αγωγή που υπέβαλλε η κ. Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, η πρώτη θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της, αφού τονίζει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα στην ίδια με το επώνυμο του συζύγου της (Παγκάλου) με σκοπό να την απαξιώσει!


Τα ακριβή λόγια της Ελευθερίας Ψυχογιού στην εκπομπή ήταν τα εξής: «Ως κάτοικοι του...

Σήμερα τα κορίτσια με τα καλάθια λένε τα κάλαντα του Λαζάρου


Τα έθιμα του Λαζάρου, τα ολοστόλιστα καλαθάκια, και τα ιδιαίτερα κάλαντα αυτής της μέρας, παρουσίασαν οι Λαζαρίνες από την πόλη και την περιοχή των Τρικάλων, σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Λαζαρίνες 2011».

Οι Λαζαρίνες "διαγωνίζονται", είτε ατομικά, είτε ομαδικά, έχοντας καλάθια, κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και στολισμένα με φυσικά λουλούδια, και τραγουδώντας ένα από τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής.
Σε όλα τα παιδιά προσφέρονται τα παραδοσιακά φιλέματα (καρύδια, αυγά, ξερά σύκα, καραμέλες), λαζαράκια ...

Παραίτηση Σχοινά από το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας


ΠΡΟΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φωκίδος
(Δια της Διοικητικής Επιτροπής)
Συνεδρίαση της 20ης Απριλίου 2011


ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Από το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας

Την τελευταία τριετία όλοι ζήσαμε μια πρωτοφανή για τα επιμελητηριακά χρονικά ...