Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Ο νεαρός Μ.Π. χτυπημένος στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου. Προσπαθεί να αναρρώσει, μετά τη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης σπλήνας, στο σπίτι με τη μητέρα του
«Ο πολεμιστής του φωτός πιστεύει. Επειδή πιστεύει στα θαύματα, αρχίζουν να γίνονται θαύματα. Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης: Πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας και να ξεκινήσουμε την πορεία σ' ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου, μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα».
 

Ο νεαρός Μ.Π. χτυπημένος στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου. Προσπαθεί να ...

Απάντηση απο τους Πολίτες στο Προσκήνιο για το ρέμα της Σκίτσας και τον Βιολογικό της Άμφισσας


16/5/2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Με έκπληξη διαβάσαμε την -θεωρούμενη ως- απάντηση του Δημάρχου Δελφών στην ανακοίνωση μας (10-5-2011) για τα καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Βιολογικού Άμφισσας.
Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
·        Δεν καταφεύγει σε υπονοούμενα. Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία.
·        Έχουμε αποδείξει ότι δεν ισχυριζόμαστε τίποτα αν δε το ψάξουμε
·    Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και μετά από αποφάσεις και διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής, γιατί δεν εφησυχάζουμε
·        Δεν εφησυχάζουμε γιατί η ενεργοποίηση όλων μας είναι ο μόνος δρόμος αν θέλουμε να ζήσουμε σε ανθρώπινες συνθήκες στο τόπο μας.
Και τώρα συγκεκριμένα:
1)    Μετά τη τελευταία ανακοίνωσή μας ο Δήμαρχος Δελφών μας ενημέρωσε...

Ίδρυση λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού Φωκίδας

Γεια σας .
Η νεοσυσταθείσα ΛΕ.ΜΑ.ΦΩ - λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού Φωκίδας ,
την Τετάρτη 18 Μαΐου (18/05/2011) 
και ώρα 19:00 
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα  
καλεί τα μέλη της αλλά και νέα  μέλη που θα επιθυμούσαν να εγγραφούν, σε γενική συνέλευση, με σκοπό τον καταρτισμό ...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... - Μίκης Θεοδωράκης


Αγαπητοί φίλοι,

Έμαθα ότι τα «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» μου αναρτήθηκαν σε 200 περίπου blogs και σ' αυτά απευθύνομαι σήμερα. Φυσικά δεν περιμένω απάντηση-εκδήλωση ενδιαφέροντος από καμμιά άλλη πλευρά, όπως Κυβέρνηση, Αστυνομία, Βουλευτές κλπ.

Υποθέτω ότι εσείς αντιληφθήκατε τη σοβαρότητα της καταγγελίας μου και γι' αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

Στις αρχές του 1967 και λίγους μήνες πριν από τη Δικτατορία καταθέσαμε στη Βουλή ο Ηλίας Ηλιού, εγώ και δύο Βουλευτές της Λέσβου εκ μέρους της ΕΔΑ επερώτηση στην τότε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση σχετικά με την εμπλοκή του Στρατού στην ...

Δελτίο τύπου σχετικά με κρούσμα φυματίωσης στην Φυλακή Μαλανδρίνου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των ενεργειών που πραγματοποίησε η Δ/νση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στις 13 Μαΐου 2011, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Συντονιστή Δ/ντη του Αντιφυματικού Τμήματος του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακας « Σωτηρία », το «ΚΕΕΛΠΝΟ », το « Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας » και τη ...

Νέο Μνημόνιο και καθολική συναίνεση ζητά η τρόικα


Το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης έχει βάλει η τρόικα απαιτώντας νέα μέτρα προκειμένου η Ευρωζώνη να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και να αποτραπεί η χρεοκοπία, καθώς οι αποκλίσεις από τους στόχους ανέρχονται μεταξύ 7 και 10 δις. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της ολλανδικής εφημερίδας Financieele Dagblad που αναδημοσιεύουμε και δείχνει την Ακρόπολη να έχει βγει στο σφυρί (for sale).

Ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προβληματισμένος για τις εξελίξεις, καθώς πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις αλλά και τα ειρωνικά-επικριτικά σχόλια που ...

Μαθηματικά : Τα θέματα στις Πανελλήνιες ,Λογοτεχνία: Τα θέματα στις Πανελλήνιες


ΘΕΜΑΤΑ και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ των ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2011...

Περιπολικό αφήνει ελεύθερους Χρυσαυγίτες


Αν αναρωτιέστε γιατί τα μέλη της Χρυσής Αυγής τραυμάτισαν 17 αλλοδαπούς παρά την συνεχή παρουσία των ΜΑΤ και τελικά συνελήφθη μόνο ένας αλλοδαπός, υπάρχει η εξήγηση στο βίντεο που ακολουθεί.
Γιατί οι μαχαιροβγάλτες βγήκαν στους δρόμους με τις πλάτες της κυβέρνησης. Θέλουν να μας βάλουν αντί να κυνηγάμε την Κυβέρνηση και το ΔΝΤ να κυνηγάμε τους μετανάστες.
Στο video έχουν αναφέρει τη σύλληψη στα κεντρικά και ενώ έχουν πιάσει δυο χρυσαυγιτες τους αφήνουν ελευθερους και φερνουν στην θεση τους δυο μεταναστες...ειναι απιστευτο αυτο που κανουν...επιασαν δυο μεταναστες και τους εβαλαν στην θεση των άλλων ωστε να ειναι οκ με τις συλληψεις.

Ερώτηση του Υπουργου πολιτισμού για την νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας 11-5-2010
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και τουρισμού
Θέμα:  «Νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης»
            Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις που έκριναν παράνομο το λιμάνι της Θίσβης, -μέρος του οποίου στηρίχθηκε επάνω σε αρχαιότητες- το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά υπέρ της νομιμοποίησης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο απαγορευτικές αποφάσεις...

Δέκα νεκροί από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα, αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ σε μια διαδήλωση κοντά στο σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, για να διαλύσουν μια φιλοπαλαιστινιακή διαμαρτυρία, δήλωσαν πηγές των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο συνοριακό χωριό Μαρούν αλ-Ρας.

Την ημέρα της Νάκμπα είχε καλεστεί ...

Κυπελλούχος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2011 η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας στην 3η θέση ο Σκακιστικός Όμιλος Άμφισσας


Κυπελλούχος Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας για το 2011 αναδείχτηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας !

Με την ομάδα της Ε.ΣΚ.Α. αγωνίστηκαν οι Νίκος Γεωργακόπουλος, Ιωάννης Κολόμβας , Γεώργιος Τζόλας, Χρήστος Ζυγούρης και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου , η ομάδα της Ε.ΣΚ.Α. κέρδισε αρχικά στον ημιτελικό του Final Four της διοργάνωσης, το ...

45η Παν.΄Εκθεση,εγκαίνια με....γιούχα!


45η Παν.΄Εκθεση,εγκαίνια με....γιούχα!

Υπο τις...ιαχές των διαμαρτυρόμενων εργολάβων και κινήσεων πολιτών  πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ τα εγκαίνια της 45ης εκθεσιακής περιόδου της Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Λαμίας.
Τα εγκαίνια-κατά κάποιο τρόπο- έκανε ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου περιφερειακής Ανάπτυξης Στέφανος Κομνηνός  ο οποίος στον ολιγόλογο  χαιρετισμό του ευχήθηκε "επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και του χρόνου  καλύτερα αποτελέσματα!"
Προφανως ο κ.Κομνηνός οπως  έχει γραφτεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή να διεκπεραιώσει μια συγκεκριμμένη πολιτική υποχρέωση και αποχώρησε όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα μετά  τα εγκαίνια αποφεύγοντας να  ...