Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

45η Παν.΄Εκθεση,εγκαίνια με....γιούχα!


45η Παν.΄Εκθεση,εγκαίνια με....γιούχα!

Υπο τις...ιαχές των διαμαρτυρόμενων εργολάβων και κινήσεων πολιτών  πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ τα εγκαίνια της 45ης εκθεσιακής περιόδου της Πανελλήνιας ΄Εκθεσης Λαμίας.
Τα εγκαίνια-κατά κάποιο τρόπο- έκανε ο γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου περιφερειακής Ανάπτυξης Στέφανος Κομνηνός  ο οποίος στον ολιγόλογο  χαιρετισμό του ευχήθηκε "επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και του χρόνου  καλύτερα αποτελέσματα!"
Προφανως ο κ.Κομνηνός οπως  έχει γραφτεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή να διεκπεραιώσει μια συγκεκριμμένη πολιτική υποχρέωση και αποχώρησε όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα μετά  τα εγκαίνια αποφεύγοντας να  ...
παραστούν στην καθιερωμένη διεξίωση στον Αγιο Λουκά  και στην βράβευση του πρώην προέδρου της ΠΕΛ Αποστόλη Κυριαζόπουλου.
Αξίζει ομως να  αναφερθεί ότι παρά τη ν κρίση και την οικονομική στενωπό  που βιώνουν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις η συμμετοχή χαρακτήρίζεται ικανοποιητική.
Αιμοδότης βέβαια της φετινής διοργάνωσης είναι οι συμμετοχές αυτοδιοκητικών φορέων και κρατικών οργανισμών που καταλαμβάνουν αρκετά μεγάλους χώρους και φυσικά η συνδρομή των περιφερειακών εμπορικών επιμελητηρίων που στηρίζουν οικονομικά την συμμετοχή των μελών τους.
Ο προεδρος της ΠΕΛ Γιάννης Γρανίτσας στην ομιλία του αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την φετινή πληρότητα απέφυγε οπως συνέβαινε στο παρελθόν να κάνει εξαγγλείες για την μελλοντική πορεία της Εκθεσης Λαμίας ενω οπως προαναφέρθηκε ο Γενικός γραμματές Εμπορίου κατά τα μία έννοια ήλθε,είδε και απήλθε χωρίς καμμία εξαγγελία ή αναφορά στην προοπτική του θεσμού.Περισσότερο περιεκτικός ήταν στην ομιλία του ο αιρετός περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος στην μακροσκελή  τοποθέτησή του  παρέπεμψε το...μελλον της Εκθεσης και γενικότερη της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην μετά...Γερακούδη εποχή δηλαδή στην εποχή που η αιρετή περιφέρεια θα αναλάβει την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.
" Σε ενάμιση περίπου μήνα, η αιρετή Περιφέρεια αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό πεδίο αρμοδιοτήτων, που καθυστέρησε για ένα εξάμηνο. Αναλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Εμείς τα κονδύλια αυτά, σκοπεύουμε να τα κάνουμε εργαλεία ανάπτυξης για τον τόπο μας. Να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ για δημόσια έργα και για ιδιωτικές επενδύσεις".
Στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά  ο προεδρος της ΠΕΛ ανήγγειλε οτι καθε χρόνο θα τιμάται  ενα πρόσωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πορεία του θεσμού της ΠΕΛ αρχής γενομένης από φέτος οπου  τιμήθηκε ο κ.Αποστόλης Κυριαζόπουλος που  υπηρέτησε το θεσμό  για περισσότερα απο 30 χρόνια απο τα οποια τα 10 ως πρόεδρός της.
Φανερά συγκινημένος ο κ.Κυριαζόπουλος ευχαρίστησε τη Διοίκηση και ταυτόχρονα με το δικό του τρόπο και την προσωπική του αγωνία για  την....τρίτη κόρη του οπως χαρακτήρισε την ΠΕΛ ,έστειλε μηνυμα  προς καθε αρμόδιο  ώστε η Εκθεση να μην απαξιωθεί γιατι μπορεί να  αποτελέσει  εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος  στην τελετή των εγκαινίων δεν παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώ τιδας κ.Νικόλαος ενω καθολή τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων συγκεντρωμένοι εργολήπτες και εργαζόμενοί τους  μαζί με κινήσεις πολιτών οπως του "Δεν πληρώνω διόδια" και αλλοι φώναζαν  συνεχώς συνθήματα κατά την οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Για το λόγο αυτό αλλωστε,οπως ειχε γραφτεί και στην ιστοσελίδα μας,υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία που ομως δεν χρειαστηκε  σε καμμιά  περίπτωση να επέμβει αφού οι διαμαρτυρίες περιορίστηκαν σε ηχητικές αντιδράσεις και  οι  διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν ειρηνικά!
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου