Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ Απεργία δημοσίων υπαλλήλων στις 6 Οκτωβρίου


Απεργία δημοσίων υπαλλήλων στις 6 Οκτωβρίου

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρία για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

"Η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή αλλάζει πολιτική και απεγκλωβίζει τη χώρα από την κρεμάλα, ή δίνει στο λαό την εντολή να ...

Επισκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Ιτέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:
«Δημοπρατείται η «Επισκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Ιτέας».

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού Ιτέας».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 70.500 € και οι πιστώσεις προέρχονται από τη ΣΑΤΑ 2011.
Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση ...

Διόγκωση του ελλείμματος για να ληφθούν νέα μέτρα καταγγέλλει μέλος της ΕΛΣΤΑΤ


Φούσκωναν το έλλειμμα για να μας κάνουν να δεχθούμε το ΔΝΤ
Τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος το 2009 προκειμένου να δικαιολογηθεί η λήψη των μέτρων λιτότητας καταγγέλλει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά. Για έλλειψη σοβαρότητας κατηγόρησε την κ. Γεωργαντά ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», τονίζει στην εφημερίδα ...

Ελιές Άμφισσας! Ίσως, οι καλύτερες ελιές στον κόσμο!


Ο τίτλος της ανάρτησης, δεν αποτελεί υπερβολή! Το έδαφος, οι ήπιες καιρικές συνθήκες και οι αιώνες, έχουν αναδείξει το προϊόν αυτό σε κορυφαίο ανάμεσα σε τόσα άλλα άλλων περιοχών!
Και μια διευκρίνιση: Άμφισσας! Όχι "τύπου" Άμφισσας!
Μετά του "Σταυρού", λοιπόν, κατά πως μάθαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, "Οι ελιές, λαδώνουν"! Ο καρπός, δηλαδή, παύει να είναι "ξύλο", αλλά αρχίζει σιγά-σιγά να γαλακτώνει.
Και είναι πια η εποχή να αρχίσουμε να κάνουμε τις επιτραπέζιες "ελ(ί)τικες" επιλογές μας με την "ελίτ" του είδους, την "Επιτραπέζια Ελιά Άμφισσας"!
Θα σας δώσω, σταδιακά και τις πέντε, κλασσικές, επιλογές! Σήμερα θα αρχίσω από ...

Αυτοπυροβολήθηκε 49χρονος στην Φωκίδα.

"Συγγνώμη που δεν ήμουν σωστός οικογενειάρχης..." ήταν οι τελευταίες λέξεις που έγραψε στο σημείωμα που άφησε.

Όσοι τον γνώριζαν στην Άμφισσα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Ο 49χρονος ήταν από καλή οικογένεια, εργατικός και υπερήφανος σαν άνθρωπος. Η ζωή δεν τα έφερε όμως, όπως θα ήθελε. Το πρωί λίγο μετά τις 11.00΄τον βρήκαν νεκρό στο ισόγειο του ...

Σε εθνικό εργολάβο παρέδωσαν την τύχη της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας

antistachef.wordpress.com
Χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς προσχήματα, η Περιφερειακή αρχή Στερεάς και η μείζων αντιπολίτευση, εξυπηρέτησαν ιδιωτικά συμφέροντα, ανατρέποντας τη φυσιογνωμία και προδιαγράφοντας το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής.
Σε συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος - στην οποία μεταφέρθηκε το βάρος των σημαντικών αποφάσεων ενώ το περιφερειακό συμβούλιο έχει διακοσμητικό ρόλο- εγκρίθηκε η ίδρυση βιομηχανικής περιοχής από την ΤΕΡΝΑ. Η ΒΙΠΕ βόρειας Εύβοιας, θα φιλοξενεί υπερμεγέθη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 1160 MW και θα μπορεί να υποδέχεται μονάδες υψηλής όχλησης και κινδύνου, μέσα σε μια αμιγώς τουριστική και αγροτική περιοχή.
Για την απόφαση αυτή δεν χρειάσθηκε παρά μόνο η αίτηση ενός από τους γνωστούς ομίλους που θησαυρίζουν με το κρατικό χρήμα και επηρεάζουν, αν δεν υπαγορεύουν, τις πολιτικές αποφάσεις.
Δεν χρειάσθηκε να παρουσιάσουν κανένα σχέδιο, καμία μέτρηση, καμία μέθοδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο καθαρό νερό, στο φυσικό περιβάλλον, στη θάλασσα. Δεν χρειάσθηκε να μετρήσουν τις θέσεις ...

«Γροθιά» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων

Μώλος Ιτέας
Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα της δραστηριότητας του Λ.Σ. σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, όσον αφορά στο πρώτο οκτάμηνο του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2011- Αύγουστος 2011, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 18.536.095 πακέτα τσιγάρα και οι διαφυγόντες δασμοί είναι ...

Σοκ σε αγρότες και κτηνοτρόφους από το χαράτσι σε αποθήκες και στάβλους.


alt
Χρυσά καλούνται να πληρώσουν στη Δ.Ε.Η., μέσω του τέλους ακίνητης περιουσίας, αποθήκες και στάβλους, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι από την Τετάρτη βρίσκονται σε απόγνωση. 
Από το νέο χαράτσι εξαιρέθηκαν μόνο τα κτίσματα που χρησιμοποιούνται για τον σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων. Αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση και απορούν με την κυβερνητική πολιτική. 
Δηλώνουν απελπισμένοι και εκφράζουν αδυναμία να ανταποκριθούν αυτή την περίοδο στην πληρωμή υπέρογκων ποσών.
http://www.lamiastar.gr
 
Η Κυβέρνηση φαίνεται να σκέπτεται ξανά την φορολόγηση των Ξενοδόχων ενώ έχει εξαιρέσει την εκκλησία.