Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Προβολή της ταινίας «Βank Bang» στην Άμφισσα

Η προβολή αυτής της εβδομάδας στην Άμφισσα είναι η ταινία «Βank Bang». Θα γίνουν δύο προβολές την Κυριακή , η πρώτη στις 6 και η δεύτερη στις 9.

Υπόθεση:
Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης και ο Νώντας, δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες. Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη. Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή…
Πατήστε στο περισσότερα για να δείτε και το τρέιλερ της ταινίας
Πρόκειται για μια παραγωγή της ... Black Orange Productions (του Γιάννη Ιακωβίδη), η οποία έρχεται να μας γαργαλήσει μέσα σε ένα μήνα που πραγματικά το έχουμε ανάγκη. Σκηνοθέτης ο νεαρός Αργύρης Παπαδημητρόπουλος στην πρώτη του απόπειρα μεγάλου μήκους. Το αποτέλεσμα; καθόλου μα καθόλου κακό! Υπέροχες λήψεις που δεν θυμίζουν με τίποτα ελληνική παραγωγή, πανέξυπνες εναλλαγές που μειώνουν κατά πολύ το "κουραστικό" κομμάτι μίας ταινίας, όμορφα και σταθερά κάδρα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν μεγάλη σημασία εάν δεν υπήρχε μία αρκετά καλή φωτογραφία (Χρήστος Καραμάνης) να τα υποστηρίζει. Οι διάλογοι είναι άκρως κωμικοί και φλερτάρουν με την μαύρη κωμωδία ενώ δεν θα κουράσουν ακόμα και στο "δραματικό" μέρος της ταινίας. Αν μπορούσαμε να το συνοψίσουμε σε λίγες λέξεις, θα μπορούσαμε - χωρίς υπερβολή - να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία ταινία που δεν θυμίζει σχεδόν καθόλου Ελλάδα' και αυτό είναι άκρως θετικό δεδομένου του τηλεοπτικού κόμπλεξ που έχουμε με σχεδόν το σύνολο των προηγουμένων ταινιών να θυμίζουν επεισόδιο σειράς και όχι ταινία καθαυτή.

Πρωταγωνιστής και στυλοβάτης ο άκρως ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μετά το πολυβραβευμένο "5 Λεπτά", επιστρέφει ως Μιχάλης. Μικροαστός, ανεργία που οδηγεί στο μακάβριο γραφείο κηδειών, προβληματικός αδελφός, απρόβλεπτος έρωτας, τολμηρή ζωή. Όταν όλα φαίνονται μαύρα και γίνονται ακόμα χειρότερα με τα χρέη του αδελφού του, θα ανθίσει ένας νέος έρωτας ο οποίος όμως κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Αυτός ακριβώς ο ρόλος ταιριάζει γάντι στον Χαραλαμπόπουλο που παίρνει ολόκληρη την ταινία στις πλάτες του, προσφέροντας μας γέλιο και συγκίνηση αλλά και ατάκες που θα τις λεμέ για αρκετό καιρό. Μία σοβαρή και γεμάτη ερμηνεία, γεμάτη ταλέντο η οποία θα σώσει τα οποία αρνητικά του σεναρίου.

Στο πλάι του ο Δημήτρης Ημέλλος στον ρόλο του Νώντα. Αδελφός και μαύρο πρόβατο, λήσταρχος και κυνηγημένος. Μία αρκετά καλή ερμηνεία αντάξια του πρωταγωνιστή. Θα δέσει καταπληκτικά με το σύνολο και θα μας χαρίσει κάποιες μοναδικές σκηνές με το "αδελφάκι" του. Η Μαρίσσα Τριαντάφυλλου είναι η ωραία της παρέας, ο έρωτας της υπόθεσης. Το όνομα της είναι Λένα και έχει κλέψει την καρδία του πρωταγωνιστή. Ανασφαλής όσο δεν παίρνει, μανιώδης πότης καφέδων, πρώην αλκοολικός, γυναίκα και μητέρα μα συνάμα και κόρη. Μία καλή ερμηνεία που θα προσθέσει στο σύνολο μία χάρη και μία νοσταλγία.

Η Τζένη Μπότση συμμετέχει στον μικρό, σεξουαλικό και γεμάτο χμμ χάρη ρόλο της Κάτιας. Μανιώδης φαν του σεξ εντός φέρετρων και νεκροφόρων θα μας χαρίσει 1-2 καλές σκηνές ενώ τα καλσόν που προσφέρει στον εραστή της θα φανούν χρήσιμα στην παράνομη ζωή του. Ξεχώρισαν επίσης 2 ντουέτα. Ο κύριος Σκιαδαρέσης αφήνει τα Μαύρα Μεσάνυχτα και ερμηνεύει έναν μπάτσο για μπάτσες. Ο κύριος Μιχάλης Ιατρόπουλος, πρώην Μπαλαμός, είναι ο συνάδελφός του. Κρίνονται μοναχά ως δίδυμο καθώς οι ρόλοι τους είναι αρκετά καλογραμμένοι και κυρίως, ενωμένοι. Απίστευτο γέλιο σε αρκετές σκηνές, πονηριά και κακία θα αποδειχθούν οι κακοί της παρέας με άκρως χρηματικά κίνητρα. Το ατού της υπόθεσης; είναι επίσης και gay! Ένας άκρως διασκεδαστικός συνδυασμός σε πλήρη αντίθεση με το μάτσο προφίλ που έχουν δημιουργήσει.

Οι κύριοι Τσιμιτσέλης και Αυγουστιδης είναι 2 κακοποιά στοιχεία τα οποία κόβουν και πωλούν ναρκωτικά. Δυστυχώς οι ρόλοι τους είναι μικρότεροί του αναμενόμενου και δεν θα προλάβουν να "βγάλουν όσο γέλιο" μπορούν. Σίγουρα όμως οι 2 ατάκες που ξεστομίζουν κατά την διάρκεια της επιδρομής, είναι ανεκτίμητης χιουμοριστικής άξιας.

Τέλος, φτάνουμε στον ηθοποιό που ξεχώρισε. Δεν είναι τόσο η ηλικία του, όσο ίσως η πείρα που πραγματικά φαίνεται σε έναν καλογραμμένο και όχι τόσο εύκολο ρόλο. Ο Κώστας Βουτσάς, επιστρέφει από το παρελθόν, στον ρόλο του μανιοκαταθλιπτικού πάτερα της Λένας, Ερμόλαου. Πραγματικά υπέροχος και απολαυστικός στις τάσεις αυτοκτονίας που τον ταλανίζουν. Αστείες προσπάθειες να δώσει τέλος στην ζωή του, μία αστεία έρευνα για λοιπούς εύκολους τρόπους αυτοκτονίας, φερετρό-λάγνος, ένας πατέρας που θέλει επιτέλους να ζωντανέψει η κορούλα του (δεν είναι νεκρή, απλά δεν έχει καθόλου ζωντάνια στην καθημερινότητά της) και κυρίως, να της βρει ένα καλό γαμπρό. Ρόλος κλειδί τον οποίο καταπίνει ο Βουτσας για πλακά.

Λοιπόν, μία αρκετά καλή Ελληνική παραγωγή με έμφαση στην κωμωδία. Θα δανειστεί στοιχεία από "μαύρες καταστάσεις" και θα αποδειχθεί τίμια ως προς το τελικό προϊόν καθώς το κοινό θα γελάσει, θα συγκινηθεί και θα ξαναγελάσει μέχρι να τελειώσει η προβολή της παρούσης. Από τις λίγες φορές που μία ελληνική ταινία ξεφεύγει από τα κουραστικά κλισέ της τηλε-παραγωγής και τηλε-σκηνοθεσίας. Μία ελληνική ταινία με αρχή, μέση και τέλος. Καιρό είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο και φυσικά ελπίζουμε να το ξαναδούμε σύντομα.
Απο την Ιστοσελίδα http://www.cinemascope.gr
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.

Συγκέντρωση στην Άμφισσα για την Γάζα


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα καλεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.

Η συγκέντρωση έχει καλεστεί για σήμερα Πέμπτη 15-1-2009 στις 6:30