Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απονομή των βραβείων του 2ου Παμφωκικού Διαγωνισμού Ποιήματος - Διηγήματος 13 Ιουλίου 2011 στην Ιτέα

ΣΤΗΝ 8η ΘΕΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ο. ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Ολοκληρώθηκε το 39ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, το οποίο διεξήχθη στα ξενοδοχεία Eretria Village & Holidays in Evia στην Ερέτρια Εύβοιας , από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου 2011 με τη συμμετοχή 34 ομάδων και διοργανωτή τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδα «Παλαμήδης ο Ευβοεύς»
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Π.Σ. Περιστερίου, και τη  2η και 3η θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι ομάδες ΣΟ Καβάλας και ΕΕΣ Κορυδαλλού.
Για πρώτη φορά στην ιστορία αγωνίστηκαν ...

“Ευχαριστώ” Ισραήλ στον Παπούλια για το μπλοκάρισμα του στολίσκου για τη Γάζα

Η Ελληνική Κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας αφού με τα σαμποτάζ δεν κατάφερε να σταματήσει τον διεθνή στόλο, απαγόρευσε τελικά τον απόπλου πλοίων με διεθνείς προσωπικότητες βουλευτές, ευρωβουλευτές και Ισραηλινούς που θα προσπαθούσαν να επισκεφθούν την παράνομα αποκλεισμένη Γάζα
Επιπλέον για να πάρει τα συχαρίκια επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το Ισραήλ.
Η δημοκρατία του Ισραήλ είναι πλέον το πρότυπό μας, και αυτά που εφαρμόζει το κράτος αυτό απέναντι στους παλαιστινίους , έχουν ξεκινήσει και τα εφαρμόσουν ήδη αυτοί που μας κυβερνάνε απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Πέρες ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον αποκλεισμό από την Αθήνα του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε σήμερα τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, για τον αποκλεισμό...

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας με 32 θέματα,...όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει

Απ όλα έχει ο μπαχτσές Ανεμογεννήτριες, Μεταλλεία Φωτοβολταϊκά, Λατομία, Βιομηχανία.
ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ εγκρίσεις χωρίς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 Η επιτροπή περιβάλλοντος και μια έκτακτη συνεδρίαση με ένα εισηγητή για όλα και τα θέματα είναι αρκετό αποφάσισε ο Περγαντάς.
Δείτε τα θέματα: ...

Εκτροπή από την δημοκρατία διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές κι όχι ο κόσμος που τους προπηλακίζει

 Οι μισοί Έλληνες συμφωνούν πλέον με την αποδοκιμασία των Βουλευτών και των Υπουργών...

Τις τελευταίες μέρες όλα τα κόμματα σπεύδουν να καταδικάσουν τον κόσμο που αποδοκιμάζει και προπηλακίζει τους βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο 2 και το Μεσοπρόθεσμο, δηλώνοντας πως αυτές οι εκδηλώσεις συνιστούν εκτροπή από την δημοκρατία.
Μα για σταθείτε, εδώ εγείρονται ερωτηματικά...

Όταν μια κυβέρνηση έχει εκλεγεί με ένα πρόγραμμα, κι εφαρμόζει ακριβώς αντίθετο πρόγραμμα, που ουδέποτε έλαβε την λαϊκή έγκριση, αυτό δεν είναι εκτροπή από την δημοκρατία; Κι αν ακόμα αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε συνθήκες που δεν είχε προβλέψει, γιατί δεν υπέβαλε αυτό το νέο, έκτακτο πρόγραμμα, στην έγκριση των πολιτών, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω εκλογών; Δηλαδή τι εννοούν με την λέξη “δημοκρατία” όλοι όσοι μιλάνε για εκτροπή;

Εννοούν ότι μια κυβέρνηση που εκλέγεται για 4 χρόνια, κι εφαρμόζει ήδη από τους πρώτους μήνες, πρόγραμμα αντίθετο με αυτό που εκλέχτηκε, όχι μόνο έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό ...

Θέμα μηνών, ίσως, η ''άτακτη'' χρεοκοπία της χώρας!

ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ αφανίζουν χωρίς έλεος την Ελλάδα!

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος; ποιος;

Όλοι γνωρίζουν ότι η "χρεοκοπία" της Ελλάδας είναι βέβαιη και αναπότρεπτη.

Όλοι, επίσης, ανεξάρτητα από όσα λένε δημοσίως, τώρα πια γνωρίζουν ότι τα αλλεπάλληλα μνημόνια δεν αποβλέπουν να δώσουν διέξοδο στην ελληνική οικονομία.
Αντίθετα, τα μνημόνια επιβάλλονται για δύο λόγους:
Πρώτος λόγος είναι η κοινωνική και εργασιακή κατεδάφιση της χώρας και η γενική εκποίησή της.
Δεύτερος λόγος είναι η αγορά χρόνου!
Και η αγορά χρόνου, στην οποία αναφέρθηκε η Μέρκελ είναι απολύτως αναγκαία για να μεταφερθεί το χρέος από τις ...

ΤΟ ‘ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ’ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ από τον Σύλλογο Καρτερία

ΤΟ ‘ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ’ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ότι έχει συμβεί απο τον Μάρτιο 2011
έως και σήμερα
        Μετά την κατάσχεση του πλοίου GENERAL  ARCHINTSEV  και την πρόσδεσή του στην ανατολική πλευρά του μώλου της Ιτέας τον Μάρτιο του 2011  και  καθώς ο Σύλλογός μας, η “ΚΑΡΤΕΡΙΑ”, δεν είχε κάν συσταθεί, υπήρξε απο ότι μάθαμε, μιά μάλλον ‘χαλαρή’ κινητοποίηση των αρχών του τόπου με σκοπό την απομάκρυνσή του απο τον μώλο. Και την ονομάζουμε ‘χαλαρή’, γιατί...

Μεταλλεία και μεταλλουργία χρυσού στην …”Κασσάνδρα Χαλκιδικής”!!!

http://antigoldgreece.files.wordpress.com/2011/07/papakonstantinouskitso2.jpg?w=480&h=300


Δελτίο Τύπου του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
με την υπογραφή της ΑΕΠΟ του έργου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το ΥΠΕΚΑ εκτιμά βάσιμα ότι οι προοπτικές της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Ελλάδα ανοίγονται σε ένα νέο δρόμο όπου η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ευθύνη και η οικονομική ανάπτυξη συμβαδίζουν προς όφελος της χώρας.
Χαράς ευαγγέλια στην “Κασσάνδρα Χαλκιδικής”, αφού ο άνθρωπος που έσωσε την χώρα ως Υπουργός Οικονονομικών, ως Υπουργός Περιβάλλοντος μετέφερε το Επενδυτικό Σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από τη βόρεια Χαλκιδική στην Κασσάνδρα της νότιας Χαλκιδικής! Αυτό βέβαια επειδή “η μεταλλουργία χρυσού δένει αρμονικά με τον τουρισμό” (!), κατά την  αγαπημένη ρήση ...

ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Ε.ΣΚ.Α. ΚΑΙ Σ.Ο.Α.




Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στην Ερέτρια Εύβοιας από 25/6 έως 1/7.
Η αποστολή της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ αποτελείτο από 9 αθλητές οι οποίοι σημείωσαν σημαντικές επιδόσεις με σημαντικότερη την 5η θέση του Κωστή Μεγαλιού στην κατηγορία U16.
Οι αθλητές του συλλόγου, σε σύνολο 9 αγώνων, σημείωσαν τα εξής αποτελέσματα :...
Γεώργιος Παπακωνσταντίνου (Αγόρια 10) 4,5 πόντους (4 νίκες, 4 ήττες, 1 ισοπαλία), ισοβάθμησε στην 26η θέση και κατετάγη 30ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Παναγιώτης Οικονόμου (Αγόρια 12) 5 πόντους (2 νίκες, 6 ισοπαλίες, 1 ήττα) ισοβάθμησε στην 16η θέση και κατετάγη 21ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Αγόρια 14) 5,5 πόντους (4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες) ισοβάθμησε στην 8η θέση και κατετάγη 11ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Θεμιστοκλής – Παναγιώτης Μαγκλάρας (Αγόρια 14) 4,5 πόντους (2 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες) ισοβάθμησε στην 20η θέση , κατετάγη 21ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Θησέας Ανδρέου (Αγόρια 14) 3,5 πόντους ( 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες) ισοβάθμησε στην 36η θέση και κατετάγη 38ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Κωνσταντίνος Μεγαλιός (Αγόρια 16) 6 πόντους ( 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα) ισοβάθμησε στην 4η θέση , κατετάγη 5ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Νικόλαος Οικονόμου (Αγόρια 16) 3,5 πόντους (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες) ισοβάθμησε στην 34η θέση, κατετάγη 38ος με την άρση της ισοβαθμίας.
Σταυρούλα Πουρνάρα (Κορίτσια 10) 4 πόντους ( 4 νίκες, 5 ήττες) ισοβάθμησε στην 14η θέση, κατετάγη 15η με την άρση της ισοβαθμίας.
Κατερίνα Πουρνάρα (Κορίτσια 12) 3 πόντους ( 2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες), κατετάγη 22η
Ελένη-Μαρίνα Τσαμαντάνη (Κορίτσια 14) 3,5 πόντους ( 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες), κατετάγη 21η .
Αναλυτικά αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.skakistikiakadimia.gr/neanika.html
Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές της ΕΣΚΑ και του ΣΟΑ.

71η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση στην κορυφή Δίρφυς .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ .
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σάββατο-Κυριακή 16/17-07-2011 το Σωματείο μας συμμετέχει στην Πανελλήνια 71η Ορειβατική Συνάντηση στην κορυφή Δίρφυς .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ .
Η 71η Π.Ο.Σ πραγματοποιείται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας .
Πρόσβαση στον τόπο της εκδήλωσης γίνεται μέσω ...