Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πανευρωπαϊκή διάσταση αποκτούν οι Αγανακτισμένοι.To βίντεο της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης» Συγκέντρωση και στην Ιτέα


Syntagma_aganaktismenoi

Πανευρωπαϊκή διάσταση αποκτά σήμερα η κινητοποίηση των Αγανακτισμένων, καθώς χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες της ΕΕ αναμένεται να κατακλύσουν τις πλατείες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Αμείωτος παραμένει μετά από τέσσερις ημέρες ο αριθμός των Ελλήνων διαδηλωτών, αρκετοί από τους οποίους με σλίπινγκ μπαγκ και σκηνές διανυκτέρευσαν χθες στην...

Μίκης Θεοδωράκης "Αντισταθείτε"

Την ώρα που το κίνημα των ΑΓΑΝΑKΤΙΣΜΕΝΩΝ γιγαντώνεται, την ώρα που οι πολίτες κατεβαίνουν και διαδηλώνουν ειρηνικά στις πλατείες και ετοιμάζονται για την αυριανή συγκέντρωση όλων των Ευρωπαίων πολιτών στις πλατείες ο Μίκης Θεοδωράκης στέλνει επιστολή σε όλους τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η...

Η ΔΩΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ στις πανέμορφες-καθαρές παραλίες της !

Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Ούτε μία γαλάζια σημαία δεν έδωσαν στη Δωρίδα , ενώ αντίθετα δόθηκαν σε άλλες παραλίες αμφιβόλου ποιότητας νερών, κάτι που βάζει σε υποψίες για την όλη διαδικασία απονομής τους.

Είναι αναμφίβολο δε ότι αρκετές παραλίες της Δωρίδας πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που μπαίνουν για να πάρουν ¨γαλάζια σημαία¨.

Ευθύνη βέβαια φέρουν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές των Δήμων Ευπαλίου και Τολοφώνας που δεν είχαν κάνει αιτήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες.

Για την Ελλάδα τον συντονισμό του Διεθνούς ...

Συγκρότηση σε σώμα του Συλλόγου Αμυγδαλιωτών Δωρίδας

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας έγιναν οι εκλογές στον Σύλλογο Αμυγδαλιωτών Δωρίδας.
Κατά  την συγκρότηση του Συλλόγου σε σώμα εκλέχθηκαν οι
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ...

To 1o ψήφισμα της συνέλευσης της Πλ.Συντάγματος- Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια!

Συνέλευση στο συντριβάνι
Αυτό ειναι το κείμενο μανιφέστο που ψηφίστηκε μετά από ώρες συζήτησης στην πλατεία Συντάγματος και αποθεώθηκε μόλις τελείωσε η διαδικασία!
(Οπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα real-democracy.gr)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι,...

Καλλικράτης: Έγκλημα κατά της Ορεινής Ελλάδας!

Mπορεί στην αρχαιότητα να ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, όμως στη σύγχρονη εποχή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης αποδεικνύεται μάλλον αγεωγράφητος. Για τον «Καλλικράτη» ο λόγος, ο οποίος "ελαχιστοποίησε" την ορεινή Ελλάδα.
του Γιώργου Κιούση από την "Ελευθεροτυπία"!
    
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το Καρπενήσι, η Δίρφυς, το Αμύνταιο, τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, η Μάνη, το Μπέλες, ο Χολομώντας, το Πάικο, το Βέρμιο, τα Πιέρια, ο Κίσαβος, το Φεγγάρι της Σαμοθράκης, το Υψάριο της Θάσου, ακόμη και ο Ολυμπος εξαφανίστηκαν διοικητικά από τα ορεινά της χώρας. Οι ημιορεινοί και ορεινοί δήμοι της χώρας από 61,6% επί «Καποδίστρια», έπεσαν μόλις στο 9,5% με τον «Καλλικράτη».
Καταγγελία από το  Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Πανεπιστημιακοί του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου -το...