Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΦΟΥΤΖΙΜΟΡΙ στην ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΦΟΥΤΖΙΜΟΡΙ στην ΕΛΛΑΔΑ

Αριστερή φωτ: Η κα Έλενα Παναρίτη με τον ψυχοθεραπευτήν κ. Gurucharan Khalsa
Δεξιά: το πρώην (ή και νυν;) ειδωλό της.


Διαβάζουμε σήμερα στο in.gr: για τέταρτη φορά, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη ο Αλ.Φουτζιμόρι, που διατέλεσε πρόεδρος του Περού τη δεκαετία 1990-2000.

Επιφανής σύμβουλός του και θαυμάστρια ήταν η κα Παναρίτη που φιγουράρει στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ποιά είναι και τί κάνει όμως η κα Παναρίτη;
Από την «ΕΠΟΧΗ» 27.09.09
Παπανδρέου: Από τους Μάνο - Ανδριανόπουλο στην Έλενα Παναρίτη

Ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Στις εκλογές του 2000 εξέπληξε τους πάντες κατεβάζοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τους ακραίους νεοφιλελεύθερους Στ. Μάνο και Α. Ανδριανόπουλο. Τότε κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Ούτε οι λαϊκιστές, ούτε οι ... συνδικαλιστές. Μόνο κάποιες γκρίνιες σε ελεγχόμενες παρέες.
Αυτή τη φορά ο Γ. Παπανδρέου έστρεψε την προσοχή του από τους εγχώριους φωστήρες σε εισαγόμενους. Επέλεξε την κ. Έλενα Παναρίτη, ως δεύτερη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ διαχεόμενες φήμες τη φέρνουν να καταλαμβάνει και υπουργείο. Η υποδοχή που της έγινε από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν ενθουσιώδης. Όπως σε όλους τους διαπρεπείς Έλληνες και Ελληνίδες της διασποράς. Από τον αρχηγό της CIA Tenet, έως τον ναύαρχο του ΝΑΤΟ Stavridis.
Η κ. Παναρίτη, πράγματι, έχει πλούσιο βιογραφικό. Και ακαδημαϊκών σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας.
Από τους τίτλους των βιβλίων και των μονογραφιών της προκύπτουν ενδιαφέροντα πράγματα, αν και ο πυρήνας των απόψεών της παρουσιάζεται στα ελληνικά ΜΜΕ με γενικότητες. Για παράδειγμα, το «Πρώτο Θέμα» σε μια εντυπωσιακή παρουσίασή του γράφει ότι το οικονομικό εργαλείο της κ. Παναρίτη ονομάζεται «Ανάλυση Ελέγχου Πραγματικότητας», το οποίο ερμηνεύει ως θεσμικό ταρακούνημα κατά της γραφειοκρατίας και υπέρ της ευελιξίας. Τα κατεστημένα συμφέροντα χρειάζονται πρακτικές συμβουλές υλοποίησης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, γράφει.
Στην Ελλάδα, αυτή τη βδομάδα, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της με τον τίτλο «Ευημερία δίχως όρια» και με υπότιτλο «Δημιουργώντας αγορές ακινήτων με εμπιστοσύνη». Ο ενθουσιώδης πρόλογος έχει γραφτεί από τον περιβόητο Φράνσις Φουκουγιάμα, γκουρού των αμερικάνων νεοσυντηρητικών και υπέρμαχου του νεοσυντηρητισμού. Στο βιβλίο του το «Τέλος της Ιστορίας», αμέσως μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του «υπαρκτού», υποστήριζε την κατάρρευση των ιδεολογιών και την επικράτηση μια παγκόσμιας φιλελεύθερης κοινωνίας. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 1997 ο Φουκουγιάμα έφτιαξε «Το πρόγραμμα για το Νέο Αμερικανικό Αιώνα», μαζί με τα γνωστά αστέρια της αμερικάνικης ακροδεξιάς Ράμσφελντ, Τσέινι, Γούλφοβιτς και τον αδελφό του Τζορτζ Μπους, Τζέημς, διεκδικώντας τη «ρηγκανική πολιτική στρατιωτικής ισχύος και ηθικής σαφήνειας».
Δεν γνωρίζουμε αν η κ. Παναρίτη συμμετείχε σε κάποια υποεπιτροπή του παραπάνω προγράμματος.
Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.
Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1955).
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Γ. Παπανδρέου θα βρει ισχυρές θεωρητικές βάσεις και πολιτικά εργαλεία για τις εναπομείνασες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας
Την ανάρτηση την βρήκαμε στα Βοιωτικά

Υποβολή αιτήσεων στο Ελαιοκομικό Μητρώο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Οι ελαιοκαλλιεργητές που έχουν μεταβολές στα καταχωρημένα τους στοιχεία του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών στον Ελαιοκομικό Τομέα (ΣΓΠ-ΕΤ) ή θέλουν να δηλώσουν νέα αγροτεμάχια, αλλά και οι ελαιοκαλλιεργητές που δεν έχουν υποβάλλει μέχρι σήμερα Αίτηση Ελαιοκαλλιέργειας στο ΣΓΠ-ΕΤ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μέσω της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού τους, Αίτηση τροποποίησης ή Αίτηση νέας εγγραφής στο ΣΓΠ-ΕΤ. Η υποβολή των αιτήσεων τροποποίησης ή νέας εγγραφής θα γίνεται από 5/10/2009 μέχρι 30/11/2009.

1000 αναρτήσεις το 2009 και το Iteanet πρώτη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα της Φωκίδας

Συμπληρώσαμε 1000 αναρτήσεις τους πρώτους εννέα μήνες του 2009, τι να πούμε, οι πρώτες ...1000 αναρτήσεις είναι οι δύσκολες, μετά τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε.
Μέσα σε αυτούς τους μήνες η ιστοσελίδα έγινε κέντρο της συζήτησης και της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την Ιτέα και όλο τον Νομό.
Έγινε σημείο αναφοράς για Δημοτικά θέματα, για ζητήματα κινητοποιήσεων των κατοίκων για περιβαλλοντικά , εργατικά , αγροτικά, εκπαιδευτικά και πολιτικά προβλήματα της περιοχής μας.... Παρουσιάσαμε, τα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού, τις δραστηριότητες των συλλόγων και των αθλητικών σωματίων, όπως και τα ξενοδοχεία, τους ξενώνες και τις τουριστικές δραστηριότητες της περιοχής μας.
Σταθερό στην πρώτη θέση της επισκεψιμότητας στην Φωκίδα το Iteanet και τον μήνα που μας πέρασε, τον Σεπτέμβριο μιας και διαβάστηκαν 16113 σελίδες από 8115 επισκέπτες.
Μπορείτε να δείτε τα περασμένα στατιστικά μας εδώ
Για αυτό το ταξίδι που ξεκινήσαμε σαν παιχνίδι και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει , αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ευχαριστιόμαστε την διαδρομή που κάνουμε μαζί σας.

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου απευθύνεται δημόσια στους υποψήφιους Βουλευτές των Νομών του Κορινθιακού Κόλπου

Κύριοι υποψήφιοι, όλοι γνωρίζουμε ότι το θαλάσσιο και στεριανό οικοσύστημα του Κ.Κ. αποτελεί ενιαία φυσική ενότητα. Μέσα σ’ αυτό βιώνει ο άνθρωπος και τα άλλα
είδη της πανίδας και χλωρίδας. Όμως αυτό το οικοσύστημα που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενεές κινδυνεύει άμεσα.

1. Από τα απόβλητα της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΒΕΕ( κόκκινη λάσπη ) που καταλαμβάνει το 1/5 του βυθού του,περίπου300 τετραγωνικα χιλιόμετρα....

2. Από την λειτουργία – εν εξελίξει – κέντρου παραγωγής ενέργειας στην Αντίκυρα και Θίσβη Βοιωτίας .

3. Από την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών στο οροπέδιο της Θίσβης Βοιωτίας.

Εκεί σχεδιάζεται να μεταφερθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες των Οινοφύτων που ρυπαίνουν τον Ασωπό και όχι μόνο. Εκεί επιδιώκουν να μετατρέψουν τις υπάρχουσες παράνομες λιμενικές εγκαταστάσει ςστον Αρχαιολογικό χώρο στο Βαθύ Θίσβης, σε εμπορικό λιμάνι, για τις εξαγωγικές δραστηριότητες των βιομηχανιών της Βοιωτίας και της Αττικής, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον Κορινθιακό Κόλπο.

4. Από την ανυπαρξία ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης που να καλύπτει όλες τις παραλιακές οικιστικές περιοχές και από την μη σωστή λειτουργία των υπαρχόντων βιολογικών καθαρισμών.

5. Από την έλλειψη καθεστώτος προστασίας, και ας είναι κλειστή θάλασσα. Ειδικά μετά την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου η ανανέωση των υδάτων του κόλπου είναι μηδαμινή .

6. Τέλος από τον Διοικητικό και Χωροταξικό κατακερματισμό –3 Περιφέρειες και 6 Νομαρχίες - που δεν επιτρέπει να ληφθούν αποφάσεις βιώσιμης ανάπτυξής του.

Ερωτώνται οι υποψήφιοι βουλευτές των νομών του Κορινθιακού Κόλπου.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΡΑ.

Γιατί απαιτούνται αποφάσεις και δράση άμεσα.


Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Εργαστήρι αφήγησης και γραφής παραμυθιών

Καλημέρα σας και καλό μήνα, ας ξεκινήσουμε αυτόν τον μήνα με μια ανάρτηση που μπορεί να εκφράσει την διάθεση για προσφορά.
Από www.nafpaktia.com
Πως μπορούμε να γράψουμε το δικό μας παραμύθι; Ποια τα οφέλη της αφήγησης και γραφής παραμυθιών κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας;
Τι είδους μηνύματα περνάνε τα παραμύθια στα παιδιά και πως αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο εκπαιδευτικός για να ξορκίσει φόβους, να προβάλλει ηθικές αρχές, να τονώσει την φαντασία, ή ακόμα και να μεταδώσει γνώσεις;
Πως ένας γονιός μπορεί να γίνει ο καλύτερος παραμυθάς για το παιδί του;

Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας προκαλούν την περιέργεια, συνεχίστε την ανάγνωση καθώς ... κάτι θετικό μπορεί να βγει. Κι αυτό γιατί μια φορά το μήνα, κάθε Δευτέρα, διοργανώνεται στην Πάτρα εργαστήρι αφήγησης και γραφής παραμυθιών.
Η επιλογή των κατάλληλων παραμυθιών, ο τρόπος απόδοσης και αφήγησή τους, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο «παραμυθάς» στον χώρο αφήγησης είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο εισηγητής του Εργαστηρίου, Δημήτρης Αβούρης.

Αφηγητής παραμυθιών και συγγραφέας ο ίδιος, με εμπειρία από παραστάσεις σε σχολεία και με καθημερινή εθελοντική δράση στα Νοσοκομεία Παίδων εδώ και δέκα χρόνια, θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: πως προσεγγίζουμε τα νοσηλευόμενα παιδιά τι λέμε και τι όχι, τι κάνουμε και τι αποφεύγουμε να κάνουμε, πως κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους και με ποιον τρόπο τα καλούμε να συμμετάσχουν στην αφήγηση.

Απευθύνεται σε μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους, εμψυχωτές, ηθοποιούς, perfomers, σπουδαστές παιδαγωγικών σχολών, νηπιαγωγούς, γονείς και σε όσους έχουν επαφή με τα παιδιά και για περισσότερες πληροφορίες μπείτε μια βόλτα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.onar-paidi.gr ή δοκιμάστε κάποιο απ’ τα παρακάτω τηλέφωνα 210-7750653 & 2610 451 126

—-Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Θεσσαλονίκης 20-22 και Αθηνών περιοχή Αγίας Σοφίας και ξεκινά τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου