Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο της Άμφισσας

Απλήρωτοι είναι οι Ειδικευόμενοι γιατροί απο τον Νοέμβριο στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, για τον λόγο αυτό ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας.

Η ανακοίνωσή τους:
Σας ενημερώνουμε ότι οι ειδικευόμενοι του Γ. Ν. Άμφισσας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από 30/3/02009. λόγω μη καταβολης των δεδουλευμένων εφημεριών από το μηνα Νοέμβριο μέχρι και σήμερα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ζητάμε συγγνώμη για oπoιαδήπoτε ταλαιπωρία.

Παράσταση Καραγκιόζη στην Ιτέα

Στο Κυριακοπούλειο στηνΙτέα
την Κυριακή 4 Απριλίου

θα γίνουν δύο Παραστάσεις Καραγκιόζη
στις 5μμ. και στις 7:30μμ.

Ένα μιούζικαλ γεμάτο κέφι γέλιο τραγούδι και πολλές εκπλήξεις.

Είσοδος 5 ευρώ

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ερώτηση για τον εμπρησμό


Στόχος εμπρηστικής επίθεσης γίνεται οικία μέλους οικολογικής οργάνωσης στη Γκιώνα για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
Στις 29 Μαρτίου σημειώθηκε εμπρησμός για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών στην οικία μέλους της “Κίνησης για την Προάσπιση του Περιβάλλοντος στην Γκιώνα” στην Καλοσκοπή Γραβιάς Φωκίδας, ολοκληρώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την καταστροφή που είχε προκαλέσει η πρώτη εμπρηστική επίθεση περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου σας στη σχετική ερώτησή μας υπ. αριθ. 12103/08-01-2009, «στο χώρο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ή οι δράστες, αφού έθραυσαν τον υαλοπίνακα παραθύρου της οικίας, με άγνωστο εύφλεκτο υλικό προκάλεσαν την πυρκαγιά (…). Αναφερόταν δε, ότι «στο πλαίσιο της ... προανάκρισης εκδηλώνονται όλες οι προβλεπόμενες δικονομικές ενέργειες για τον εντοπισμό και την ανακάλυψη του αγνώστου ή αγνώστων δραστών και την εξακρίβωση των αιτιών της πράξης, καθώς και τη διαπίστωση τυχόν συνάφειας αυτής με τις κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής».

Είναι γνωστό ότι στη Γκιώνα, κάτοικοι είχαν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις κατά της ανεξέλεγκτης λειτουργίας λατομείων που υποβαθμίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μάλιστα σε παλαιότερη συγκέντρωση, το Δεκέμβριο, πριν από τον πρώτο εμπρησμό, είχαν σημειωθεί, κατά τα ΜΜΕ, διαπληκτισμοί ανάμεσα σε μέλη της κίνησης και εργαζόμενους στα λατομεία της εταιρείας S&B, η οποία διέδιδε ότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων της κίνησης οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Πριν το δεύτερο εμπρησμό, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική κίνηση στην οποία μετέχει ενεργά ο παθών, είχε καταθέσει ένσταση κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρίας ΕΛΜΙΝ ΑΕ, ενώ στην ίδια ανακοίνωση γίνεται εκ νέου λόγος για «οργανωμένη ενέργεια» και «ηθικούς αυτουργούς».



Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

* Σε ποιο πόρισμα κατέληξε η διενεργηθείσα έρευνα της Αστυνομίας για την ταυτότητα των δραστών της πρώτης εμπρηστικής επίθεσης, την εξακρίβωση των αιτιών της πράξης, καθώς και σχετικά με τη διαπίστωση τυχόν συνάφειάς της με τις κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής;
* Για ποιο λόγο, ενώ ήταν γνωστό - και από τη σχετική ερώτησή μας – τόσο στο Υπουργείο όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ότι ο εν λόγω ακτιβιστής έχει στοχοποιηθεί, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτραπεί η δεύτερη εμπρηστική επίθεση με την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς η οικία του;
* Ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να προστατευθεί ο εν λόγω ακτιβιστής αλλά και τα μέλη της «κίνησης για την προάσπιση του Περιβάλλοντος στην Γκιώνα»;
Απο ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Οι εμπρησμοί και οι τραμπουκισμοί δεν μας φιμώνουν.Μας συσπειρώνουν και κάνουν τη φωνή μας πιο δυνατή!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

e-mail: sstamell@otenet.gr

http://oikologoi-prasinoi-fthiotidas.blogspot.com

Λαμία, 31.3.2009

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για τον εμπρησμό και την καταστροφή του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Αποτελεί πρωτοφανή εκδήλωση τρομοκράτησης και εκδικητικότητας για τη δράση του σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες των μεταλλευτικών εταιρειών, που απειλούν σοβαρά το φυσικό περιβάλλον της Γκιώνας. Η αστυνομία παρά την προηγούμενη απόπειρα εμπρησμού του ίδιου σπιτιού ολιγώρησε και δεν απέτρεψε τη νέα και δυστυχώς πετυχημένη τρομοκρατική ενέργεια.
Με οργή διαπιστώνουμε ότι ολοένα πληθαίνουν οι ενέργειες που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους έντιμους και ενεργούς συμπολίτες μας, που αγωνίζονται να υπερασπιστούν το πολύτιμο δικαίωμά μας στην ποιότητα ζωής, τη δικαιοσύνη και το υγιές περιβάλλον.
Όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ...τραμπούκικες επιθέσεις υπεράσπισης των παρανόμων σε ένα κράτος όπου απουσιάζει η νομιμότητα και οι πολίτες καλούνται να παλέψουν για το αυτονόητο.
Το μήνυμα, όμως, είναι ένα: τέτοιες ενέργειες δεν μας φιμώνουν. Μας συσπειρώνουν και κάνουν τη φωνή μας πιο δυνατή!
Πρέπει να καταλάβουν οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των ενεργειών ότι οι αγώνες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής δεν σταματούν με τέτοιες εγκληματικές πράξεις, αντίθετα δυναμώνουν τις προσπάθειες των ενεργών πολιτών. Το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται πανελλαδικά για τον Στέφανο και τη Γκιώνα, μας κάνει πιο αισιόδοξους
Απαιτούμε από την πολιτεία
την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή της δικαιοσύνης.
Την αποζημίωση του Στέφανου Κόλλια ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας.
Την αποτελεσματική προστασία της Γκιώνας με βάση το σύνταγμα και τη νομοθεσία

Από 6 Απριλίου οι αιτήσεις για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της «Αγροτικής Εστίας»

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών για 170.000 δικαιούχους του ΟΓΑ από την Δευτέρα 6-04-2009 μέχρι και την Παρασκευή 8-05-2009, ανακοίνωσε η Διοίκηση του οργανισμού, σε υλοποίηση της απόφασης της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά αρ. 26583/533(ΦΕΚ 2302/11-11-2008)

170.000 ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 25.250.000 €.

Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31-12-2009.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, στους οποίους έχουν ήδη αποσταλεί ενημερωτικά φυλλάδια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας.

Από το ίδιο Κ.Ε.Π. ο δικαιούχος θα μπορέσει σε εύλογο χρόνο, να πληροφορηθεί σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και να ......παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του. (Εκτός από τα Δελτία για το εκδρομικό-επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο και τα Δελτία 4ήμερων κρουαζιέρων, τα οποία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ).

Δικαιούχοι των προγραμμάτων:

* Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
* Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
* Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
* Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)
* Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ. Για πρώτη φορά εφέτος, μπορούν να συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών οι χήρες και τα ορφανά.

Δικαιολογητικά:

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

* Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητα,
* Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2009, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας.
* Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
* Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Παραλαβή Δελτίων:
* Τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και την αστυνομική τους ταυτότητα
* Τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή.

Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για το 2009 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 140.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχους) (Προϋπολογισμός δαπάνης 19.050.000 €)

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 22.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Επιδοτείται από τον ΟΓΑ με το ποσό των 120 € ανά άτομο. Το ποσό δε της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20€ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Προϋπολογισμός δαπάνης 2.640.000 €)

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ΗΜΕΡΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ:

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει 4ήμερες κρουαζιέρες, με προορισμό νησιά και λιμάνια του Αιγαίου με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με πλήρη διατροφή εντός του πλοίου. Απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους. (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων). (Προϋπολογισμός δαπάνης 1.760.000 €)

4. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5θήμερο ταξίδι στην Κύπρο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, πρωινό και ημιδιατροφή, μεταφορά από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο προς Κύπρο και επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις στα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού. (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων). Απευθύνεται σε 4.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους. (Προϋπολογισμός δαπάνης 1.800.000 €)

Επιστολή αναγνώστη για τον Αγώνα Αστέρα Ιτέας -Τρικάλων

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Εν αρχοις, οφείλω να σας συγχαρώ για το υπέροχο ιστολόγιό σας . Ελάχιστες γωνιές της Ελληνικής επαρχίας έχουν να επιδείξουν τέτοια δράση.

Ο Τύρναβος, για παράδειγμα, όπου ζω τα τελευταία 3 χρόνια, υστερεί παρασάγγας. Συνεχίστε . Ο κυβερνοχώρος είναι το παρόν και το μέλλον.

Ο σκοπός της σημερινής επικοινωνίας μου είναι να μάθω από την σωστή πηγή, όσα συντελέστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αστέρα – Τρικάλων. Έχουν ακουστεί μέχρι τώρα σε Μ.Μ.Ε. και ιστότοπους Τρικάλων, Ιτέας, Λάρισας και Τυρνάβου, καθώς και στα γνωστά «πηγαδάκια»,αλλεπάλληλες εκδοχές.

Για την συμμετοχή του κ. Ιωάννου φαίνεται μετά την ......ανάγνωση του κανονισμού της ΕΠΟ για τα ερασιτεχνικά σωματεία, να απορρίπτεται κάθε ελπίδα για ένσταση. Εκεί που καταλήγει ο ΑΟ Τρίκαλα, είναι ότι στην αλλαγή στο 79ο λεπτό, βρέθηκαν στο γήπεδο μόνον 3 «μικροί» της Ιτέας. Κατατέθηκε για τον νεοεισελθόντα ποδοσφαιριστή το δελτίο του κ. Γιαννακόπουλου, που απουσίαζε. Τουτέστιν, κάποιος κύριος (παράγοντας), με σκοπό να ωφεληθούν τα Τρίκαλα έδωσε δελτίο και φανέλα άλλου ποδοσφαιριστή.

Με τρομάζει η ιδέα να πιστέψω αυτή την εκδοχή. Έχω αγωνιστεί σε ερασιτεχνικά σωματεία σε Αθήνα και Λάρισα για 18 έτη (χωρίς να αποβληθώ ποτέ) και θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα για τον αθλητικό μου πολιτισμό και το άθλημα που υπηρέτησα ανιδιοτελώς(και θα συνεχίσουν και τα τέκνα μου). Και για το κύρος και την φήμη της πόλης σας επίσης την οποία έχω επισκεφτεί ως εκδρομέας πολλές φορές.

Εύχομαι να μην έγιναν έτσι τα πράγματα. Θα θεωρούσα μεγάλη υποχρέωση αν με ενημερώνατε σχετικά.



Με πραγματική εκτίμηση



Κωνσταντίνος Νασίκας