Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ κ. Α. ΜΑΝΑΝΑ



Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες

Για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.
Το ανέσπερο φώς της Ανάστασης ας γίνει πηγή αγάπης, ελπίδας και προόδου φωτίζοντας τους κοινούς μας δρόμους.

Συνεχίζεται το δούλεμα με τις τράπεζες. Υπερκαλύφθηκε η ζήτηση για το 7ετές ομόλογο

euro_coldΟι τράπεζες παίρνουν δωρεάν χρήμα με 1% και το πουλάνε 6% . Πως να σωθεί έτσι το κράτος;
Ουρά κάνουν αυτού του είδους οι ...επενδυτές για να δανείσουν.

Κοντά στα 7 δισ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές για το νέο 7ετές ομόλογο, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντλήσει 5 δισ. ευρώ.
Όμως, η τιμολόγηση δεν δείχνει να αλλάζει, παραμένοντας στις 310 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap.
Η Ελλάδα φαίνεται πως θα πάρει μόνο τα πέντε δισεκατομμύρια, από περίπου 175 διαφορετικούς λογαριασμούς. Το επιτόκιο με το οποίο θα εκδοθεί το ομόλογο θα διαμορφωθεί περίπου στο 6,1% καθώς η διαφορά επιτοκίου (spread) μεταξύ ελληνικών και ...γερμανικών ομολόγων που θα χρησιμοποιηθεί στον υπολογισμό είναι 310 μονάδες βάσης (3,1%) πάνω από αυτό των mid-swaps.
Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών που επικαλείται το Ρόιτερς, η μικρότερη ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, οφείλεται στις εορταστικές ημέρες που διανύουμε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο αναμένεται να κλείσει πριν ανοίξει η αμερικανική αγορά, ώστε να μην εγγραφούν hedge funds των ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμμετέχουν και πάλι ξένες τράπεζες που βαρύνονται από υποψίες για κατάχρηση θέσης στην αγορά των CDS εις βάρος των ελληνικών τίτλων.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα λήγουν στις 12 Μαΐου.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ θα εξεταστούν:

Την Παρασκευή 14 Μαΐου στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.


Την Τετάρτη 19 Μαΐου οι μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ εκείνοι της ............
Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Την Τετάρτη 26 Μαΐου στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

Την Παρασκευή 28 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων Δ' Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Το Σάββατο 15 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Την Τρίτη 18 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Το Σάββατο 22 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται σε: Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Την Τρίτη 25 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Νεοελληνική λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση) και Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και οι δύο κύκλοι).

Την Πέμπτη 27 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται σε Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση) και Φυσική (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και οι δύο κύκλοι).

Το Σάββατο 29 Μαΐου το εξεταζόμενο μάθημα είναι το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 2 έως 18 Ιουνίου και για την Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 1 μέχρι και 18 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερησίων ΕΠΑΛ και των μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Τρίτη 25 Μαΐου: Νεοελληνική Γλώσσα

Πέμπτη 27 Μαΐου: Μαθηματικά Ι

Τρίτη 1 Ιουνίου: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου: Εγκαταστάσεις Ψύξης, Τεχνολογία Εκτυπώσεων, Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Πέμπτη 3 Ιουνίου: Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, Οικοδομική, Δομημένος Προγραμματισμός

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου: Εγκαταστάσεις Κλιματισμού, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Φυτική Παραγωγή, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

Το Σάββατο 5 Ιουνίου: Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών, Γραφιστικές Εφαρμογές, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου: Ηλεκτροτεχνία ΙΙ, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ

Την Τρίτη 8 Ιουνίου: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στοιχεία Παθολογίας, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου: Ηλεκτρικές Μηχανές, Μηχανές Πλοίου Ι, Μεταφορά Φορτίων, Διαμόρφωση Τοπίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν από 10 Ιουνίου μέχρι 23 Ιουνίου 2010 με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων:

Πέμπτη 24 Ιουνίου: Αγγλικά (16:00 μ.μ.)

Παρασκευή 25 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο (11:00 π.μ.)

Σάββατο 26 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (11:00 π.μ.)

Δευτέρα 28 Ιουνίου: Γερμανικά (16:00 μ.μ.)

Τρίτη 29 Ιουνίου: Γαλλικά (16:00 μ.μ.)

Τετάρτη 30 Ιουνίου: Αρμονία (16:00 μ.μ.)

Πέμπτη 1 Ιουλίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (11:00 π.μ.), Ιταλικά (16:00 μ.μ.)

Παρασκευή 2 Ιουλίου: Ισπανικά (16:00 μ.μ.).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 15.30 μ.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός του Ελεύθερου σχεδίου, του Γραμμικού σχεδίου και του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 10.30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα: των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, του ειδικού μαθήματος Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων είναι περίπου 20 λεπτά.

Η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) είναι από την Δευτέρα 21/6/2010 μέχρι και την Τετάρτη 30/6/2010.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου.

Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ανέρχεται στις 84.690.

Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750. Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Στον αριθμό των 84.690 εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων: για τις Στρατιωτικές Σχολές 1405. Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 1650 (κατά προσέγγιση). Για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 40. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού 670 (κατά προσέγγιση).

Περιμένοντας την Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Μυτιληναίου.

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010 τελικά η Γ. Συνέλευση του Ομίλου Μυτιληναίου. Με μία βδομάδα καθυστέρηση όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος, λόγο της εξαγοράς της EDESA HELLAS (εκεί δεν ανήκει και η Συμπαραγωγή της πρώην Αλουμίνιο της Ελλάδος σήμερα Αλουμίνιο;) αν και δεν καταλαβαίνουμε γιατί η καθυστέρηση αφού για την χρίση του 2009 είναι η συνέλευση. Μπορεί να είναι στους κανόνες ή στα παιχνίδια της χρηματιστηριακής αγοράς που για μας τους εργαζόμενους είναι ψιλά γράμματα αλλά μας ενδιαφέρει το γεγονός μια και θα μπορέσουμε να δούμε τ’ αποτελέσματα της επιχείρησης (τον ... ισολογισμό της Αλουμίνιο Α.Ε., επιτέλους) που εργαζόμαστε αλλά ίσως διακρίνουμε και τους στόχους.

Έχουμε γράψει πολλές φορές αλλά και το έχουμε τονίσει στην Διεύθυνση πως είναι υποχρεωμένη να μας δείχνει τους ισολογισμούς τριμήνων αλλά και να μας απαντάει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις. Η απάντηση που μας δίνει είναι πως δεν είναι υποχρεωμένη. Βέβαια πριν από τον μετασχηματισμό (απορρόφηση της Αλουμίνιο της Ελλάδος στον Όμιλο) αλλά και για όσους μήνες χρειαζόταν για να τακτοποιηθεί η Συμπαραγωγή, η Διεύθυνση μας παρουσίαζε στοιχεία, σήμερα κάνει το κορόιδο.

Πριν από τρία περίπου χρόνια η Διεύθυνση ενημέρωσε το Σωματείο για την απόφαση και τον σχεδιασμό του Ομίλου για την Αλουμίνιο της Ελλάδος. Τότε λοιπόν μας είχαν περιγράψει πως με απόφαση των μετόχων αποσύρεται η Αλουμίνιο της Ελλάδος από το χρηματιστήριο και γίνεται θυγατρική του Ομίλου. Επίσης μας ανακοίνωσαν πως αποσύρεται προσωρινά η επωνυμία Αλουμίνιο της Ελλάδος για περίπου έξι μήνες και θα ονομαζόμαστε Αλουμίνιο Α.Ε. Σε ερωτήσεις και απορίες, μας είπαν πως γίνονται αυτές οι αλλαγές που είναι αναγκαίες για ν’ αποσπαστεί η Συμπαραγωγή, πουληθεί και μετά θα επιστραφεί η επωνυμία Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Σήμερα όχι μόνο δεν έχει επιστραφεί αλλά είδαμε την Συμπαραγωγή ν’ αλλάζει επωνυμίες όπως τα πουκάμισα και μάλιστα για κάποιο χρονικό διάστημα να ονομάζεται Αλουμίνιο της Ελλάδος!!! Λίγο πριν εξαγοραστεί η EDESA άλλαξε πάλι επωνυμία.

Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής ενέργειας και ατμού, Συμπαραγωγή, έχουμε τονίσει πολλές φορές πως σχεδιάστηκε και έγινε για τις ανάγκες της Αλουμίνιο της Ελλάδος. Με αυτοχρηματοδότηση της τότε εταιρίας Αλουμίνιο της Ελλάδος και με επιδοτήσεις του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Όμιλος έχει δηλώσει πως προτίθεται να επιστρέψει τις επιδοτήσεις, φυσικά γιατί υπάρχουν καταγγελίες αλλά και έρευνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς οι εργαζόμενοι την Συμπαραγωγή την βλέπαμε ως την συνέχεια της Αλουμίνιο της Ελλάδος και με την απόφαση της κατασκευής της νιώσαμε μια ασφάλεια για το μέλλον μας. Γι’ αυτό τον λόγο και δεν είχαμε αντιδράσει όταν για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιήθηκε το αποθεματικό της Αλουμίνιο της Ελλάδος. Και υπενθυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι έχουν έννομο δικαίωμα για το αποθεματικό γιατί όταν κάποιες χρονιές ήταν να πάρουμε παραπάνω πριμ καλών οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρία με αποφάσεις της Συνέλευσης μετέφερε μέρος από τα κέρδη στο αποθεματικό. Όταν τότε το Σωματείο αντέδρασε μας είπαν πως το αποθεματικό είναι για τις ανάγκες της επιχείρησης και για μελλοντικές επενδύσεις. Σήμερα όμως βλέπουμε να απομακρύνετε. Έτσι αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων να απαιτήσει πως αν απομακρυνθεί η Συμπαραγωγή από την Αλουμίνιο, τότε τα περίπου 120 εκατ. ευρώ να επιστραφούν σε μορφή επενδύσεων.

Αναφέρω όλα αυτά περισσότερο για τους νέους μετόχους και λιγότερο για τους μετόχους της Αλουμίνιο της Ελλάδος, γιατί ξέρουν καλά πως οι εργαζόμενοι δεν θέλουν μόνο ν’ αμείβονται καλά αλλά προσέχουν και βελτιώνουν τις εγκαταστάσεις. Συμβάλουν στην κερδοφορία, συμβάλουν όχι μόνο με την εργασία τους αλλά και με ιδέες τους. Τέλος νοιάζονται για τις επενδύσεις που έχουν σχέση με την ανανέωση παλιών εγκαταστάσεων, με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και φυσικά τεχνολογίες που αυξάνουν την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων μας. Αλλά μεγαλύτερη σημασία για μας είναι επενδύσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και το περιβάλλον. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να έχουμε συμμάχους τους κατοίκους της περιοχής μας, που αλώστε οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν δεσμούς.

Εμείς πάντα είμαστε της άποψης πως η επιχείρηση στεριώνει και αποδίδει όταν υπάρχει αρμονία μεταξύ των εργαζομένων, των μετόχων και της πολιτείας. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρώτα πρώτα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας.

Όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι και μέτοχοι θυμόμαστε πως λειτουργούσε η Αλουμίνιο της Ελλάδος στα χρόνια της PECINE, τέτοια εποχή όλοι παίρναμε στα χέρια τ’ αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς και διαβάζαμε τα σχέδια της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα δεν μας ανέφερε τα πάντα, σίγουρα και ο τότε Όμιλος έκανε τα μαγειρέματα, όπως και φρόντιζε τα δικά του ΄΄παιδιά΄΄.

Αυτό όμως που βιώνουμε ως εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια για μας είναι πρωτόγνωρα. Μπορεί κάποιος να πει πως οφείλεται στην κρίση αλλά δεν είναι έτσι. Όλοι μας θυμόμαστε αυτό που είπε ο πρόεδρος στον κινηματογράφο, πως από δω και πέρα γνωρίζεται τον ιδιοκτήτη, έχει όνομα και διεύθυνση. Δυστυχώς όμως την μόνη διεύθυνση που έστειλε είναι η Διεύθυνση της Αλουμίνιο που αυτά που κάνει σίγουρα δεν είναι του κεφαλιού της. Να μην μας ενημερώνει για τους ισολογισμούς (εμείς θα ψάξουμε τον ισολογισμό στην Κύπρο γιατί εκεί πληρώνουμε, αρκετά, τι πληρώνουμε και σε ποιόν ανήκει η συγκεκριμένη εταιρία θα μας απαντήσει κανείς;) να καθυστερεί να καταβάλει το πριμ, να μειώνει θέσεις εργασίας για να τις μεταθέτει σε εργολαβίες (που κάποιοι από τα μεγαλοστελέχη έχουν συγγένεια…), να μην έχουμε ουσιαστικές επενδύσεις, ν’ ακούμε φυσικό αέριο αλλά να μην το βλέπουμε στις εγκαταστάσεις μας και να πληρώνει αυτό το εργοστάσιο υποχρεώσεις άλλων αντί να έχει το ίδιο όφελος.

Κύριοι, μέτοχοι. Αυτό το εργοστάσιο το λειτουργούμε από το 1960, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και σήμερα αρχίζει να εργάζεται η τρίτη γενιά και θέλουμε να το παραδώσουμε σε πολλές παραπάνω γενιές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν’ απαξιώσει αυτό το εργοστάσιο γιατί εμείς ξέρουμε πως έχει πολλά να δώσει. Δεν θα επιτρέψουμε να μας χρησιμοποιήσετε για άλλους σκοπούς.

Αν είσαστε σωστοί και ειλικρινείς μαζί μας, ένα να ξέρεται πως εμείς αυτήν την επιχείρηση όπως την κρατήσαμε ψηλά έτσι θα συνεχίζουμε να την έχουμε. Αν όμως μας κοροϊδέψετε ας ρωτήσετε πως αγωνιζόμαστε γιατί δεν μεταφέρουμε στις νέες γενιές μόνο την βιομηχανική μας εμπειρία αλλά τους μεταφέρουμε και τις εμπειρίες μας από τους αγώνες που δώσαμε για να κρατήσουμε τον εργαζόμενο με αξίες, ήθος και με αξιοπρέπεια.
Από anexartitoi.gr

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΘΟΡΕΑΣ!


Κινητοποιήσεις σήμερα για την δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες της Τιθορέας οι οποίοι αντιδρούν στην κατασκευή του κόμβου της ΠΑΘΕ .
Η συντονιστική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο έχουν ζητήσει απο τη προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με την Γ.Γ.Κατερίνα Διαμαντοπουλου η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε με αποτέλεσμα απο σήμερα να προχωρήσουν σε κλείσιμο του περιφερειακού όπως είχαν προειδοποιήσει.
Ο Δήμος ζητά την κατασκευή του κόμβου που... θα διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς στη είσοδο τους στον Δήμο υπογραμμίζοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της περιοχής .
Από Οινοχώρι

Το πάρτυ των Καστελλιωτών στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το πάρτυ των Καστελλιωτών στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το πάρτυ των Καστελλιωτών από τον Προοδευτικό Σύλλογο "Τα Καστέλλια" στο μπάρ TESSERA στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν ένα όμορφο βράδυ στο οποίο τα είπαμε, τα ήπιαμε και περάσαμε όμορφα. Η σύνθεση των παρευρισκόμενων αποτελούνταν από όλες τις ... ηλικιακές ομάδες και ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που είδαμε εκπροσώπηση και της νέας γενιάς!

Πάντα τέτοια!
Από kastellia.gr

Αίτημα για νέα αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας

Να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ζήτησε η πολιτική αγωγή και να είναι παρόντες σε αυτή όλοι οι παράγοντες της δίκης για να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η θέση θύματος και θύτη. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη διάρκεια της δίκης.

Στο αίτημα συναίνεσε κι η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων - ειδικών φρουρών, με την προϋπόθεση, όπως τόνισαν οι συνήγοροι,ότι θα διενεργηθεί και την ίδια ώρα που συνέβη και ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια, συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση ενός 17χρονου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Ο 17χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας, καθόταν στην οδό ήταν στη Τζαβέλλα με άλλους φίλους του όταν έγινε το περιστατικό. Όπως είπε στο δικαστήριο, στο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδιά τα οποία διαπληκτίστηκαν με τους δύο αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο τα παιδιά να δείξουν δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στους δύο ειδικούς φρουρούς που βρέθηκαν πεζή στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, όπως κατέθεσε όμως άκουσε τους πυροβολισμούς, χωρίς - όπως διευκρίνησε - να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, τα παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο, όπου είδαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πεσμένο κάτω και μαζί με ένα άλλο παιδί. Όπως περιέγραψε, τα παιδιά τράβηξαν τον άτυχο 15χρονο και τον φίλο του παραπέρα, ενώ ο Αλέξανδρος ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Σε αυτό το σημείο, 0 1χρονος φέρνοντας στο νου του την τραγική αλληλουχία των γεγονότων της 6ης Δεκεβρίου ξέσπασε σε κλάματα κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να ηρεμήσει.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία ήταν ο Αλέξανδρος, ο μάρτυρας είπε ότι είδε αίμα στο χέρι του και είδε το τραύμα όταν σήκωσε τη μπλούζα του Αλέξανδρου.

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο των αστυνομικών και του Γρηγορόπουλου όπως ακριβώς προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.
Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε το 17χρονο μάρτυρα «αναξιόπιστο και κατασκευασμένο» από την οικογένεια του θύματος.

Αύριο, αναμένεται να εξεταστεί άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ έχει κληθεί ακολούθως ο δεκαεξάχρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Νέα στάση εργασίας στους δήμους...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συνεχίζει τον αγώνα της, αντιτιθέμενη στην πολιτική της κυβέρνησης για περικοπές μισθών και συντάξεων, κοινωνικά άδικων φορολογικών επιβαρύνσεων και μιας γενικότερης «επίθεσης» σε βάρος του εισοδήματος των μισθωτών και των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. προκηρύσσει για την ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 12.00 το μεσημέρι θα...

πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου 24 - Αθήνα) και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. διεκδικούν:
· Ουσιαστικές αυξήσεις. Όχι στη μείωση των αποδοχών τους.
· Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.
· Στήριξη του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Χρηματοδότηση των Ταμείων.
· Υπογραφή Σ.Σ.Ε. και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.
· Πλήρη μόνιμη και ενιαία σταθερή εργασία. Καμία απόλυση εργαζομένου. Άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων

ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 2010

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, ολοκληρώθηκαν στην Άμφισσα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010. Το καλό σκάκι που παίχτηκε από τους αθλητές το πρώτο Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα σε όλες τις κατηγορίες το ενδιαφέρον για τις προκρίσεις να είναι τεράστιο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.
Πολλές προκρίσεις κρίθηκαν στα κριτήρια ισοβαθμίας και σε μία κατηγορία των Αγοριών Κ16, ακολουθήθηκε η διαδικασία των μπαράζ, μεταξύ των αθλητών Κωνσταντίνου Μεγαλιού και Σεραφείμ Τσουνή, που έφτασε μέχρι το στάδιο του «ξαφνικού θανάτου». Μια διαδικασία που ... για πρώτη φορά συμβαίνει στα νεανικά της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, δείγμα και αυτό του πολύ υψηλού επιπέδου σκακιού που παίζεται από τους αθλητές των συλλόγων που συμμετείχαν στα νεανικά (τονίζουμε για άλλη μια φορά την απουσία των συλλόγων : Αμφίκλειας, Αγίου Κωνσταντίνου, ΣΟΛ, ΣΝΟΛ, ΣΟΒΕ).
Στο επίπεδο των προκρίσεων 7 από τις 10 προκρίσεις κερδήθηκαν από τους αθλητές-αθλήτριες της Ε.ΣΚ.Α. στις κατηγορίες Αγόρια 08, Αγόρια 10, Αγόρια 12, Αγόρια 14, Αγόρια 16, Κορίτσια 12, Κορίτσια 14, 2 προκρίσεις κερδήθηκαν από τις αθλήτριες του ΣΟ Ορχομενού στις κατηγορίες Κορίτσια 08 , Κορίτσια 10 και 1 πρόκριση κερδήθηκε από αθλήτρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας στην κατηγορία Κορίτσια 16.
Αναλυτικά για τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών πατήστε στην αντίστοιχη κατηγορία:
ΑΓΟΡΙΑ 08, ΑΓΟΡΙΑ 10, ΑΓΟΡΙΑ 12, ΑΓΟΡΙΑ 14, ΑΓΟΡΙΑ 16
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 08, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 14, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 16
Η συγκομιδή των μεταλλίων για τις ομάδες της Ε.ΣΚ.Α και του Σ.Ο.Α. έχει ως εξής :
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (Αγόρια 08)
Οικονόμου Παναγιώτης (Αγόρια 10)
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (|Αγόρια 12)
Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παναγιώτης (Αγόρια 14)
Μεγαλιός Κωνσταντίνος (Αγόρια 16)
Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα (Κορίτσια 12)
Καλλία Βασιλική (Κορίτσια 14)
ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Στεργίου Μιχαήλ-Βασίλειος (Αγόρια 14)
Καστανά Εβελίνα (Κορίτσια 08)
Πουρνάρα Αικατερίνη (Κορίτσια 10)
ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Ανδρέου Ευστάθιος-Ανδρέας (Αγόρια 12)
Λύτρα Παναγιώτα (Κορίτσια 10)
Επίσης πολύ καλά πλασαρίσματα στις τελικές κατατάξεις πέτυχαν και οι υπόλοιποι αθλητές των συλλόγων μας. Αναλυτικά:
Πουρνάρα Σταυρίνα 6η θέση (Κορίτσια 10)
Τσικνής Παρασκευάς 6η θέση (Αγόρια 8)
Τσικνής Θεόδωρος 4η θέση (Αγόρια 10)
Τσικνής Οδυσσέας 5η θέση (Αγόρια 10)
Ντόκος Σπύρος 6η θέση (Αγόρια 10)
Παλάντζας Σταμάτης 7η θέση (Αγόρια 10)
Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος 5η θέση (Αγόρια 12)
Ταγκαλής Αγαπητός 6η θέση (Αγόρια 12)
Λύτρας Ιωάννης 7η θέση (Αγόρια 12)
Ντόκος Ευθύμιος 8η θέση (Αγόρια 12)
Τσικνής Ευθύμιος 14η θέση (Αγόρια 12)
Κατσένιος Δημήτριος 5η θέση (Αγόρια 14)
Οικονόμου Νικόλαος 4η θέση (Αγόρια 16)
Αξίζει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά για τις έντονες σκακιστικές στιγμές που μας χάρισαν οι δύο αθλητές Μεγαλιός Κωνσταντίνος και Τσουνής Σεραφείμ, την Κυριακή το απόγευμα που μετά το πέρας του τουρνουά των 6 γύρων της κατηγορίας τους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, έπαιξαν 2 πεντάλεπτα μπαράζ με μία νίκη ο καθένας και χρειάστηκε ο «ξαφνικός θάνατος» για να αναδειχθεί ο νικητής. Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο αθλητές για το υψηλό επίπεδο σκακιού, τους ευχόμαστε πολλές σκακιστικές επιτυχίες στα επόμενα τουρνουά, υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους. Επίσης πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί με το ήθος τους και τη σκακιστική τους παιδεία αποτελούν πρότυπο για τους μικρότερους αθλητές όλων των συλλόγων. Συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι σε αυτούς και στους γονείς τους.
Η μεγάλη λοιπόν σκακιστική παρέα που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια συνεχίζει να αναπτύσσεται, ολοένα προστίθενται καινούργιοι αξιόλογοι αθλητές και σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση και η ανάπτυξή της. Επίσης όλοι οι γονείς που παρευρέθηκαν στην τελετή λήξης συμφώνησαν ότι πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν όλες οι ενέργειες εκείνων που δημιουργούν προβλήματα στις διοργανώσεις.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, το Δήμο Άμφισσας, τους υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας και τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Άμφισσας για την αμέριστη βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς των αθλητών και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν στηρίζοντας τους αθλητές στο δύσκολο αλλά όμορφο αυτό άθλημα του σκακιού.
Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγιώτη Μεγαλιό για την πολύτιμη συμβολή του στις κληρώσεις και τη διαιτησία των αγώνων. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Τούντα ως εκπρόσωπο του Ορχομενού για τα καλά του λόγια και τους κ. Χρήστο Κρυονερίτη και κ. Συμεών Δημόπουλο, ως εκπροσώπους του ΣΟ Λιβαδειάς, για τις θερμές ευχές τους για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε, για άλλη μια φορά, στην οργανωτική αλλά και διοικητική βοήθεια του κ. Γιώργου Τσουνή, Προέδρου της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, καθώς και στην ηθική του συμπαράσταση στην προσπάθεια που καταβάλλει η Άμφισσα, όπως επίσης και στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει από την ώρα που ασχολήθηκε με το σκάκι για την ανάπτυξη και τη διάδοση του σκακιού στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Του ευχόμαστε, δε, κάθε επιτυχία στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και ελπίζουμε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να στηρίξει και αυτή αυτές τις ανιδιοτελείς προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2
(….όπως πάντα από τον κ. Γιώργο Τσουνή)


ΤΑ Δ.Σ.
ΕΣΚΑ και ΣΟΑ

Κλιμάκωση της τυφλής βίας

Για «κλιμάκωση της τυφλής βίας» κάνει λόγο η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική βομβιστική ενέργεια που στέρησε την ζωή 15χρονου Αφγανού μετανάστη.

«Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούμε την κλιμάκωση τυφλής βίας. Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα αντιτάσσουμε τον μαζικό κοινωνικό και πολιτικό αγώνα και την απαίτηση για την πιο πλατιά δημοκρατία που είναι τα μόνα ικανά να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταλλικός σωλήνας στην βόμβα που παραπέμπει σε ακροδεξιές επιθέσεις

Η χρήση μεταλλικού και όχι πλαστικού πυροσωλήνα δίνει νέα κατεύθυνση για τους δράστες της αιματηρής επίθεσης.
Σας δίνουμε μια ανακοίνωση αντιεξουσιαστικής ομάδας που δέχθηκε τέτοιου είδους επίθεσης και την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Φωτογραφία από θραύσμα του μεταλικού σωλήνα και οι ανακοινώσεις της ΑΚ Θεσσαλονίκης στις 24/11/0:
"Σήμερα τα ξημερώματα στις 3:55, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Buena Ventura(στον οποίο στεγάζεται η συνέλευση της Αλληλεγγύης-Αντιεξουσιαστική ... Κίνηση), δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο μηχανισμός καταδεικνύει το ηθικό περιεχόμενο των δραστών που δεν είναι άλλο απ’αυτό του δολοφόνου, καθώς στόχος δεν ήταν μόνο το Buena Ventura αλλά ολόκληρη η γειτονιά.
Επιγραμματικά, έσπασαν τζάμια των γύρω πολυκατοικιών σε ακτίνα 15 μέτρων στα οποία επίσης καρφώθηκαν θραύσματα με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές των ενοίκων της γειτονιάς καθώς επίσης θραύσματα χτύπησαν 3 αυτοκίνητα, πράγμα που τονίζει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, αφού γίνεται ολοφάνερο ότι οποιοσδήποτε τυχαίος περαστικός θα μπορούσε να ήταν θύμα της επίθεσης."
..................

"Η επίθεση αυτή αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου-πλαισίου καταστολής και άνθισης της παρακρατικής δράσης, κάτι που άλλωστε αποτελεί και παράδοση της Θεσσαλονίκης. Αρχίζει από τη δράση της “Καρφίτσα” και απολήγει στην τοποθέτηση του μηχανισμού στο Buena Ventura.
Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι στοχοποιούνται ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, όπως άλλωστε έγινε και πριν από ένα εξάμηνο με την επίθεση στο στέκι των Αγωνιστικών Κινήσεων(Σφεντόνα). Ο τρόπος επίθεσης και η κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού καταδεικνύει ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, γεγονός που θέτει το εύλογο ερώτημα για το ποιός θα είναι ο επόμενος και ποιάς κλίμακας δράσης θα είναι αποδέκτης.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων σχετικά με το περιστατικό της έκρηξης στην οδό Ιακωβάτων 61, ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε βιολογικό υλικό του θανάσιμα τραυματισθέντος ανήλικου προέκυψε ταύτιση με το γενετικό τύπο, αντίστοιχου βιολογικού υλικού που λήφθηκε από την 45χρονη τραυματισθείσα γυναίκα. Επιβεβαιώνεται έτσι η προφορική μαρτυρία της ότι πρόκειται για τον ανήλικο γιο της.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που διενεργήθηκαν στον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν και περισυνελέγησαν θραύσματα από κυλινδρικό μεταλλικό σωλήνα διαστάσεων 15 εκ. επί 7,5 εκ. περίπου που έφερε σπείρωμα στο άκρο, περίβλημα από μπαταρία, καθώς και ένα μεταλλικό σπείρωμα από λαμπτήρα.

Οι δύο (2) τραυματισθείσες (μητέρα και κόρη) συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών.

...
Από athens.indymedia.org