Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ 2010

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, ολοκληρώθηκαν στην Άμφισσα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας 2010. Το καλό σκάκι που παίχτηκε από τους αθλητές το πρώτο Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε και στο δεύτερο, με αποτέλεσμα σε όλες τις κατηγορίες το ενδιαφέρον για τις προκρίσεις να είναι τεράστιο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.
Πολλές προκρίσεις κρίθηκαν στα κριτήρια ισοβαθμίας και σε μία κατηγορία των Αγοριών Κ16, ακολουθήθηκε η διαδικασία των μπαράζ, μεταξύ των αθλητών Κωνσταντίνου Μεγαλιού και Σεραφείμ Τσουνή, που έφτασε μέχρι το στάδιο του «ξαφνικού θανάτου». Μια διαδικασία που ... για πρώτη φορά συμβαίνει στα νεανικά της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, δείγμα και αυτό του πολύ υψηλού επιπέδου σκακιού που παίζεται από τους αθλητές των συλλόγων που συμμετείχαν στα νεανικά (τονίζουμε για άλλη μια φορά την απουσία των συλλόγων : Αμφίκλειας, Αγίου Κωνσταντίνου, ΣΟΛ, ΣΝΟΛ, ΣΟΒΕ).
Στο επίπεδο των προκρίσεων 7 από τις 10 προκρίσεις κερδήθηκαν από τους αθλητές-αθλήτριες της Ε.ΣΚ.Α. στις κατηγορίες Αγόρια 08, Αγόρια 10, Αγόρια 12, Αγόρια 14, Αγόρια 16, Κορίτσια 12, Κορίτσια 14, 2 προκρίσεις κερδήθηκαν από τις αθλήτριες του ΣΟ Ορχομενού στις κατηγορίες Κορίτσια 08 , Κορίτσια 10 και 1 πρόκριση κερδήθηκε από αθλήτρια της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας στην κατηγορία Κορίτσια 16.
Αναλυτικά για τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών πατήστε στην αντίστοιχη κατηγορία:
ΑΓΟΡΙΑ 08, ΑΓΟΡΙΑ 10, ΑΓΟΡΙΑ 12, ΑΓΟΡΙΑ 14, ΑΓΟΡΙΑ 16
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 08, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 10, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 12, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 14, ΚΟΡΙΤΣΙΑ 16
Η συγκομιδή των μεταλλίων για τις ομάδες της Ε.ΣΚ.Α και του Σ.Ο.Α. έχει ως εξής :
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (Αγόρια 08)
Οικονόμου Παναγιώτης (Αγόρια 10)
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος (|Αγόρια 12)
Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παναγιώτης (Αγόρια 14)
Μεγαλιός Κωνσταντίνος (Αγόρια 16)
Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα (Κορίτσια 12)
Καλλία Βασιλική (Κορίτσια 14)
ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Στεργίου Μιχαήλ-Βασίλειος (Αγόρια 14)
Καστανά Εβελίνα (Κορίτσια 08)
Πουρνάρα Αικατερίνη (Κορίτσια 10)
ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Ανδρέου Ευστάθιος-Ανδρέας (Αγόρια 12)
Λύτρα Παναγιώτα (Κορίτσια 10)
Επίσης πολύ καλά πλασαρίσματα στις τελικές κατατάξεις πέτυχαν και οι υπόλοιποι αθλητές των συλλόγων μας. Αναλυτικά:
Πουρνάρα Σταυρίνα 6η θέση (Κορίτσια 10)
Τσικνής Παρασκευάς 6η θέση (Αγόρια 8)
Τσικνής Θεόδωρος 4η θέση (Αγόρια 10)
Τσικνής Οδυσσέας 5η θέση (Αγόρια 10)
Ντόκος Σπύρος 6η θέση (Αγόρια 10)
Παλάντζας Σταμάτης 7η θέση (Αγόρια 10)
Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος 5η θέση (Αγόρια 12)
Ταγκαλής Αγαπητός 6η θέση (Αγόρια 12)
Λύτρας Ιωάννης 7η θέση (Αγόρια 12)
Ντόκος Ευθύμιος 8η θέση (Αγόρια 12)
Τσικνής Ευθύμιος 14η θέση (Αγόρια 12)
Κατσένιος Δημήτριος 5η θέση (Αγόρια 14)
Οικονόμου Νικόλαος 4η θέση (Αγόρια 16)
Αξίζει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά για τις έντονες σκακιστικές στιγμές που μας χάρισαν οι δύο αθλητές Μεγαλιός Κωνσταντίνος και Τσουνής Σεραφείμ, την Κυριακή το απόγευμα που μετά το πέρας του τουρνουά των 6 γύρων της κατηγορίας τους ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση, έπαιξαν 2 πεντάλεπτα μπαράζ με μία νίκη ο καθένας και χρειάστηκε ο «ξαφνικός θάνατος» για να αναδειχθεί ο νικητής. Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο αθλητές για το υψηλό επίπεδο σκακιού, τους ευχόμαστε πολλές σκακιστικές επιτυχίες στα επόμενα τουρνουά, υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματά τους. Επίσης πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί με το ήθος τους και τη σκακιστική τους παιδεία αποτελούν πρότυπο για τους μικρότερους αθλητές όλων των συλλόγων. Συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι σε αυτούς και στους γονείς τους.
Η μεγάλη λοιπόν σκακιστική παρέα που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια συνεχίζει να αναπτύσσεται, ολοένα προστίθενται καινούργιοι αξιόλογοι αθλητές και σκοπός όλων μας είναι η διατήρηση και η ανάπτυξή της. Επίσης όλοι οι γονείς που παρευρέθηκαν στην τελετή λήξης συμφώνησαν ότι πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν όλες οι ενέργειες εκείνων που δημιουργούν προβλήματα στις διοργανώσεις.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, το Δήμο Άμφισσας, τους υπαλλήλους του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας και τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Άμφισσας για την αμέριστη βοήθειά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς των αθλητών και τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων τους για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν στηρίζοντας τους αθλητές στο δύσκολο αλλά όμορφο αυτό άθλημα του σκακιού.
Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παναγιώτη Μεγαλιό για την πολύτιμη συμβολή του στις κληρώσεις και τη διαιτησία των αγώνων. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Τούντα ως εκπρόσωπο του Ορχομενού για τα καλά του λόγια και τους κ. Χρήστο Κρυονερίτη και κ. Συμεών Δημόπουλο, ως εκπροσώπους του ΣΟ Λιβαδειάς, για τις θερμές ευχές τους για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε, για άλλη μια φορά, στην οργανωτική αλλά και διοικητική βοήθεια του κ. Γιώργου Τσουνή, Προέδρου της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας, καθώς και στην ηθική του συμπαράσταση στην προσπάθεια που καταβάλλει η Άμφισσα, όπως επίσης και στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει από την ώρα που ασχολήθηκε με το σκάκι για την ανάπτυξη και τη διάδοση του σκακιού στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Του ευχόμαστε, δε, κάθε επιτυχία στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και ελπίζουμε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία να στηρίξει και αυτή αυτές τις ανιδιοτελείς προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη και διάδοση του σκακιού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2
(….όπως πάντα από τον κ. Γιώργο Τσουνή)


ΤΑ Δ.Σ.
ΕΣΚΑ και ΣΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου