Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Αίτημα για νέα αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας

Να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ζήτησε η πολιτική αγωγή και να είναι παρόντες σε αυτή όλοι οι παράγοντες της δίκης για να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η θέση θύματος και θύτη. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στη διάρκεια της δίκης.

Στο αίτημα συναίνεσε κι η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων - ειδικών φρουρών, με την προϋπόθεση, όπως τόνισαν οι συνήγοροι,ότι θα διενεργηθεί και την ίδια ώρα που συνέβη και ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, η δίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια, συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση ενός 17χρονου, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Ο 17χρονος, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας, καθόταν στην οδό ήταν στη Τζαβέλλα με άλλους φίλους του όταν έγινε το περιστατικό. Όπως είπε στο δικαστήριο, στο σημείο ήταν μαζεμένα περίπου 10 με 12 παιδιά τα οποία διαπληκτίστηκαν με τους δύο αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο τα παιδιά να δείξουν δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι στους δύο ειδικούς φρουρούς που βρέθηκαν πεζή στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, όπως κατέθεσε όμως άκουσε τους πυροβολισμούς, χωρίς - όπως διευκρίνησε - να έχει προηγηθεί προειδοποίηση των αστυνομικών προς τα παιδιά.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, τα παιδιά που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο, όπου είδαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πεσμένο κάτω και μαζί με ένα άλλο παιδί. Όπως περιέγραψε, τα παιδιά τράβηξαν τον άτυχο 15χρονο και τον φίλο του παραπέρα, ενώ ο Αλέξανδρος ζούσε ακόμη και προσπαθούσε να αναπνεύσει. Σε αυτό το σημείο, 0 1χρονος φέρνοντας στο νου του την τραγική αλληλουχία των γεγονότων της 6ης Δεκεβρίου ξέσπασε σε κλάματα κι έτσι το δικαστήριο διέκοψε για λίγο ώστε να ηρεμήσει.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία ήταν ο Αλέξανδρος, ο μάρτυρας είπε ότι είδε αίμα στο χέρι του και είδε το τραύμα όταν σήκωσε τη μπλούζα του Αλέξανδρου.

Σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο 17χρονος προσδιόρισε το σημείο των αστυνομικών και του Γρηγορόπουλου όπως ακριβώς προσδιορίζεται και στην έκθεση αυτοψίας.
Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε το 17χρονο μάρτυρα «αναξιόπιστο και κατασκευασμένο» από την οικογένεια του θύματος.

Αύριο, αναμένεται να εξεταστεί άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ έχει κληθεί ακολούθως ο δεκαεξάχρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

3 σχόλια:

  1. Από tvxs:
    "Ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε τον μάρτυρα «ακραία κατασκευασμένο» που μεταξύ άλλων «δεν εξήγησε πώς 14χρονα και 15χρονα μαζεύονται στα Εξάρχεια με τη νοοτροπία αν εμφανιστεί αστυνομικός να του ζητήσουν να φύγει»."
    Φαντάζομαι παρόμοιες συμβουλές θα έδωσε και στα παιδιά του 1ου δημοτικού σχολείου Ιτέας στην αποκλειστική συνέντευξη που τους παραχώρησε.Πάντα τέτοια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με την απάντηση Κούγια στην εφημερίδα των παιδιών, ας διαβάσουμε πρώτα για να έχουμε προσωπική γνώση και ας μην κρίνουμε με την φαντασία...
    Μετά αρχίζει το δικαίωμα ελευθερίας λόγου του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παίρνοντας λίγο αυθαίρετα, να με συγχωρείς, το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου να παραθέσω εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από μια παλιότερη συνέντευξη του Κούγια(συγνώμη που βρίζω μεγαλοβδομαδιάτικα):
    http://www.youtube.com/watch?v=9kcfXPZgVPU&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή