Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ο νέος δημοσιογράφος είναι ο ίδιος ο πολίτης

Μέσα στο 2009 που πέρασε, δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες σε όλον τον κόσμο κάνανε την ενημέρωση να αλλάξει και να μετατραπεί σε εργαλείο αλληλεπίδρασης όλης της κοινωνίας.
Αυτό δεν έγινε συντεταγμένα και οργανωμένα από κάποιον μυστηριώδη οργανισμό, άλλα βασίστηκε πάνω στην αυθόρμητη ανάγκη του κάθε πολίτη να εκφράσει την άποψη του, και την δυνατότητα, που του δίνει το ίντερνετ για να το κάνει αυτό.
Ο πολίτης μέσα από αυτήν την διαδικασία μετατράπηκε σε δημοσιογράφο που ενημερώνει και ενημερώνεται ταυτόχρονα.
Σαν Iteanet στους τελευταίους 15 μήνες που δραστηριοποιούμαστε στο εγχείρημά αυτό, πολλά ... πράγματα είδαμε να αλλάζουν, γίνανε κινητοποιήσεις μαθητών, αγροτών, κινητοποιήσεις για το περιβάλλον, αλλάξανε κυβερνήσεις, έγιναν δύο φορές εκλογές, σε αυτές τις διαδικασίες το ίντερνετ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να αναδείξει θέματα που τα ΜΜΕ δεν προβάλανε.
Το κυριότερο γεγονός όμως ήταν ότι αλλάζουμε και όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια.
Το κλείσιμο της χρονιάς φέρνει το Iteanet στην κορυφή των επιλογών αυτών που επιλέγουν την ενημέρωση τους από το διαδίκτυο για την περιοχή μας, το φέρνουν στην πρώτη θέση, με αυξημένα ποσοστά και αυτό μας δίνει ευχαρίστηση. Ταυτόχρονα επειδή η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι μεγάλη, η σελίδα γίνεται ένα βήμα επικοινωνίας που ξεπερνάει τον τόπο μας και ενώνει την Φωκίδα με όλο τον κόσμο.

Σας δίνουμε τώρα τα στατιστικά της σελίδας μας για τον μήνα Δεκέμβριο και για το έτος 2009
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα στατιστικά περιλαμβάνουν μια μεγάλη πτώση στην αναγνωσιμότητα που συνέβη λόγω των γιορτών από 22 Δεκεμβρίου και ύστερα, αλλά παρόλα αυτά και ο μήνας αυτός εμφάνισε αύξηση.
Για τον μήνα Δεκέμβριο δεχθήκαμε 24.429 επισκέψεις σελίδων από 22.664 επισκέψεις που είχαμε δεχθεί τον Νοέμβριο, αύξηση δηλαδή γύρω στο 8 % σε ένα μήνα. Οι επισκέψεις έφτασαν στις 10436 από 10.173 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Ενδεικτικό της αύξησης της επισκεψιμότητας της σελίδας μας ήταν ότι πέσαμε κάτω από το 500.000 στην κατάταξη της alexa και με προοπτικές να κατέβουμε αρκετά περισσότερο το επόμενο διάστημα. Στην κατάσταση alexa αναφέρονται όλες οι ιστοσελίδες της γης και δίνεται κατάταξη ανάλογα με την επισκεψιμότητά τους και άλλα επιπλέον στοιχεία.
Στον Ελληνικό κατάλογο περάσαμε στην θέση 3.489 που είναι πολύ καλή θέση στην Ελλάδα για μια μικρή επαρχιακή σελίδα.
Κάθε μήνα που δημοσιοποιούμε αυτά τα στοιχεία νομίζουμε οτι έχουμε φτάσει πολύ ψηλά για τις δυνατότητες της περιοχής μας αλλά τον επόμενο μήνα βρισκόμαστε ακόμα παραπάνω.
Συνολικά στον χρόνο δεχθήκαμε 151.000 επισκέψεις στις οποίες κάθε μήνας έχει αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο, χαρακτηριστικό είναι ότι τις 112,642 επισκέψεις τις δεχθήκαμε το τελευταίο εξάμηνο, γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες για τον χρόνο που έρχεται.
Καλή χρονιά να έχουμε και καλές ειδήσεις για να προβάλουμε, γιατί τα στατιστικά με τις επισκεψιμότητες των σελίδων δεν αλλάζουν την καθημερινότητά μας, απλά μας δίνουν λίγο περισσότερο κουράγιο στο να συνεχίσουμε.