Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ολυμπιακή Φλόγα στους Δελφούς


Η πόλη των Δελφών θα έχει την τιμή να υποδεχτεί την Ολυμπιακή Φλόγα στον δρόμο της προς το Βανκούβερ του Καναδά που φιλοξενεί τους ΧΧΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010. Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, της 28ης Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η φλόγα θα εισέλθει στους Δελφούς' τον πρώτο της σταθμό για την 7η ημέρα της πορείας της στην Ελληνική διαδρομή. Τρεις λαμπαδηδρόμοι θα έχουν την τιμή να κρατήσουν την δάδα και να μεταφέρουν τη... φλόγα διασχίζοντας τους Δελφούς. Η αφή της φλόγας θα γίνει με κάθε επισημότητα την 22α Οκτωβρίου 2009 στην Αρχαία Ολυμπία. Τερματισμός της λαμπαδηδρομίας θα είναι για ακόμη μία φορά ο ιερός βράχος της Ακρόπολης των Αθηνών.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιτέας για δημοσιεύματα του Γιώργου Δρακάκη στο Iteanet

Λάβαμε και θα σας παρουσιάσουμε Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιτέας σχετικό με εργασίες στον Δήμο Ιτέας και δημοσίευμα του Γιώργου Δρακάκη στο Ιτεανετ .
Θα σας παρουσιάσουμε αργότερα την άποψή μας γι αυτό το Δελτίο Τύπου από την θέση των σχολίων, για να διαβάσετε ανεπηρέαστοι τις απόψεις του Δημάρχου.
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α. Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Ιτέας ο οποίος διήρκησε περίπου ένα μήνα και παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28-9-09 όπου και υπερψηφίστηκε ο Ισολογισμός.
Εντύπωση θετική για το Δήμο προκάλεσαν οι παρατηρήσεις και τα σχόλια των ορκωτών για τη λειτουργιά του Δήμου, οι οποίοι εκτός από την βελτίωση που ... διαπίστωσαν σε όλους τους δείκτες και μεγέθη, ανέφεραν ότι ο Δήμος Ιτέας αποτελεί παράδειγμα και στόχο για πολλούς δήμους της πατρίδας μας. (Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων, απορρόφηση κονδυλίων, αποτελεσματικότητα των προϋπολογισθέντων δαπανών, διαφάνεια και καθαρότητα διαδικασιών κ.ο.κ.)
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και συνεχάρη την Οικονομική υπηρεσία και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου γενικότερα για τα αποτελέσματα αυτά του Ισολογισμού.

Β. Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς τα έργα που εκτελούνται από τη ΔΕΗ και το Δήμο Ιτέας για την υπογείωση των καλωδίων στην κεντρική οδό Μεταμορφώσεως. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό περιβαλλοντολογικό έργο αφού θα καταργήσει τις τεράστιες κολόνες και τους υποσταθμούς της ΔΕΗ από τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και από τα μπαλκόνια των κατοικιών, θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα και θα αυξήσει την εμπορική κίνηση στη περιοχή.
Επίσης στην οδό Μεταμορφώσεως θα συνεχιστούν τα έργα με εργασίες ανάπλασής της από την παραλία μέχρι την οδό Άστιγγος (σε πρώτη φάση), ενώ δημοπρατείται παρόμοιο έργο επί της οδού Καραϊσκάκη στο εμπορικό κέντρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.
Δημοπρατούνται ακόμη φέτος η πλατεία της Κίρρας και η ανακαίνιση του «Μερκουρίου» ακινήτου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο «Καψάλειο» εκπαιδευτήριο.

Γ. Σχετικά με συκοφαντικές επιστολές στον τοπικό τύπο και στον δικτυακό τόπο «Iteanet» του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δρακάκη πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σας δηλώνω υπεύθυνα ότι τα όσα αναφέρονται είναι ΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ. Σε ότι δε αφορά τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις τόσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όσο και για τις τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλεως είναι τελεσίδικα ορθότατες και νομιμότατες.
Η παραπληροφόρηση αυτού του είδους από τον κ. Δρακάκη προκαλεί ζημιά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας, σύγχυση στους πολίτες και φυσικά αυτοεξευτελισμό εκείνου ο οποίος βεβιασμένα επιδιώκει ή αναδεικνύει την παραπληροφόρηση για προσωπικό του όφελος.

Ο Δήμαρχος Ιτέας
Αριστείδης Ηλ. Παπαλάιος

Ράλλυ Ιτέας