Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιτέας για δημοσιεύματα του Γιώργου Δρακάκη στο Iteanet

Λάβαμε και θα σας παρουσιάσουμε Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιτέας σχετικό με εργασίες στον Δήμο Ιτέας και δημοσίευμα του Γιώργου Δρακάκη στο Ιτεανετ .
Θα σας παρουσιάσουμε αργότερα την άποψή μας γι αυτό το Δελτίο Τύπου από την θέση των σχολίων, για να διαβάσετε ανεπηρέαστοι τις απόψεις του Δημάρχου.
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α. Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Ιτέας ο οποίος διήρκησε περίπου ένα μήνα και παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28-9-09 όπου και υπερψηφίστηκε ο Ισολογισμός.
Εντύπωση θετική για το Δήμο προκάλεσαν οι παρατηρήσεις και τα σχόλια των ορκωτών για τη λειτουργιά του Δήμου, οι οποίοι εκτός από την βελτίωση που ... διαπίστωσαν σε όλους τους δείκτες και μεγέθη, ανέφεραν ότι ο Δήμος Ιτέας αποτελεί παράδειγμα και στόχο για πολλούς δήμους της πατρίδας μας. (Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων, απορρόφηση κονδυλίων, αποτελεσματικότητα των προϋπολογισθέντων δαπανών, διαφάνεια και καθαρότητα διαδικασιών κ.ο.κ.)
Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και συνεχάρη την Οικονομική υπηρεσία και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου γενικότερα για τα αποτελέσματα αυτά του Ισολογισμού.

Β. Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς τα έργα που εκτελούνται από τη ΔΕΗ και το Δήμο Ιτέας για την υπογείωση των καλωδίων στην κεντρική οδό Μεταμορφώσεως. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό περιβαλλοντολογικό έργο αφού θα καταργήσει τις τεράστιες κολόνες και τους υποσταθμούς της ΔΕΗ από τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και από τα μπαλκόνια των κατοικιών, θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα και θα αυξήσει την εμπορική κίνηση στη περιοχή.
Επίσης στην οδό Μεταμορφώσεως θα συνεχιστούν τα έργα με εργασίες ανάπλασής της από την παραλία μέχρι την οδό Άστιγγος (σε πρώτη φάση), ενώ δημοπρατείται παρόμοιο έργο επί της οδού Καραϊσκάκη στο εμπορικό κέντρο, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.
Δημοπρατούνται ακόμη φέτος η πλατεία της Κίρρας και η ανακαίνιση του «Μερκουρίου» ακινήτου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο «Καψάλειο» εκπαιδευτήριο.

Γ. Σχετικά με συκοφαντικές επιστολές στον τοπικό τύπο και στον δικτυακό τόπο «Iteanet» του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δρακάκη πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σας δηλώνω υπεύθυνα ότι τα όσα αναφέρονται είναι ΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ. Σε ότι δε αφορά τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις τόσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όσο και για τις τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλεως είναι τελεσίδικα ορθότατες και νομιμότατες.
Η παραπληροφόρηση αυτού του είδους από τον κ. Δρακάκη προκαλεί ζημιά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας, σύγχυση στους πολίτες και φυσικά αυτοεξευτελισμό εκείνου ο οποίος βεβιασμένα επιδιώκει ή αναδεικνύει την παραπληροφόρηση για προσωπικό του όφελος.

Ο Δήμαρχος Ιτέας
Αριστείδης Ηλ. Παπαλάιος

8 σχόλια:

  1. Το Δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Δήμος Ιτέας, έχει ορισμένα θετικά στοιχεία.
    Πρώτα από όλα κατανοεί την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες απο τα ηλεκτρονικά μέσα, γεγονός που αποφεύγεται συστηματικά μιας και δεν λειτουργούν όχι η μία, αλλά και οι δύο ιστοσελίδες που πληρώθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαική Ένωση γι αυτόν το λόγο για τον Δήμο Ιτέας.
    Οι Συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και οι αποφάσεις τους πρέπει να γίνονται άμεσα γνωστές στους κατοίκους με την χρήση του Ίντερνετ και των ιστοσελίδων του Δήμου.
    Η απαξίωση αυτής της υποχρέωσης του Δημάρχου, αποτελεί προσβολή για τους κάτοικους και αφορμή για τις διενέξεις του συγκεκριμένου άρθρου μιας και δεν αναφέρεται κανένας στο ποιος ψήφισε τί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έτσι ακούμε για αποφάσεις ομόφωνες και αποφάσεις κατά πλειοψηφία που δεν ξέρουμε σε τι αναφέρονται.
    Για την ουσία τώρα.
    Όσον αφορά τα πρώτα κομμάτια της ανακοίνωσης, αυτά αποτελούν προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τα έργα που γίνονται και τα έργα που θα γίνουν, που αν αφαιρέσεις την εκ των υστέρων ενημέρωση για τα έργα της ΔΕΗ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν ένα τυπικό ενημερωτικό Δελτίο Τύπου του Δήμου.
    Το τρίτο σημείο του Δελτίου τύπου που αναφέρεται σε ανάρτηση του Γιώργου Δρακάκη στην ιστοσελίδα μας, θα θέλαμε να πούμε οτι είναι γεμάτο από χαρακτηρισμούς αλλά άδειο απο επιχειρήματα.
    Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να παραδέχεται στο Δελτίο Τύπου ότι η διαδικασίες των μονοδρομίσεων και της νέας σήμανσης έγιναν "πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου" και κατόπιν να προχωράς σε μια σειρά από χαρακτηρισμούς.
    Πως είναι δυνατόν να παραδέχεσαι οτι δεν είσαι ακόμα νόμιμος και να τρέχεις να αναστατώνεις την ζωή των κατοίκων.
    Οι χαρακτηρισμοί και οι πράξεις του Δημάρχου μπορεί να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του, όμως θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται με μεγαλύτερο μέτρο από ένα άτομο που εκπροσωπεί τον θεσμό του Δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με το Iteanet σε 2 σημεία:
    -Οι δημοτικοί μας αξιωματούχοι, αφ' ενός μας αφήνουν συνεχώς ανενημέρωτους για τις αποφάσεις του Συμβουλίου ή μόνο του Δημάρχου αν κάνει του κεφαλιού του, κι αφ' ετέρου ξιφουλκούν για πράγματα που δεν ξέρουμε ή μισοξέρουμε από διαδόσεις από στόμα σε στόμα.
    Σε ποια δεκαετία ζούμε εδώ ρε παιδιά;
    -Παρατήρησα κι εγώ πηγαίους χαρακτηρισμούς όπως 'ΑΝΑΚΡΙΒΗ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ' απ' το Δήμαρχο για όσα καταγγέλει ο Δρακάκης, αλλά πουθενά μια απάντηση, μια εξήγηση προς τους δημότες στους οποίους υποτείθεται ότι απευθύνεται.
    Μήπως τελικά κανένας δεν απευθύνεται σε 'μας, αλλά μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τ' ακούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σ΄ένα σημείο που μου φαίνεται πολύ σημαντικό.
    Πόσοι από μας παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια;
    Συνήθως περιμένουμε από τους άλλους να μας ενημερώσουν για θέματα που μπορεί να μην αφορούν προσωπικά, μας αφορούν όμως σαν πολίτες.
    Δεν θα έπρεπε να παρακολουθούμε τα Συμβούλια ώστε να σχηματίζουμε προσωπική άποψη; Αυτός άλλωστε είναι και από τους βασικούς λόγους ύπαρξής τους.
    Γιατί να αρκούμαστε σε μονόπλευρες δηλώσεις και διαδόσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι δεν είναι λύση να παρακολουθούν όλοι οι Δημότες τα Δημοτικά συμβούλια, ώστε να μαθαίνουν αυτά που τους ενδιαφέρουν.
    Υπάρχει πιο απλή λύση, να αναρτούνται οι αποφάσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπως προβλέπεται.
    Οι Δημότες με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να ενημερώνονται για τα θέματα και τον χρόνο των συνεδριάσεων ώστε να δίνεται η δυνατότητα να λένε την γνώμη τους για θέματα που τους αφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι εννοείς φίλε ανώνυμε, να πηγαίνουμε 2-3000 άτομα σε κάθε συνεδρίαση του Συμβουλίου;
    Σίγουρα οι παρεμβάσεις των δημοτών είναι απαραίτητες, αλλά διάολε μια απλή ενημέρωση είναι τόσο απλή πλέον με το internet.
    Στο κάτω κάτω ούτε καν πότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση δε μαθαίνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή λοιπόν ο Δήμαρχος δια το δελτίο τύπου του Δήμου Ιτέας αναφέρει και δηλώνει υπεύθυνα ότι οι επιστολές μου στον τοπικό τύπο και στον δικτυακό τόπο «Iteanet» είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Και Σε ότι δε αφορά τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις τόσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όσο και για τις τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλεως είναι τελεσίδικα ορθότατες και νομιμότατες.
    ΕΝΗΜΕΡΏΝΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ η ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ που έχει άμεση σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ δια της αρ. πρωτ. 80484/7149 11/09/09 απόφασης .

    Βγάλτε τα συμπεράσματά σας ποιός είναι ο Αναξιόπιστος ο κακόβουλος κ.λ.π.

    Σχετικά έχω να δηλώσω τα εξής :
    Ο έλεγχος και η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια με τον γενικό τίτλο «Τροποποίηση σχεδίου πόλεως Ιτέας – Κίρρας» και η οποία είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη ήταν αναμενόμενη αφού ο Δήμαρχος όπως έχουμε καταγγείλει αφενός παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο με την εισήγησή του αφετέρου δεν εφάρμοσε τον Νόμο (Ν.3463/2006) άρθρο 79. Πράξεις για τις οποίες εμείς η μείζων Αντιπολίτευση το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές .
    Γνωστές οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί κάθε φορά για να επιβάλει με το έτσι θέλω τις δικές του απόψεις εμπλέκοντας φυσικά και εκθέτοντας τόσο το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τους Συμβούλους της παράταξής του .
    Επίσης προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα εκθέτει και δημόσιες υπηρεσίες όπως την πολεοδομία , ΥΠΕΧΩΔΕ κ.λ.π.

    Σύμφωνα με την απόφαση ο συγκεκριμένος τίτλος «Τροποποίηση σχεδίου πόλεως Ιτέας – Κίρρας» είναι απολύτως παραπλανητικός και κατά συνέπεια η 11/70/2009 κρινόμενη απόφαση είναι ασαφής και ως τέτοια παράνομη .
    Επίσης για την τροποποίηση των ρυμοτομικών σχεδίων πόλεων αρμόδιες είναι οι πολεοδομικές αρχές και όχι τα δημοτικά συμβούλια με αποτέλεσμα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας να είναι παράνομη.
    Επίσης επειδή το θέμα της ρύθμισης της τροχαίας κίνησης εντός των πόλεων και των οικισμών γίνεται με κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από απόφαση, εισήγηση της δημαρχιακής επιτροπής κατά (Ν.3463/2006) άρθρο 79, πράγμα που δεν συμβαίνει με την κρινόμενη απόφαση 11/70/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας με αποτέλεσμα και ως προς το θέμα αυτό να είναι παράτυπη και παράνομη .

    Για όλους τους λόγους αυτούς ακυρώθηκε από αρμόδια όργανα της περιφέρειας.

    Επί τους ουσίας θα επαναλάβω ότι :

    Tο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιτέας το Αύγουστο του 2008 ενέκρινε μία κυκλοφοριακή μελέτη η αποία προέβλεπε τρία σενάρια παρέμβασης εκ των οποίων εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν το Δεύτερο (Β) και το Τρίτο (Γ). Στα σενάρια αυτά που εγκρίθηκαν προβλέπονται ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ κ.λ.π. και κυρίως διανοίξεις που αφορούν τις Εισόδους και Εξόδους της πόλης Κεντρικά, Ανατολικά και Δυτικά με σκοπό την αποσυμφόρεση της πόλης . Τόσο στην μελέτη αλλά και κατά την κοινή λογική είναι αυτονόητο ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις (μονοδρομήσεις , σήματα ελέγχου στάθμευσης κ.λ.π) θα έπρεπε να εξεταστούν αφού γίνουν οι διανοίξεις δρόμων πεζοδρομήσεις , αναπλάσεις διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα νόημα παρέμβασης .
    Η δημοτική αρχή όμως μη έχοντας στις προθέσεις της την ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις ταμπέλες που πρόσφατα προμηθεύτηκαν προέβη σε αυτές τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες αφενός δεν έχουν κανένα νόημα αφετέρου επιφέρουν αναστάτωση στην πόλη.
    Σημειώνω επίσης ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2009 η δημοτική αρχή για διανοίξεις δρόμων δεν προέβλεψε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προμήθεια και κατανάλωση των σημάτων κυκλοφορίας και ότι «δήθεν κάτι αλλάζει» .

    Γεώργιος Δρακάκης .
    Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί του Ισολογισμού – Απολογισμού του 2008 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις που αφενός καταδεικνύουν ότι ο Προυπολογισμός του 2008 ήταν εικονικός αφετέρου σύμφωνα και με την έκθεση των ορκωτών λογιστών από τους χρηματοοικονομικούς δείκτες φαίνεται ξεκάθαρα ότι στον Δήμο υπάρχει μία μίζερη κατάσταση .
    Γίνεται απλά μία διαχείρηση και αυτή κάκιστης μορφής χωρίς καμμία προοπτική Ανάπτυξης.
    Στον Ανακεφαλαιωτικό πίνακα του ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ στα έσοδα έχουμε μία απόκλιση της τάξεως του 1.500.000 ευρώ που σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα δεν απορροφήθηκαν παρόλο ότι είχαν προυπολογιστεί ως έσοδο για έργα.
    Στα έξοδα έχουμε 2.695.000 ευρώ ως αδιάθετες πιστώσεις δηλαδή αυτό το ποσό είναι στον αέρα.
    Τι άλλο πρέπει να δεί κανείς για να διαπιστώσει την πλασματικότητα του προυπολογισμού ;
    Επίσης στην έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρεταi σαφώς ότι :
    Δραστηριότητες στον τομέα Ανάπτυξης δεν υπάρχουν !
    Στα δημοτικά διαμερίσματα δεν κινείται τίποτα !
    Εως σήμερα δεν έχει συμβεί κανένα γεγονός που να επηρεάζει την οικονομική πορεία του Δήμου δηλαδή με άλλα λόγια « ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑ» !
    Αλλωστε και από τους αριθμοδείκτες της οικονομικής διάρθρωσης (από την έκθεση διαχείρησης) προκύπτει η στασιμότητα και η μείωση της αποδοτικότητας και ανάπτυξης στον Δήμο.

    Παρά την συστηματική παραπληροφόρηση του Δημάρχου !!!

    Η Δημοτική μας Παράταξη «Κινηση Ενεργών Πολιτών» δηλώνει ότι :
    Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Aπολογισμός και ο Iσολογισμός κάθε Δήμου είναι οικονομοτεχνικά «εργαλεία» που αντικατοπτρίζουν τις οικονομικές συναλλαγές της εκάστοτε Δημοτικής αρχής και ουδόλως αμφισβητούμε την ορθότητα των λογιστικών πράξεων, την καλή εφαρμογή του κλαδικού λογιστικού συστήματος και την άριστη λειτουργία των υπηρεσιακών φορέων, αλλά και των ορκωτών λογιστών, κκ. Κούτουλα, Σιαστάθης .
    Όμως, διαφωνούμε ριζικά με τον αντιαναπτυξιακό σχεδιασμό που εκφράζεται από όλες τις επιλογές και τη λειτουργία ή καλύτερα την αδράνεια της Δημοτικής αρχής και, όπως καταψηφίσαμε τον αντίστοιχο προϋπολογισμό, καταψηφίζουμε και τον Απολογισμό – Ισολογισμό του Δήμου ΙΤΕΑΣ για το 2008 για τους παρακάτω λόγους.
    1. Διαφωνούμε με την κατανομή των δαπανών όπως πραγματοποιούνται και δεν διοχετεύονται στις σωστές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, δεν δίνονται για ουσιαστικά έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο Δήμος μας . Επίσης δεν γίνεται καμμία προετοιμασία για την ένταξη του Δήμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική είναι πολύ συρρικνωμένες έως μηδαμινές . Παρατηρείται απουσία μέριμνας και πολιτικής για την ανάπτυξη των Τοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας που είναι πλήρως εγκαταλειμμένα.
    2. Οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες στο σύνολό τους για δημόσιες σχέσεις (400.000 ευρώ!!!), επικοινωνίες, έντυπα, φιλοξενίες, αθλητικές και ψυχαγωγικές διοργανώσεις κ.λ.π είναι αστρονομικές και δεν επιτρέπονται για την οικονομική εμβέλεια του Δήμου μας.
    3. Θεωρούμε ότι είναι προκλητική η κατάτμηση δεκάδων έργων σε υποέργα που το κόστος τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, ώστε να γίνονται απευθείας ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ σε πρόσωπα επιλογής της Δημοτικής αρχής. Η ανάθεση έργων προβλέπεται ως πρακτική σε έκτακτες περιπτώσεις και δεν συνίσταται ως πάγια πρακτική, προβλέψιμη και προσχεδιασμένη, γιατί ανεβάζει το κόστος των έργων με συνέπεια την απώλεια ανυπολόγιστων ποσών σε βάρος του Δήμου μας και των συνδημοτών μας. Ποτέ δεν διαπιστώσαμε στα τρία (3) χρόνια της παρούσας Δημοτικής αρχής να γίνεται μια προσπάθεια σύντμησης και συνένωσης επιμέρους έργων με το ίδιο τίτλο. Ο Δήμαρχος που επικαλείται το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου σπαταλά το δημόσιο χρήμα με τις συνεχείς αναθέσεις μικροέργων. Γιατί άραγε;
    Καταψηφίσαμε λοιπόν τον Απολογισμό – Ισολογισμό του Δήμου Ιτέας για το 2008, γιατί θεωρούμε ότι θα πρέπει να επικρατήσει εξορθολογισμός των δαπανών του Δήμου μας και να δοθεί το στίγμα της αναπτυξιακής προοπτικής.

    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
    Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή λοιπόν ο Δήμαρχος δια το δελτίο τύπου του Δήμου Ιτέας αναφέρει και δηλώνει υπεύθυνα ότι οι επιστολές μου στον τοπικό τύπο και στον δικτυακό τόπο «Iteanet» είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ, ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ. Και Σε ότι δε αφορά τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις τόσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όσο και για τις τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλεως είναι τελεσίδικα ορθότατες και νομιμότατες.
    ΕΝΗΜΕΡΏΝΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ η ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΙΤΕΑΣ - ΚΙΡΡΑΣ που έχει άμεση σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ δια της αρ. πρωτ. 80484/7149 11/09/09 απόφασης .

    Βγάλτε τα συμπεράσματά σας ποιός είναι ο Αναξιόπιστος ο κακόβουλος κ.λ.π.

    Σχετικά έχω να δηλώσω τα εξής :
    Ο έλεγχος και η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια με τον γενικό τίτλο «Τροποποίηση σχεδίου πόλεως Ιτέας – Κίρρας» και η οποία είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη ήταν αναμενόμενη αφού ο Δήμαρχος όπως έχουμε καταγγείλει αφενός παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο με την εισήγησή του αφετέρου δεν εφάρμοσε τον Νόμο (Ν.3463/2006) άρθρο 79. Πράξεις για τις οποίες εμείς η μείζων Αντιπολίτευση το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές .
    Γνωστές οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί κάθε φορά για να επιβάλει με το έτσι θέλω τις δικές του απόψεις εμπλέκοντας φυσικά και εκθέτοντας τόσο το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τους Συμβούλους της παράταξής του .
    Επίσης προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα εκθέτει και δημόσιες υπηρεσίες όπως την πολεοδομία , ΥΠΕΧΩΔΕ κ.λ.π.

    Σύμφωνα με την απόφαση ο συγκεκριμένος τίτλος «Τροποποίηση σχεδίου πόλεως Ιτέας – Κίρρας» είναι απολύτως παραπλανητικός και κατά συνέπεια η 11/70/2009 κρινόμενη απόφαση είναι ασαφής και ως τέτοια παράνομη .
    Επίσης για την τροποποίηση των ρυμοτομικών σχεδίων πόλεων αρμόδιες είναι οι πολεοδομικές αρχές και όχι τα δημοτικά συμβούλια με αποτέλεσμα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας να είναι παράνομη.
    Επίσης επειδή το θέμα της ρύθμισης της τροχαίας κίνησης εντός των πόλεων και των οικισμών γίνεται με κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετά από απόφαση, εισήγηση της δημαρχιακής επιτροπής κατά (Ν.3463/2006) άρθρο 79, πράγμα που δεν συμβαίνει με την κρινόμενη απόφαση 11/70/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας με αποτέλεσμα και ως προς το θέμα αυτό να είναι παράτυπη και παράνομη .

    Για όλους τους λόγους αυτούς ακυρώθηκε από αρμόδια όργανα της περιφέρειας.

    Επί τους ουσίας θα επαναλάβω ότι :

    Tο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιτέας το Αύγουστο του 2008 ενέκρινε μία κυκλοφοριακή μελέτη η αποία προέβλεπε τρία σενάρια παρέμβασης εκ των οποίων εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν το Δεύτερο (Β) και το Τρίτο (Γ). Στα σενάρια αυτά που εγκρίθηκαν προβλέπονται ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ κ.λ.π. και κυρίως διανοίξεις που αφορούν τις Εισόδους και Εξόδους της πόλης Κεντρικά, Ανατολικά και Δυτικά με σκοπό την αποσυμφόρεση της πόλης . Τόσο στην μελέτη αλλά και κατά την κοινή λογική είναι αυτονόητο ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις (μονοδρομήσεις , σήματα ελέγχου στάθμευσης κ.λ.π) θα έπρεπε να εξεταστούν αφού γίνουν οι διανοίξεις δρόμων πεζοδρομήσεις , αναπλάσεις διαφορετικά δεν υπάρχει κανένα νόημα παρέμβασης .
    Η δημοτική αρχή όμως μη έχοντας στις προθέσεις της την ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις ταμπέλες που πρόσφατα προμηθεύτηκαν προέβη σε αυτές τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες αφενός δεν έχουν κανένα νόημα αφετέρου επιφέρουν αναστάτωση στην πόλη.
    Σημειώνω επίσης ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2009 η δημοτική αρχή για διανοίξεις δρόμων δεν προέβλεψε ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η προμήθεια και κατανάλωση των σημάτων κυκλοφορίας και ότι «δήθεν κάτι αλλάζει» .

    Γεώργιος Δρακάκης .
    Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή