Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Κέρδισε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Συμβούλιο της επικράτειας για τον Βλαχοθανάση ο ΕΟΣ Άμφισσας

Σταμάτησαν οι εργασίες της εταιρείας S&Β στη θέση Βλαχοθανάση μετά το κέρδισμα της αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Συμβούλιο της επικράτειας για τον Βλαχοθανάση που είχε καταθέσει ο ΕΟΣ Άμφισσας.
Για την υπόθεση αυτή της καινούργιας επιφανειακής εξόρυξης που απασχόλησε το Λιδορίκι έχουμε γράψει επανειλημμένα στην σελίδα μας. Η αντίδραση των κατοίκων ξεκίνησε στην αρχή απο μερικούς κτηνοτρόφους που κατάλαβαν τι πάει να γίνει και στην συνέχεια δημιουργήθηκε επιτροπή κατοίκων που πίεσε τον Δήμο και κατέθεσε και ... αυτός αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η αίτηση του Δήμου απερρίφθη αμέσως λόγω του ότι ήταν εκπρόθεσμη, ενώ είχε σχολιαστεί το γεγονός οτι συνέταξε την αίτηση αυτή ο πρώην υπουργός Μπούγας που είχε υπογράψει την κοινή υπουργική απόφαση για την επιφανειακή εξόρυξη.
Μία μεγάλη ανάσα παίρνει λοιπόν το κίνημα των κατοίκων που προσπαθούν να προστατέψουν τον τόπο τους απο τις επιφανειακές εξορύξεις, μιας και η εκδίκαση καθορίστηκε για την άνοιξη του 2011 και η μέχρι τώρα ζημιά που έχει υποστεί ο χώρος είναι μικρή μιας και αποτελεί λιβάδι με αραιή βλάστηση δένδρων (φωτογραφία) που όμως έχουν αποψιλωθεί .

Από ότι διαβάζουμε όμως o Νομάρχης Φωκίδας έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο όπως ο ίδιος τόνισε, τόσο στην τηλεόραση του LΕΡΑΝΤΟ, όσο και στην στην "Ώρα της Φωκίδας" (μετά από παράκληση του Ορειβατικού Συλλόγου!!!???) προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για να αποσυρθεί η προσφυγή ακυρώσεως.
Έτσι όπως αναφέρεται στην εφημερίδα "Ώρα της Φωκίδας" "η εταιρεία προτίθεται να αναλάβει δεσμεύσεις, αλλά και να προχωρήσει στην κατασκευή κάποιων έργων ως αντιστάθμισμα, ενώ τόνισε ότι αν δεν προχωρήσουν οι εργασίες στην θέση Βλαχοθανάση, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις." τα έργα αναφέρει η εφημερίδα ότι θα είναι αξίας 2,5-3 εκατομμυρίων ευρώ αλλά όπως είπε ο Νομάρχης δεν μπορούν να εγγυηθούν νομικά αλλά μόνο με την δημόσια προφορική δέσμευση της εταιρείας.!!!