Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Γοργοπόταμος: Το στρατηγικό σχέδιο του Άρη

gorgopotamos2Γράφει ο kokkiniotis
Τη νύχτα της 25ης προς 26 Νοεμβρίου, πριν από 72 χρόνια, γράφτηκε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Η σημασία της αντιστασιακής αυτής ενέργειας στην εξέλιξη του πολέμου αλλά και στο φρόνημα των λαών που δίναν τη μάχη κατά του φασισμού, είναι λίγο πολύ γνωστή.
Στεκόμαστε σήμερα σε κάποιες λιγότερο γνωστές αλλά χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που αντλούμε από το σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Δημητρίου –καπετάν Νικηφόρου: «Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης».
Στο τρίτομο αυτό ντοκουμέντο που γράφτηκε το 1965, μεταξύ των άλλων περιγράφεται λεπτομερώς ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της επιχείρησης της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιχθυοκαλλιέργειες στους Ποταμούς Δεσφίνας
Η συνεδρίαση θα γίνει στην (Λαμία, Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος), στις  01 /12/2014, ημέρα  Δευτέρα   και ώρα 10:15 π.μ. για τα παρακάτω θέματα που αφορούν την Φωκίδα:
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου « Κυκλοφοριακή σύνδεση Τ.Κ. Γλυφάδας Δήμου Δωρίδας » στο  Ν. Φωκίδας.

ΘΕΜΑ 14ο:Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ανανέωση – τροποποίηση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων: α) ιχθυογεννητικού σταθμού και άλλων χερσαίων εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητη χερσαία έκταση εμβαδού  12.442,30 τ.μ., και β) προβλήτας, θέση « Τρανός Ανήφορος », Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου, του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας της εταιρείας «ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.».
ΘΕΜΑ 15: Έγκριση  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την περιβαλλοντική αδειοδότηση : α) ενιαίας πλωτής μονάδας πάχυνσης Θαλασσίων Μεσογειακών Ιχθυών σε θαλάσσια έκταση 40 στρεμμάτων, ετήσιας δυναμικότητας 877,5 τον (εκσυγχρονισμός και επέκταση της υφιστάμενης πλωτής μονάδας πάχυνσης 10 στρεμμάτων κατά 30 στρέμματα στη θέση «Ποταμοί Όρμου Αντίκυρας», του Δήμου Δελφών Νομού Φωκίδας), β) συσκευαστηρίου, ετήσιας δυναμικότητας ...

Περιμένοντας 2 μέρες μάταια για την διάψευση για το Νοσοκομείο



Δελτίο Τύπου
 «Περιμένοντας 2 μέρες μάταια για την διάψευση»

       Δημότες του Δήμου Δελφών
       Δέκα μέρες πέρασαν από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου 2ο θέμα ήταν η κατάργηση της σχολής Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Την Παρασκευή 21/11 έκλεισε όπως όλα συνηγορούν η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Η εξέλιξη αυτή δυστυχώς φανερώνει πως η πορεία προς το κλείσιμο του Κρατικού Νοσοκομείου Άμφισσας είναι πια σταθερή.
      Στην συζήτηση στο Συμβούλιο αναφέραμε: «Η προηγούμενη δημοτική αρχή και όπως ...

Παραιτήθηκαν όλοι οι παθολόγοι του Νοσοσκομείου της Άμφισσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 
Σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών της Φωκίδας , αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Άμφισσας , και των Κέντρων Υγείας , το Δ/Σ του σωματείου εργαζομένων αναφέρει τα εξής:
Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την συνάντηση φορέων του νομού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο , και τις «θετικές εντυπώσεις» που αποκόμισαν οι φορείς όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν Άμφισσας, ήρθε αρχικά η παραίτηση επιμελητή ιατρού της παθολογικής κλινικής και έπειτα του Διευθυντή της  Παθολογικής κλινικής για να επιβεβαιώσει το ...

Σύσκεψη πρωτοβάθμιων Συλλόγων ΑΔΕΔΥ στην Άμφισσα

Την Τετάρτη 26-11-2014 στην Άμφισσα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (επάνω πλατεία) στις 5:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων της ΑΔΕΔΥ της Φωκίδας.
Η σύσκεψη οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ και θα παραστεί ο Μάριος Κρητικός Αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Θα συζητηθούν θέματα συντονισμού των συλλόγων τόσο μπροστά στην επικείμενη απεργία της 27 Νοέμβρη όσο και γενικότερα.
Η σύσκεψη δεν θα είναι κλειστή και θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται.
Όλοι στην Απεργία στις 27-11-2014