Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Το 'απαγορευμένο' μου της ΕΡΤ: Το spot της Μπιενάλε που δεν θα δούμε ποτέ

Του Γιάννη Δηράκη
(dirakis@sevenart.gr)

Εμπνεόμενος από το κεντρικό θέμα της 3ης Μπιενάλε της Αθήνας, "Μονόδρομος", ο Γιώργος Ζώης, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου "Casus Belli", κατάφερε με έξι κάδρα συνολικής διάρκειας 25 δευτερολέπτων να αναστατώσει το νομικό τμήμα και τη διοίκηση της ΕΡΤ και τελικά να "κοπεί" από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.
Έτσι, μετά τη διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων, τα μπλόκα της αστυνομίας και τις συλλήψεις των... πανό με πολιτικό περιεχόμενο στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να εφαρμόσει πιστά τους νόμους προκειμένου να "προστατεύσει" τους τηλεθεατές, λογοκρίνοντας προληπτικά το ...

Στο Στείρι αγωνίζονται για το σχολείο τους


Στείρι : Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται οι κάτοικοι του Στειρίου σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση την
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 στις 7,00 μμ. 
στο δημοτικό σχολείο Στειρίου για ενημέρωση - συζήτηση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου( παρέλαση) και να ...

Δύο άρθρα για την προσέγγιση της αριστεράς


Οι ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς προσπαθούν να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους στα μηνύματα που δέχονται από την κοινωνία για συγκρότηση μετώπου με πρόταση εξουσίας.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ

Εμφύλιος στην αριστερά, αλλά με υπόγειες γέφυρες

Πέρα από τις κόντρες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα, φαίνεται ότι υπάρχουν δυνάμεις και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης
Υπό τη βαριά σκιά του θανάτου του διαδηλωτή-μέλους του ΠΑΜΕ το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σύνταγμα, δύο στιγμές στη Βουλή αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.
Οι ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς προσπαθούν να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους στα μηνύματα που δέχονται από την κοινωνία για συγκρότηση μετώπου ...

Οξύνονται οι διαφωνίες στην ΕΕ, νέο μέτωπο Σαρκοζί - Κάμερον







Επεκτείνονται και οξύνονται οι διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ. Μετά τη γνωστή κόντρα Μέρκελ – Σαρκοζί – με παρασκηνιακές αποκλίσεις να βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας – η οποία οδήγησε και στην πραγματοποίηση της δεύτερης συνόδου  κορυφής την προσεχή Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος άνοιξε και δεύτερο μέτωπο. Ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ να εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να τον ακούει να υποδεικνύει στους άλλους ηγέτες τι πρέπει να κάνουν. Εν τω μεταξύ, Παρίσι και Βερολίνο εντείνουν τις πιέσεις στην Ιταλία ζητώντας αξιόπιστη μείωση του ...

Καταγγελίες για μαφιόζικες μεθοδεύσεις στην υπόθεση S&B


Πρωτοφανές όργιο τρομοκράτησης μαρτύρων για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο καταγγέλλεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ενόψει της δίκης της εταιρείας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στις 9 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.
Στην εν λόγω δίκη κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα στελέχη της κύριοι Αθανάσιος Κεφαλάς, Δούκας Ευσταθιάδης και Άρης Χατζηπαρασκευάς.
Θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για βαριές περιβαλλοντικές παραβάσεις στη Μήλο μέσω της εταιρείας εξόρυξης που διαθέτουν.
Την ίδια ώρα, όμως, μάρτυρες κατηγορίας που έχουν κληθεί να καταθέσουν, αντιμετωπίζουν απειλές.
Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, κατήγγειλε ότι βρήκε φάκελο με απειλητικό μήνυμα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς του.
Ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται απάντησαν με μήνυση κατ' ...

ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;

Βαρύτατες οι υποψίες ότι τα χημικά που κατά κόρον εκτοξεύει συστηματικά η αστυνομία εναντίον συγκεντρωμένων διαδηλωτών ευθύνονται για τον θάνατο από καρδιακό επεισόδιο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτσαρίδη. "Η ένταση και η έκθεση στα χημικά μπορούν να πυροδοτήσουν ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο σε ανθρώπους με υποκείμενο πρόβλημα" δήλωσε στο "Εθνος" ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του "Ευαγγελισμού" Γιώργος Μπουλμπασάκος. "Είναι έγκλημα πολέμου" η ρίψη χημικών κατά διαδηλωτών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποιώντας και αυτός ότι ο συνδυασμός στρες και χημικών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Νέα έκκληση προς την κυβέρνηση Παπανδρέου να απαγορεύσει επιτέλους τη χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών απηύθυνε και πάλι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει μάλιστα ότι ...

Nότης Σφακιανάκης: "Που να χτυπιούνται κάτω , δεν πληρώνω την εισφορά"- Τα τραγούδια για την τρόικα

Όσοι είδατε τον μισθό σας στην προηγούμενη δημοσίευση χρειάζεται να διαβάσετε αυτό το άρθρο, η φτώχεια θέλει αγώνα και καλοπέραση.
................
«Ζήτησα από τον λογιστή μου να μην το πληρώσω και να στείλει υπόμνημα που να λέει ότι αρνούμαι να πληρώσω κάτι για το οποίο δεν χρωστάω. Πληρώνω τις υποχρεώσεις μου και κάτι που δεν χρωστάω δεν θα μου το πάρεις δια της βίας. Που να χτυπιέσαι κάτω, δεν θα σου δώσω τα λεφτά μου!», δήλωσε ο Notis στην κάμερα του Star.

Να πούμε ότι ο Νότης Σφακιανάης  είναι και ο αγαπημένος τραγουδιστής της τρόικας! Εχει ...

Δημόσιοι υπάλληλοι υπολογίστε τον νέο μισθό σας, είναι μεγάλη η έκπληξη.

Όσοι από τους Δημόσιους υπάλληλους είναι στους τυχερούς και δεν προβλέπεται να απολυθούν μέσω εφεδρείας μπορούν να υπολογίσουν τον νέο μισθό τους .  Το κούρεμα είναι βαθύ .
Όποιος θέλει να υπολογίσει τον νέο μισθό του ...

Ανάβουν τα καζάνια, γιορτή τσίπουρου στο Αλποχώρι

Ανάβαση του ΕΟΣ Ναυπάκτου στη Σαράνταινα!

Γραμμένη Οξιά-Σαράνταινα 23 Οκτώβριου.
Από τη σημερινή ανάβαση του ΕΟΣ Ναυπάκτου στη Σαράνταινα.

Στα όρια των νομών Αιτωλ/νιας - Φωκίδας - Φθιώτιδας , 2μιση ώρες από Ναύπακτο . Για την κορυφή μιάμιση ώρα πορεία σε ομαλές χορτολιβαδικές ράχες . Το νοτιότερο σημείο οξιάς στην Ευρώπη . ...

Αποδοκιμάζει τις μεθοδεύσεις για την ΒΙΠΕ Βόρειας Εύβοιας, η επικεφαλής των ελεγκτών περιβάλλοντος


Μια σημαντική - αν και όχι οριστική- δικαίωση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και ταυτόχρονα αποδοκιμασία των χειρισμών περιφέρειας και υπουργείων στην υπόθεση της ΒΙΠΕ της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Με το σημαντικό αυτό ντοκουμέντο αναλύονται οι κίνδυνοι, οι ασάφειες και τα προβλήματα γύρω από την επιχείρηση της ΤΕΡΝΑ, ενώ καταλήγει αναφέροντας  ότι ο φάκελος της εταιρίας είναι «απολύτως ελλιπής», κακώς διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια «κακώς έσπευσε να γνωμοδοτήσει».

Το πλήρες έγγραφο είναι το ακόλουθο:...

Εκδήλωση για τα πένηντα χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ΕΔΑ Στέφανου Βελδεμιρή


afisa.jpg

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από τη στυγερή δολοφονία από το παρακράτος του νεολαίου αγωνιστή της ΕΔΑ Στέφανου Βελδεμίρη τον Οκτώβριο του 1961 στην Θεσσαλονίκη.  Οι συναγωνιστές, οι φίλοι και οι σύντροφοί του προκειμένου να κρατήσουν την μνήμη του ζωντανή πραγματοποιούν εκδήλωση την Κυριακή στις 11:00 στο 3ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων.
Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Τσιάκαλος, ο Σπύρος Κουζινόπουλος και ο σύντροφος του Μόρφης Στεφούδης.
Ήταν παραμονές των εκλογών της «βίας και της νοθείας» όπου το παρακράτος εξαπέλυε επιθέσεις εις βάρος στελεχών της ΕΔΑ. Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές στις 25 Οκτωβρίου, ο Στέφανος που εκείνη την ώρα επέβαινε μαζί με τον συναγωνιστή του Μόρφη Στεφούδη σε ταξί προκειμένου να μοιράσει προεκλογικό υλικό πυροβολείται εν ψυχρώ από χωροφύλακα. Μία μέρα μετά ξεψύχησε.
Μια μαρτυρία του αδελφού του Στέφανου, του Γιώργου Βελδεμίρη περιγράφει την τρομοκρατική ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής:

«Η ατμόσφαιρα ήτανε τρομακτική. Δηλαδή στο σπίτι μας π.χ. είχαμε δύο ασφαλίτες, οι οποίοι σε μόνιμη βάση ένας καθότανε στην εξώπορτα και ένας στο παράθυρο μην ...φύγουμε από το παράθυρο. Όχι εγώ φυσικά ο ίδιος, αλλά περισσότερο ο Στέφανος ο αδελφός μου, ο οποίος ήτανε σεσημασμένος για να του κάνουνε ζημιά. Διότι εκείνος ήταν Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΔΑ τότε, εκείνος έτρεχε σε όλες τις συγκεντρώσεις, εκείνος ήταν το ατίθασο παιδί που δεν υπάκουγε στους μπάτσους, γιατί πολλές φορές τους έκανε καψόνια. Δηλαδή σηκωνότανε πρωί και τους έπαιρνε τους πήγαινε μέχρι την Καλαμαριά με τα πόδια π.χ. «Ρε, Στεφανάκο, σε παρακαλούμε κάτσε λιγάκι, πάμε σε ένα σημείο που ξέρω εγώ να σου κάνουμε και τα εισιτήρια». «Όταν είχε δουλειά εύρισκε τρόπο και τους ξέφευγε. Όταν ήθελε να πάει κάπου, κάπου χωνότανε, κάπου έτρεχε που δεν μπορούσαν να τον προλάβουν, γιατί ήτανε αθλητικός τύπος και γεροδεμένο παιδί και με αντοχές και σκληραγωγημένος από την δουλειά.»
Εκτός από την δολοφονία του 24χρονου τότε Στέφανου Βελδεμίρη ένα ακόμη στέλεχος της ΕΔΑ ο επίσης 24χρονος στρατιώτης Διονύσιος Κερπινιώτης δολοφονείται στο εκλογικό κέντρο του χωριού Δεμίρι της Αρκαδίας.
Ο Στέφανος Βελδεμίρης διέμενε μαζί με την οικογένειά του στις Συκιές Θεσσαλονίκης,...

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ


Το Σάββατο 29/10/2011 και ώρα 11:00 στη πλατεία της Τοπ. Κοιν. Στρόμης οι Πρόεδροι Τοπ.Κοιν. Στρώμης και Πανουργιάς συγκαλούν κοινή Γενική Συνέλευση των δύο Κοινοτήτων με θέμα ¨Συζήτηση και λήψη αποφάσεων μετά την έγκριση διενέργειας διερευνητικών γεωτρήσεων από την μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ ΑΕ εντός των διοικητικών ορίων των κοινοτήτων μας¨

Το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τύχη του τόπου και αφορά το Νομό Φωκίδας στο σύνολο του. Κινδυνεύουν πλέον άμεσα η δημόσια και ιδιωτική περιουσία όλων μας καθώς και το φυσικό περιβάλλον από υποβάθμιση, εκποίηση, αφανισμό. Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, εκτιμά ότι πέραν και της απαραίτητης παρουσίας της Καλοσκοπής και των διπλανών χωριών, η παρουσία δημοτών, εκπροσώπων Συλλόγων και εκπροσώπων απο ολόκληρο το Δήμο Δελφών και Δωρίδας είναι απαραίτητη για τη στήριξη των θέσεων και τη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα ληφθούν, οι οποίες θα πρέπει να έχουν συλλογικό και Παμφωκικό χαρακτήρα...

Θα σας πάρουν με τις πέτρες, το λέγατε δεν ξέρουμε πόσο έτοιμοι είστε να αντιμετωπίσετε την οργή του κόσμου.

Γιαγιά πετάει πέτρες στα ΜΑΤ, η αγανάκτηση φέρνει τον κόσμο στο απροχώρητο.
Tαγιεροφόρα.. γιαγιά πετάει πέτρες στα ΜΑΤ στη διαδήλωση της 19ης Οκτωβρίου! Τι άλλο να πειστούμε ότι μικροί , μεγάλοι έχουν βγει στο δρόμο;

Δείτε το ντοκουμέντο... σοκ στο απολαυστικό βίντεο