Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Απάντηση απο τους Πολίτες στο Προσκήνιο για το ρέμα της Σκίτσας και τον Βιολογικό της Άμφισσας


16/5/2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Με έκπληξη διαβάσαμε την -θεωρούμενη ως- απάντηση του Δημάρχου Δελφών στην ανακοίνωση μας (10-5-2011) για τα καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Βιολογικού Άμφισσας.
Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
·        Δεν καταφεύγει σε υπονοούμενα. Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία.
·        Έχουμε αποδείξει ότι δεν ισχυριζόμαστε τίποτα αν δε το ψάξουμε
·    Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και μετά από αποφάσεις και διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής, γιατί δεν εφησυχάζουμε
·        Δεν εφησυχάζουμε γιατί η ενεργοποίηση όλων μας είναι ο μόνος δρόμος αν θέλουμε να ζήσουμε σε ανθρώπινες συνθήκες στο τόπο μας.
Και τώρα συγκεκριμένα:
1)    Μετά τη τελευταία ανακοίνωσή μας ο Δήμαρχος Δελφών μας ενημέρωσε...
τηλεφωνικά ότι υπάρχει έγγραφο απάντησης το οποίο δεν είχαμε λάβει. Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη αν τα έγγραφά της φτάνουν στον αποδέκτη, εφόσον αυτό επιθυμεί.
2)    Τα έγγραφα που εκ των υστέρων λάβαμε δεν δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα, το αντίθετο μάλιστα αναδεικνύουν περισσότερες αντιφάσεις της δημοτικής πλειοψηφίας. Παράδειγμα: «Παραλάβαμε τον ΒΙΟΚΑ Άμφισσας σε άθλια, τριτοκοσμική κατάσταση, θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες» Δήμαρχος Δελφών (συνεδρίαση ΔΣ 2/5/2011)
«Ο ΒΙΟΚΑ Άμφισσας πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας με βάση τις αναλύσεις ειδικευμένου εργαστηρίου» Αντιδήμαρχος κ. Ταγκαλής (ΑΠ 144/29.03.2011) και για να πειστούμε επισυνάπτονται εργαστηριακές αναλύσεις Ιουνίου-Νοεμβρίου 2010!!!!... Τα συμπεράσματα δικά σας….
κ. Δήμαρχε, καταρχήν ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μας απαντήσετε, έστω και υπεκφεύγοντας. Το θεωρούμε επιτυχία και προοδευτικά βήματα στην επικοινωνία σας με τους πολίτες!! 
Κατά δεύτερον επειδή τα ερωτήματα παραμένουν:
Μπορείτε να μας  απαντήσετε σε πόσα χρόνια θα μιλήσουμε για λύση των προβλημάτων που προκύπτουν από τον Βιολογικό Άμφισσας;
Τι θα κάνετε για να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή μόλυνση; Τι θα κάνουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες των οργανωμένων τουριστικών  πλαζ του Δήμου Δελφών  μέχρι τότε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους;

Πώς θα  αντιμετωπιστούν

·        η άμεση και έμμεση επιβάρυνση του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας; 
·        η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και των πηγών;
·      η δυσφήμιση  της περιοχής  στην καρδιά της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα τον παραπέρα επαγγελματικό μαρασμό των  καταστηματαρχών και των τουριστικών επιχειρήσεων;
Ελπίζουμε η επόμενη απάντηση να είναι επί της ουσίας και να αναφέρεται στα παραπάνω ερωτήματα που αφορούν όλους τους κατοίκους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις όποιες εκλογές.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….   

1 σχόλιο:

  1. ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
    ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΣΑΒΒΑΤΟ 14.5.2011 ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΩΣ ΜΩΛΟ.
    ΩΡΑ 9 Π.Μ.
    ΑΠΟΛΑΥΣΗ ---ΥΠΟΚΙΤΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑΛΛΑΣΑΣ.ΤΑ ΝΕΡΑ ΘΟΛΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΒΟΥΡΚΩΔΗ ΓΛΙΤΣΑ
    ΜΑΙΑΜΙ --- ΥΠΟΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ, ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΩΛΟΥ ΠΕΤΡΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΓΛΙΤΣΑ ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΦΕ ΓΛΙΤΣΑ ΣΑΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΒΟΘΡΩΝ.
    ΜΩΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ---ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ.
    ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,
    ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΛΕΕΙ!ΠΟΠΟ ΤΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!
    ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΒΥΘΟ.
    ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    (ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή