Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Με 8 ευρώ, αγοράζεις 10 τράπεζες!


ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΣΟ ... ΜΙΑ ΤΣΙΧΛΑ!
Πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος άθλος των Παπανδρέου- Βενιζέλου.

Μετά από την... ιστορική απόφαση της 21ης Ιουλίου , που σωθήκαμε για μια ακόμα φορά , το Χρηματιστήριο Αθηνών γιορτάζοντας το γεγονός , έχει κάνει μια φοβερή πορεία ( καθοδική εννοείται).

Θα μας πείτε καλά να...

πάθουν όσοι εμπιστεύονται την τρομερή κυβέρνησή μας  που έχει σώσει τη χώρα τόσες φορές και το σταθερότατο τραπεζικό μας σύστημα..  Αλλά το θέμα,  έχει και άλλες παράμετρους, όπως θα σας το  αναλύσει και αυτό απλά το Πάμε Λουκέτο:

Από τους πιο  μεγάλους  μέτοχους  στις Τράπεζες είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, που  είχαν βάλει τα αποθεματικά τους για ... ασφάλεια και να " αβγατίσουν"  . Χρήματα βέβαια  τα οποία  τώρα έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί . Α ν πουλήσουν σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές κατοχυρώνουν τις ζημιές  τους  και υπογράφουν  την καταστροφή τους.  Ταυτόχρονα ισοπεδώνουν όλο το χρηματιστήριο και πρώτιστα τις Τράπεζες , αφού είναι τρομακτικός  ο αριθμός των τεμαχίων που κατέχουν...

Γίνεται το ELA  να δεις παράλληλα,  γιατί φημολογείται ότι δύο μεγάλες  τράπεζες έχουν προσφύγει στον ΕLA, που είναι ο   έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας της   Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα , κάτι  σημαίνει ότι τα ταμεία τους είναι μείον, με ό, τι σημαίνει αυτό...

Ο φοβερός  και λαλίστατος Βενιζέλος δεν λέει σχεδόν τίποτα, οι εφημερίδες  και τα κανάλια μέχρι τώρα λένε ελάχιστα, για να μη χάσουν και τις διαφημίσεις των Τραπεζών και κρατάνε την... όρεξη, αν γίνει κάτι πολύ κακό για αργότερα, για ν' αρχίσει το τηλεοπτικό  πανηγύρι.

Εν πάση περιπτώσει το Πάμε Λουκέτο ,δεν είναι οικονομικό, αλλά σατιρικό μπλογκ, αλλά   βρήκε και σε αυτό το θέμα  τη λύση: προτείνει να επανέλθουν άμεσα Σημίτης- Παπαντωνίου και από τις 880 μονάδες, θα τον πάνε απευθείας τον δείκτη στις... 7000 , που είναι από το 1999, ο αγαπημένος τους αριθμός!

Πάντως ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Και για να μη λέτε ότι είναι παραπλανητικός ο τίτλος, μπορείτε πράγματι μόνο με 8 ευρώ να πάρετε μετοχές και των 10 βασικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο. Και 8 ευρώ,  πολλά λέμε , είναι ακριβώς 7, 36 ευρώ, όπως μπορείτε να κάνετε την πράξη κι εσείς!

Εθνική Τράπεζα 2, 78
Αlpha 1, 90
Eurobank 1.73
Πειραιώς 0, 56
Marfin 0, 29
Tαχ. Ταμιευτήριο 1.05
Κύπρου 1,15
Αγροτική 0, 55
Αττικής    0, 44
Proton 0,24

Απομένουν και 0, 64 ευρώ λοιπόν, με τα οποία μπορούμε να πάρουμε και καμιά 30αριά μετοχές των άλλων κλάδων,  που κάνουν όσο μία τσίχλα, για συμπλήρωμα !

Επειδή όμως το βαρέλι φαίνεται να είναι χωρίς πάτο, προτιμάμε αυτή τη στιγμή, να φάμε τις ..τσίχλες και περιμένουμε!

Read more: http://pamelouketo.blogspot.com/2011/08/8-10_26.html#ixzz1WD1zaYvJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου