Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλήψεις λαθροκυνηγών στην Φωκίδα

Κυνηγετικός Σύλλογος

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΩΝ

Συλλήψεις λαθροθηρών ανακοίνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άμφισσας, οι οποίες έγιναν κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Η μάστιγα της λαθροθηρίας είναι παρούσα παρά τις επίμονες και συνεχείς προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων, παρά τις προσπάθειες των θηροφυλάκων μας, οι οποίοι, με κίνδυνο της ζωής των, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την λαθροθηρία, μερικοί ευτυχώς ολίγοι, εκ πεποιθήσεως αδίστακτοι δολοφόνοι, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους και ...
μάλιστα με μέσα που δεν αφήνουν καμία δυνατότητα αντίδρασης στο θήραμα. Κυνηγούν την νύκτα με μηχανοκίνητα μέσα και με την βοήθεια προβολέων, τα οποία το θήραμα θεωρεί φιλικά και δεν απομακρύνεται. Πρόκειται για έγκλημα ίσως το χειρότερο για το κυνήγι.
Έτσι λοιπόν τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου 2010, ύστερα από νυχτερινό έλεγχο επί διερχομένου οχήματος, που διενήργησε κλιμάκιο της Αστυνομίας, στο 51ο χλμ της Ε.Ο. Λαμίας – Άμφισσας, συνελήφθησαν τρεις που επέβαιναν στο όχημα (Ε.Κ. –Π.Κ.- και Γ.Σ.) να έχουν δεμένα εκτός θήκης και γεμάτα δύο κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων το ένα αδήλωτο, και να έχουν μέσα στο όχημα ένα λαγό που είχαν θηρεύσει. Τα εν λόγω άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμφίσσης.
Το ίδιο βράδυ, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Γ. Μαγκλάρας, Γ. Τιμολέων και Γ. Μαχάς, ύστερα από επισταμένη παρακολούθηση στη θέση Ταράτσα – Ρωμαίικο, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κτηνοτρόφο Ε.Λ. (πρόλαβε να απομακρυνθεί ο συνεργός του που επέβαινε στην καρότσα του αγροτικού οχήματος), και οι οποίοι επιδίδονταν και πάλι σε νυχτερινό κυνήγι λαγού. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας λαγός.
Το ξημέρωμα της Παρασκευής, 3 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν μηνύσεις στους λαθροθήρες, ενώ ταυτόχρονα διετάχθη σε βάρος των ποινική δίωξη.
Οι Θηρευμένοι λαγοί εκποιήθηκαν με τη διαδικασία της δημοπρασίας, αφού πρώτα η κτηνιατρική υπηρεσία βεβαίωσε ότι οι λαγοί είχαν θηρευτεί με σκάγια κυνηγητικού όπλου.
Λόγω της αναδιάρθρωσης της εισαγγελικής υπηρεσίας και λόγω της συνεχιζόμενης δίκης Γρηγορόπουλου στην Άμφισσα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα και το όχημα, το οποίο παραδόθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη, που διορίστηκε μεσεγγυούχος, προς φύλαξη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Η υπόθεση θα δικαστεί στην Άμφισσα την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου