Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μετατροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από Ημερήσιο , σε Περιφερειακό

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την μετατροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ- πρώην κλινική Καρανάσου) από Ημερήσιο (απλή επίσκεψη ημέρας), σε Περιφερειακό (Ξενοδοχειακή κάλυψη- ύπνος, φαγητό).
Αυτό σημαίνει, ότι από την Κυριακή 31/1/2010, το κτίριο του ΚΠΕ μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες παιδιών και συνοδών από όλα τα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Έτσι όλοι αυτοί οι φιλοξενούμενοι, θα βρίσκονται επί ημέρες στην πόλη μας, προκειμένου να ξεναγηθούν και να στήσουν βήμα- βήμα την περιβαλλοντική τους συνείδηση.
Ήδη, το ΚΠΕ Άμφισσας, με επικεφαλής τον κ. ... Θεοχαρόπουλο Μιχάλη ο οποίος πλαισιώνεται από έμπειρους καθηγητές και δασκάλους, με ειδικότητα στο αντικείμενο, φιλοξένησε επί τρεις ημέρες το Γυμνάσιο Βούλας Αττικής, το οποίο επισκέφθηκε το Μουσείο, την Πινακοθήκη Παπαλουκά, την Χάρμαινα, το Μεγάλο Καφενείο όπου ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους μαθητές.
Η ξενοδοχειακή υποδομή του ΚΠΕ μπορεί να εξυπηρετήσει 49 φιλοξενούμενους οι οποίοι θα επισκέπτονται τις γύρω περιοχές περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας σε ειδικές διαδρομές στην Γκιόνα, τον Παρνασσό και βεβαίως στην Άμφισσα.
Εκτιμούμε, ότι θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα, (να μην αναφερόμαστε μόνο στα άσχημα), στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για την αγορά του κτιρίου, την σύλληψη γενικά της ιδέας και την οικονομική βοήθεια που προσέφερε από το 2007 έως σήμερα η σημερινή Ν.Α. Φωκίδας για την προμήθεια του εξοπλισμού του ΚΠΕ.
Ως Δήμος θεωρούμε ότι το έργο αυτό θα προσφέρει περισσότερα από τα αιτηθέντα και για αυτό ως Δημοτική Αρχή το στηρίξαμε από την αρχή και προσπαθήσαμε για την συνέχιση της προσπάθειας, την εύρυθμη λειτουργία του και την μετεξέλιξή του σε Περιφερειακό.
Ως Κέντρο ημερησίων επισκέψεων ξεκίνησε το 2004 από τα παλιά γραφεία που υπήρχαν και συνεχίσθη με την εγκαινίαση του ημερησίου προγράμματος από το 2007 με γραφεία στο σημερινό ΚΠΕ. Συνεχίσαμε να το στηρίζουμε με την βεβαιότητα ότι θα μετατραπεί ως Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εκτός από Ημερήσιο και σε Περιφερειακό που σημαίνει πολυήμερο. Αυτό που ουσιαστικά ξεκίνησε από 31/1/2010. Η λειτουργία του Περιφερειακού τύπου κατά την εκτίμησή μας θα προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη στην εν γένει ανάπτυξη της περιοχής.
Τέλος, μετά την ανάδειξη του ΚΠΕ ως Περιφερειακού, αναμένονται πολλές κρατήσεις από σχολεία. Οι μαθητές των σχολείων αυτών θα σιτίζονται σε εστιατόρια και ταβέρνες της πόλης και θα επισκέπτονται γενικά καταστήματα της πόλης μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου