Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Επίθεση στην ακροδεξιά για προβοκάτσια από την Παπαρήγα σοβαρές καταγγελίες, καταδίκη και από τον ΣΥΡΙΖΑ



ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ...ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ...
«Εντοπίσαμε στην πορεία μέλη της Χρυσής Αυγής με σημαίες του ΠΑΜΕ» κατήγγειλε στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα. Σκληρή κόντρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια. Μάλιστα, συνέδεσε τα σημερινά επεισόδια ... με τις δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες περί, όπως είπε ο ίδιος, μη αποδοχής του Συντάγματος.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία μέσα σε κλίμα κατακραυγής από τους βουλευτές του ΚΚΕ, χαρακτήρισε τον Γ. Καρατζαφέρη προβοκάτορα.
“Δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα paybook” δήλωσε η κυρία Παπαρήγα.
“Αφοπλίσαμε μέλη της Χρυσής Αυγής”
Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι στην πορεία εντοπίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία ήταν εφοδιασμένα με σημαίες του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

«Δεν έχω όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται και ένας από τους λόγους είναι ότι δεν λειτουργούν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης. Δεν θα προκαλέσω ερώτηση σε εσάς, μπορεί να μην είστε σε θέση να μου απαντήσετε, πιθανόν να μην έχετε και εσείς, δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια.
Ωστόσο, επειδή είμαι και μάρτυρας των γεγονότων έξω από τη Βουλή, θέλω να κάνω την εξής τοποθέτηση: Οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχονται μια πρωτοφανέρωτη επίθεση, χειρότερη δεν έχει συμβεί μετά το 1974, είναι σε θέση να διαχωρίσουν το συστηματικό πολιτικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την έκφραση της διαμαρτυρίας τους, έναν αγώνα που μπορεί να πάρει πολλές μορφές πάλης ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορούν να το διαχωρίσουν σαφέστατα από κάθε σχεδιασμό υπονόμευσης των αγώνων, από κάθε προβοκάτσια που δημιουργεί αθώα θύματα και δίνουν τη δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό συκοφάντησης των αγώνων, που τους δίνουν τη δυνατότητα και τα επιχειρήματα να πραγματοποιήσουν αυτή τη συκοφάντηση.
Εμείς λέμε ότι ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθεί από την προβοκάτσια, αλλά να πάρει όλα τα μέτρα να περιφρουρήσει τους αγώνες του και μάλιστα αγώνες που πρέπει να έχουν αφετηρία τους χώρους δουλειάς. Εκεί πονάει πιο πολύ. Η αφετηρία της μάχης πρέπει να είναι στον τόπο δουλειάς όπου εκεί ολοκληρώνεται σε πανελλαδικό αγώνα.
Και πρέπει να πω το εξής: Αρκετά η ενοχοποίηση του λαού. Έχει ενοχοποιηθεί για την κρίση, έχει ενοχοποιηθεί για όλα, δεν μπορεί το οργανωμένο και υπεύθυνο λαϊκό κίνημα να ενοχοποιείται για ενέργειες που δεν ξέρω από ποια παρασκήνια ετοιμάζονται. Η προβοκάτσια δεν θα περάσει. Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας.
Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book.
Δεύτερο, δεν κρύβουμε τα λόγια μας, τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που λέμε το πιστεύουμε και ανοιχτά το λέμε και το κάνουμε.
Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή» και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.
Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και βεβαίως ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».


ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Χαιρετίζουμε την πρωτοφανή και μεγαλειώδη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις που ήταν οι μεγαλύτερες σε όγκο που έγιναν στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και απαιτούμαι την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις αποτελούν την αφετηρία νέων πιο μαζικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στα πιο βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση, με τη βαθιά αντικοινωνική της πολιτική και την προσφυγή στον μηχανισμό των ΔΝΤ-Ε.Ε. πυροδοτεί την κοινωνική σύγκρουση.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου