Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου της Τ.Ε. της ΝΔ Ιτέας για την υγεία στην Φωκίδα

Τ.Ε. ΙΤΕΑΣ
Ιτέα 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμός στους κόλπους της Υγείας στην Φωκίδα, κυρίως δε στην περιοχή, σχετικά με το μέλλον του Κέντρου Υγείας Ιτέας αλλά και του Νοσοκομείου Άμφισσας, θέμα το οποίο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στα πλαίσια του λεγόμενου Καλλικράτη στην Υγεία.
Είναι φανερό από τις παραιτήσεις των μελών του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ότι εκτός του ελλείμματος διαχείρισης του μείζονος αυτού ...
ζητήματος, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των επικεφαλείς συνδικαλιστών και των μελών που πρόσκεινται στην κυβερνώσα παράταξη αλλά και μεγάλη απόσταση μεταξύ των εισηγήσεων της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Άμφισσας στην συνεδρίαση του Επιστημονικού Προσωπικού στην Περιφερειακή Διοίκηση Υγείας, στην Λάρισας για «αφαίμαξη» των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ιτέας προς όφελος του Νοσοκομείου και του Προσωπικού του Κ.Υ. Ιτέας, το οποίο ήδη κινείται αποτελεσματικά.
Δεδομένου ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με την πρόθεση αυτή είναι ο ουσιαστικός παροπλισμός ή η μεταφορά σε άλλο Δήμο ή το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επί πλέον καλύπτει υποχρεωτικά τον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας σύμφωνα με τους διεθνείς όρους ασφάλειας λειτουργίας του, διερωτόμαστε σοβαρά για τις προθέσεις της εισήγησης μια που το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου από το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Ιτέας.
Πληροφορούμεθα δε εκτός των άλλων ότι δεν ζητήθηκε ή συζητήθηκε τίποτα σχετικό με τα Κέντρα Υγείας από την Περιφερειακή Επιτροπή ή το Υπουργείο διότι αυτά υπάγονται στις διατάξεις περί Πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβανόμαστε από ποιον και πως προέκυψε το θέμα τόσο για την Ιτέα όσο και για το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου.
Δεν αντιλαμβανόμαστε επίσης την διαφαινόμενη αστάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Νομού μας μετά την δημόσια ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και τις δεσμεύσεις σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «δεν πρόκειται να κλείσει καμία υπηρεσία, κυρίως το Κέντρο Υγείας στην Ιτέα».
Σε ότι μας αφορά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προοπτική και κλεισίματος του Κ.Υ. Ιτέας αλλά και της με οιοδήποτε τρόπο υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και παριστάμεθα σήμερα με ιδιαίτερη επιφύλαξη σε μία δημόσια συζήτηση για τις συνενώσεις στον χώρο της υγείας σε επίπεδο Νομού την οποία δεν κατανοούμε. Είθισται τα συνδικαλιστικά όργανα να κινούνται σε αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα και όχι σε διάλογο επί των κεκτημένων.
Η Τοπική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ιτέας είχε ήδη δραστηριοποιηθεί για το μείζον ζήτημα κινούμενη στην κατεύθυνση της ουσιαστικής παρέμβασης και αντιμετώπισης της πρωτοφανούς και ανηλεούς υποβάθμισης του ζωτικού τομέα για την ζωή των κατοίκων της πόλης μας καθώς και της πλήρους υποβάθμισης της ανάπτυξης της εν γένει περιοχής μας από την λαίλαπα των κυβερνητικών προθέσεων.
Έχοντας ήδη ενημερώσει τον κομματικό μας μηχανισμό και αφού απαιτήσουμε τις απαντήσεις από την σημερινή – κάπως ακατανόητη ως προς την σκοπιμότητά της - συγκέντρωση, θα αποταθούμε στον Τομεάρχη Υγείας του κόμματός μας πρώην Υπουργό κ. Γιαννόπουλο προκειμένου να υπάρξει και κεντρική κινητοποίηση για το ζήτημα.

Τ.Ε. ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου