Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται η τρομουστερία για την Άμφισσα παρόλο που δεν έχει προγραμματιστεί καμία εκδήλωση για αύριο

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, φέρεται να δηλώνει ο Δηλώνει ο Νομάρχης για την αυριανή δίκη.

Τα πράγματα είναι πράγματι πολύ σοβαρά, έβγαλαν φωτογραφίες ακόμα και τους αστυνομικούς που μετά την απραξία καθόταν στο τσιπουράδικο του Μάστορα στην παραλία της Ιτέας για να δείξουν κλίμα.

Αποστολή Newsit στην 'Αμφισσα

Έρημη πόλη θυμίζει η Άμφισσα σήμερα αλλά με έντονη αστυνομική παρουσία

ενόψει της αυριανής ... πολύκροτης δίκης για την δολοφονία του Αλέξανδρού Γρηγορόπουλου.



Παρόλο που τα καταστήματα και οι καφετέριες είναι ανοικτά οι πολίτες προτιμούν να μένουν σπίτια τους αφού όπως εξηγούν στο Newsit είναι τρομοκρατημένοι.




Οχυρωμένες με λαμαρίνες παραμένουν τράπεζες, εμπορικά καταστήματα αλλά και ξενοδοχεία παρόλο που οι ομάδες των αντιεξουσιαστών που ήρθαν την Τετάρτη με πούλμαν σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φωκίδας Νίκο Τσαγκαραδάκη έχουν φύγει.
Ο κ.Τσαγκαραδάκης μιλώντας στο Νewsit δήλωσε ότι τα αστυνομικά μέτρα παραμένουν όπως χθες με ενισχυμένα μπλόκα και περιπολίες.

Μιλώντας στο Νewsit ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Νίκος Δρόλαπας τόνισε την απαίτηση των επιχειρηματιών να μην συνεχιστεί η δίκη εδώ. Ο ίδιος μάλιστα έχει πάρει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, δίνοντας το παράδειγμα του κλίματος επικαλύπτοντας με λαμαρίνες την εξωτερική πρόσοψη του ξενοδοχείου του.





Αντιδράσεις υπάρχουν και από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής.
Έχουμε κόψει ακόμα και τα νεράντζια από τα δέντρα ενώ υπάρχουν συνεργεία του Δήμου που μαζεύουν και τις πέτρες προς αποφυγή επεισοδίων επισημαίνει ο Θύμιος Βλαχοδημητρίου, αντιδήμαρχος καθαριότητας της πόλης. Η υπόθεση της δίκης μας έχει κουράσει πολύ διότι ξαφνικά αντιμετωπίζουμε μια ετοιμότητα που ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί καταλήγει.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του είναι η έκφραση του Νομάρχη Νίκου Φουσέκη. Σε επιφυλακή και ο ίδιος, εμφανίζεται προβληματισμένος για αύριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην περιοχή έχουν μείνει κάποιοι διαδηλωτές οι οποίοι ήρθαν με δικά τους αυτοκίνητα. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει το πού έχουν εγκατασταθεί αφού πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό.



Από την πλευρά της οικογένειας η κα Τζίνα Τσαλικιάν αναμένεται εντός της ημέρας μαζί με τον σύντροφό της Ανδρέα Κωσταντίνου και τους συνηγόρους της. Μιλώντας στο Νewsit πριν από λίγο δήλωσε ότι η κατάσταση της μητέρας της παραμένει σταθερή γεγονός που της επιτρέπει να παραστεί στην δίκη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit έχει επιλέξει να μείνει μακριά από την πόλη της Άμφισσας εξασφαλίζοντας ηρεμία.

Επίσης εντός της ημέρας θα βρίσκονται στην περιοχή και οι μάρτυρες υπεράσπισης της οικογένειας Τσαλικιάν.

Από newsit.gr

3 σχόλια:

  1. Σάββας Γιαννοσπύρος21 Ιανουαρίου 2010 στις 8:07 μ.μ.

    Το σχολίασα και στο amfissapress...
    Νομίζω ότι προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στη πόλη μας όλοι αυτοί που (ακόμα και σήμερα) συντηρούν τον τρόμο , την φοβικότητα , τον εκφοβισμό..
    Είναι φανερό πλέον (ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη της πόλης μας) ότι προσπαθούν να επενδύσουν είτε πολιτικά , είτε επαγγελματικά , είτε .., είτε.. , είτε .. στα επεισόδια , στις φασαρίες, στις καταστροφές!!
    Οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι «περί Θεού» επικλήσεις δημιουργούν και ενισχύουν το κλίμα ανασφάλειας και φόβου , λειτουργώντας ανασταλτικά και καταστροφικά ακόμη και για την «αγορά» και τους επαγγελματίες που επικαλούνται ότι προστατεύουν.!! Πρέπει όλοι να απαιτήσουμε (και να περιφρουρήσουμε) την ομαλή διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης , να δείξουμε σεβασμό στους παράγοντές της και κυρίως σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου..
    Καιρός να αναθεωρήσουν και να σιωπήσουν όλοι αυτοί που προσβάλλουν την ιστορία , τις αρχές , τις αξίες ακόμη και την «αισθητική» της Άμφισσας ...

    Υ.Γ.**** Ας διαβάσουν προσεκτικά τα « περί βαρβάρων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ....παλιατζηηής
    Παλιά σίδερα παλιές λαμαρίνες μαζεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έσωσε ο θεός θαύμα -θαύμα έβαλε το χέρι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή