Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Γιατί εξαιρείται η Goldman Sachs;"



 Τι Κυβέρνηση έχουμε;
Κουρεύει αυτά που χρωστά στους εργαζόμενους και τους μικροκαταθέτες για να δώσει δώρα στους τοκογλύφους τραπεζίτες.

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επείγουσα ερώτησή του, την ανήθικη εξαίρεση από την διαδικασία του κουρέματος του PSI του αμαρτωλού swap με την Goldman Sachs.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το swap ύψους 5 δισ. ευρώ που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Goldman Sachs παρότι είναι δομημένο προϊόν και όχι ...
ομόλογο, αποτελεί υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου, η οποία όμως εξαιρείται του κουρέματος της διαδιακασίας του PSI, την ίδια ώρα που δεν εξαιρούνται από την διαδικασία τα φυσικά πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δάνεια των ΔΕΚΟ.
Ο Δ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει ότι το αμαρτωλό swap με την Goldman Sachs είναι το πιο ακριβό και "τοξικό" δάνειο που έχει συνάψει το ελληνικό κράτος με διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εκείνη την περίοδο τον σημερινό πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο. Αρμοδιότητα για τη συναλλαγή τότε, ως κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής, είχε ο σημερινός επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Χριστοδούλου.
http://papadimoulis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου