Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΥ

-Θρίαμβος του Ισλανδικού λαού στο δημοψήφισμα

-Τώρα δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης Παπανδρέου

« Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει το συντριπτικό «Όχι» του λαού της Ισλανδίας, για την πληρωμή από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή τους φορολογούμενους, 3,9 δις ευρώ χρεών της χρεοκοπημένης ιδιωτικής τράπεζας Icesave.

Παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης ότι θα εγκαταλειφθεί κάθε διαδικασία για την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες της θαρραλέα, με πλειοψηφία πάνω από 90% αρνήθηκαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα βάρη από τα κερδοσκοπικά κόλπα των τραπεζιτών. Η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία, που απαιτούν αυτά τα χρήματα, ήδη μειώνουν το επιτόκιο κάτω από το αρχικό 5,5% και ... αναζητούν, παρά τις απειλές τους, εναγωνίως συμβιβασμό.
Όπως πριν μερικά χρόνια το «Όχι» στο γαλλικό δημοψήφισμα ανάτρεψε την πορεία προς το Ευρωσύνταγμα, έτσι σήμερα η απόφαση της Ισλανδίας, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο θέμα των χρεών των περιφερειακών χωρών.
Το Μέτωπο επαναλαμβάνει το αίτημα για άμεση διεξαγωγή στην Ελλάδα δημοψηφίσματος για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, που οδηγεί στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στα άλλα μέτρα που οδηγούν σε κοινωνική εξαθλίωση και κατάψυξη της οικονομίας. Πολύ περισσότερο που δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στερούνται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Όπως ήδη δείχνει το ισλανδικό προηγούμενο η κινητοποίηση για δημοψήφισμα και η διοργάνωσή του, ως στοιχεία ενός καθολικού κοινωνικού συναγερμού, μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα μιας Ελλάδας της υποταγής και της επαιτείας, να δώσουν διαπραγματευτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να φθάνει μέχρι την άρνηση πληρωμής «χρεών» στους κερδοσκόπους και να φέρουν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους.»
Αθήνα 7.3.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου