Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

«Διώξτε 230.000 υπαλλήλους»

Διώξτε 230.000 υπαλλήλους!!!

Το είχε προαναγγείλει ο Πάγκαλος όταν δήλωνε δημόσια, πως η μονιμότητα στο δημόσιο ισχύει για τους υπάλληλους, αλλα όχι για τις θέσεις Δημοσίου. Αν τελικα η είδηση είναι αληθινή και πραγματοποιηθούν οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων σημαίνει ότι θα απολυθεί μαζικά σχεδόν το 5% (!!!!!!) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, ανεβάζοντας την επίσημη ανεργία αυτόματα κατά 5 μονάδες. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για ένα άσχημο αστείο γιατί αλλιώς πρόκειται για μια πραγματικά κατακλυσμική κοινωνική αλλαγή με πραγματικά ... απρόβλεπτες συνέπειες. Το παρακάτω είναι αναδημοσίευση από το Βήμα:

“Μετά τις περικοπές έρχονται και οι απολύσεις καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα

ΤΟ «ΣΟΚ και δέος» που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να έχει και συνέχεια για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μετά την περικοπή των μισθών έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στο πλαίσιο της λήψης διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη χώρα
μας από κοινού με τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους: «Για να υπάρξει πραγματική και μόνιμη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο», επεσήμαναν στους συνομιλητές τους, «θα πρέπει να απολυθούν από 210.000 ως 230.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με δεδομένο ότι ο δημόσιος τομέας στη χώρα σας είναι εξαιρετικά διογκωμένο». Το νούμερο αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό για τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν την άρση ουσιαστικά της
μονιμότητας και την έξοδο από το Δημόσιο δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Αυτό θα επιτευχθεί με τις συγχωνεύσεις ή με την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών, εταιρειών και επιχειρήσεων, τις αναγκαστικές μετατάξεις που θα οδηγήσουν σε εθελουσίες εξόδους τους υπαλλήλους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, την κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων και το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων για τα χρόνια που καλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Oι επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, που σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης θα οδηγήσουν, εκτός των άλλων, και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, αποτέλεσαν ένα από τα βασικά όπλα του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η χώρα μας είχε εισέλθει στη δίνη του κυκλώνα. Ο Πρωθυπουργός, όταν ζητούσε τη συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων μας, είχε υπόψη του, εκτός των άλλων, και δύο ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η πρώτη είναι η συγχώνευση των οργανισμών, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2010 με την ολοκλήρωση από τους υπουργούς του καταλόγου των επιχειρήσεων, εταιρειών, οργανισμών και εν γένει νομικών προσώπων που θα καταργηθούν. Η δεύτερη είναι το σχέδιο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου από τη Βουλή και προβλέπει, εκτός των άλλων, τη συγχώνευση ή την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.”

Όλο το άρθρο tovima.gr
Ο σχολιασμός από sxoliastesxwrissynora

4 σχόλια:

  1. Μη μας φαίνεται παράδοξο.Είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί το σενάριο αυτό εάν προσφύγουμε στο ΔΝΤ.Άλλωστε έγινε στην Ουγγαρία.Ο κατήφορος για την Ελλάδα δεν έχει τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εργαζόμενοι, εν μέρει ακόμα σε κατάσταση κλονισμού από τις αποτυχίες του καπιταλισμού και τα αυξανόμενα προβλήματα που βιώνουν σήμερα, αρχίζουν να εκτιμούν την παλαιά ρήση: δεν μπορούμε να λύσουμε τα κοινωνικά προβλήματα με ατομικές λύσεις.

    Ως εκ τούτου ανακαλύπτουν πάλι τη σχετικότητα των ταξικών δομών και των κοινωνικών κινημάτων για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν και επιδεινώθηκαν από αυτήν την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο την εγκυκλοπαιδεια ΔΟΜΗ σελ.234 τομος 29.ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ:Μορφη βιας με πολιτικα κινητρα.Στη συγχρονη εποχη, ο ορος χρησιμοποιειτε για να χαρακτηρισει την απειλη η χρηση βιας, η οποια,με σκοπο ειτε την προβολη καποιων κοινωνικοπολιτικων θεσεων ειτε την ικανοποιηση καποιων αιτηματων,στρεφεται,περα απο τους αμεσους στοχους,και κατα του ιδιου του κοινωνικου συνολου......Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?.avalon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ 2-3 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ! ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή