Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 είναι 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και όχι αργία

Έχει μεγάλη σημασία στην απεργία στις 11/3/2010 να συνειδητοποιήσουμε πως είναι μία απεργία που θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας το παρόν έξω από την πύλη του εργοστασίου.
Είναι απαραίτητο σε αυτή την απεργία εμείς οι εργαζόμενοι όχι μόνο να την υπερασπιστούμε αλλά και να την αγκαλιάσουμε. Μετά από την τελευταία Γενική Συνέλευση για τα αιτήματα του 2010, που η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, κάναμε το ένα βήμα. Όπως όλοι μαζί διαμορφώσαμε τα αιτήματά πρέπει και όλοι μαζί να τα υπερασπιστούμε. Η Διεύθυνση και η Κυβέρνηση θα πρέπει να δει πως οι εργαζόμενοι έχουν ομοψυχία. Έχουμε ...αφήσει πίσω ότι μας χωρίζει και είμαστε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε την ζωή που θέλουν να μας κλέψουν.

Θα είμαστε έξω από την πύλη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παράγει. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε όσους θέλουν τέτοιες απεργίες να τις μεταμορφώνουν σε αργίες. Δεν θα παράγουμε, θα σταματήσουμε όλες τις εγκαταστάσεις που δεν είναι απαραίτητες (αλουμίνα, ανόδους, χυτήριο).

Θα απεργήσουμε για να πάρει πίσω τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση και να πάρει μέτρα για αυτούς που έχουν γεμίσει τα σεντούκια τους με τους κόπους μας, με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας.

Θα απεργήσουμε για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας γιατί θέλει η κυβέρνηση να μας κλέψει την ζωή μας με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Θα απεργήσουμε για να διαμαρτυρηθούμε που η Διεύθυνση της Αλουμίνιο δεν εφαρμόζει τις διμερής συμφωνίες. Δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους το επίδομα καλών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2009.

Θα απεργήσουμε γιατί είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι σε όλοι την εργατική τάξη.

ΝΑ είμαστε έξω από την πύλη. ΝΑ αποδείξουμε πως έχουμε ακόμα αξίες και δεν τις παζαρεύουμε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΞΕΡΟΥΝ Ν’ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Από anexartitoi

5 σχόλια:

  1. Ας την κλείσουμε κι αυτή , όπως και τόσες άλλες βιομηχανίες στη Χώρα μας! Κάποιοι θέλουν την Ελλάδα αποκαίδια για να μπορούν μετά να σκυλεύουν το πτώμα της νομίζοντας οτι αποκομίζουν κομματικά οφέλη!Οι ίδιοι μετά θα κάνουν συγκεντρώσεις και υα διαμαρτύρονται για την ...ανεργία! Έλεος, δεν πήρατε χαμπάρι οτι ο κόσμος σας πήρε ...χαμπάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε "οφις"
    Αν δεν κατάλαβες υπάρχει Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
    Δεν γνωρίζουμε αν απέργησες ποτέ, ή αν ήσουν πάντα ενάντια στις απεργίες.
    Δεν γνωρίζουμε αν είσαι υπέρ της συλλογικής πάλης των εργαζομένων, ή υπέρ της αναζήτησης της δικής σου ατομικής λύσης.

    Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι αυτοί που κυβερνάνε κλέβουν τα χρήματά μας και τα δίνουνε στους φίλους τους τραπεζίτες, ή διαπλεκόμενους με το κράτος επιχειρηματίες σαν τον ιδιοκτήτη του Αλουμίνιου της Ελλάδας.

    Οι μισθοί και οι συντάξεις μας περικόπτονται χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη, ενώ δεν ζητάνε ούτε ένα ευρώ απο τους τραπεζίτες και τους πλούσιους φίλους τους.

    Μπορεί εσύ να αισθάνεσαι εξασφαλισμένος, αλλά η κοινωνία είναι ανάστατη. Ελπίζουμε να σταματήσουμε και τα οικονομικά μέτρα και την κυβέρνηση και τους οικονομικά ισχυρούς φίλους τους.

    Εσύ συνέχισε (λόγω της εποχής, όφις") την χειμέρια νάρκη σου, αλλά μην βλέπεις κόμματα στον ύπνο σου, δες τους ανθρώπους που ζορίζονται και πληρώνουν και πάντα πιο χρεωμένοι βρίσκονται.

    Εμείς ελπίζουμε στην άνοιξη, που όλοι εμείς, μαζί με αυτούς που θα ξυπνήσουν τότε, θα επιβάλουμε το δίκιο μας.
    Η ώρα δεν αργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τοσο σοβαρα πραγματα - εκτος και αν δεν ειναι- δεν αρκουν μεμονωμενες 24ωρες,
    μια τωρα και μια μετα απο 10 μερες
    οι 24ωρες θεωρουνται ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ για την επικειμενη ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,τετοια προθεση απο πλευρας
    συνδικατων δεν ειδα ουτε και θα δω,
    απο τις 24ωρες και μονο, ο εργαζομενος χανει,ο εργοδοτης κερδιζει (και μην βιαστητε να με πειτε προβοκατορα,συνδικαλιστης δεν υπηρξα ,αμετρητες συμμετοχες σε απεργιες - διαρκειας-ειχα) και οι συνδικαλιστες χρεωνουν αλλη μια 24ωρη
    στο ημερολογιο τους,ετσι για να ανεβει η μετοχη τους πιο ψηλα .Να παψουν πια
    να μας τραβανε με ενα χαλκα περασμενο στην μυτη,και μην μου πειτε οτι ο αγωνας ειναι συνεχης,και βεβαια ειναι συνεχης αλλα να ειναι και σωστος, οι 24ωρες και μονο δεν ειναι η σωστη
    μορφη αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνούμε με την άποψή σου.
    Οι απεργίες πρέπει να έχουν αρχή μέση και τέλος.
    Οι 24ωρες προειδοποιητικές δεν απαντούν στο μέγεθος του προβλήματος.
    Χρειάζεται απεργία γενική ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
    Να σταματήσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε καμιά σταθεροποίηση που γίνεται εις βάρος των εργαζόμενων.
    Ο στόχος τους δεν είναι τα ελλείμματα αλλά οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Γιαυτό δεν ζητάνε τα κέρδη των τραπεζών αλλά ζητάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλαχιστον να πραγματοποιουν αυτα που λενε στις ανακοινωσεις-εννοω την αναρτηση-και οχι μονο και μονο να γεμιζουν τις σελιδες , και την Παρασκευη εδω θα ειμαστε και να μας πουν εαν σταματησαν την ΑΛΟΥΜΙΝΑ .
    ......( ενας που γνωριζει ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή