Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Oi εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και τις αρχές του 2012. Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Ιούλιος 2011:

• Έκθεση της εικαστικού κ. Βούλας Δασκαλοπούλου (Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας) στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών.
• Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του κ. Δημήτρη Κατσαούνη στον Προθάλαμο του ...
Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών με θέμα τους Δελφούς.
• Εκπαιδευτική δράση με εφήβους της Ιτέας με θέμα την δημιουργία γκράφιτι για τους Δελφούς.

Αύγουστος 2011:

• Έκθεση φωτογραφίας του κ. Λουκά Χαψή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών με θέμα την Πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Σεπτέμβριος 2011:

• Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού και με διαλέξεις.
• Φιλοξενία στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Φυτά και πολιτισμός».
• Συμμετοχή στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ελύτη με την διοργάνωση μουσικής παράστασης με τίτλο «Είναι νωρίς ακόμη…» με την ποιήτρια κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και τον συνθέτη κ. Γ. Κουρουπό. Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επίκεντρο το Άξιον Εστί και τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού», που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και σε ομάδες ενηλίκων.

Οκτώβριος 2011:

• Έκθεση φωτογραφίας του Ισπανού φιλολόγου Rubio σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών με θέμα τα κάστρα της Φωκίδας.

Νοέμβριος 2011:

• Φιλοξενία στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με τίτλο «50 χρόνια Αστερίξ». Για τη συγκεκριμένη έκθεση θα δημιουργηθεί και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες.

Δεκέμβριος 2011:

• Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών με θέμα την αρχαία ελληνική αποικία του Εμπορίου. Στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης θα δοθεί διάλεξη από τον αρχαιολόγο κ. Xavier Aquile.

Ιανουάριος 2012:

• Έκθεσης σπάνιας αρχαιολογικής φωτογραφίας των Δελφών, Συλλογής Λουκά Παπαλεξανδρή.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι παραπάνω δράσεις θα πλαισιωθούν από κύκλο διαλέξεων που θα δοθούν από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας


Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος ΠΕ με Α΄ βαθμό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σας ενημερώνουμε ότι η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πρόκειται να συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στον εκθεσιακό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών θα υπάρχει διακριτική ηχητική επένδυση κλασικής μουσικής, ενώ σχετικό φυλλάδιο θα διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες, ενημερώνοντάς τους για το τιμώμενο έκθεμα της ημέρας, την επιγραφή με τα μουσικά σύμβολα από το Θησαυρό των Αθηναίων, που εκτίθεται στην αίθουσα VIII του Μουσείου.



    Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου