Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Η τύχη της Υγείας μας, είναι πλέον στα χέρια των Φορέων του Νομού

 Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από σειρά επαφών της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου,
με αρχή την πρόκληση Ανοιχτού Διαλόγου για το Νοσοκομείο, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, με συμμετοχή όλων των Τοπικών Φορέων και Συλλόγων του Νομού,
τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με 1ο θέμα «την Αναβάθμιση Μονάδων Υγείας του Νομού» ,
τη συνάντηση με το Διοικητή της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κο Π. Τομάρα , στη Λάρισα
την επαφή, στο περιθώριο σύσκεψης, με στελέχη του Υπουργείου και την παρουσία της ...
Βουλευτή του Νομού κας Α. Παπαθανάση, στη Λαμία,
καθώς και την τελευταία συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κον Μ. Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα κο Ν. Πολύζο, παρουσία της Βουλευτή κας Α. Παπαθανάση, στην οποία τονίστηκαν για πολλοστή φορά οι λόγοι για του οποίους πρέπει να διατηρηθεί η Αυτονομία του Νοσοκομείου μας,
επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια που συγχωνεύει, διασυνδέει, συνδιοικεί και υποβαθμίζει Νοσοκομεία, καταργώντας τα γεωγραφικά όρια Νομών, που πιστεύουμε ότι γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των περιοχών, τα κοινωνικά και επιστημονικά κριτήρια, με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Η δημιουργία μεγάλων Μονάδων Υγείας που προέρχονται από συνένωση μικρών επαρχιακών Νοσοκομείων έρχεται σε αντίθεση με τη βασική αρχή λειτουργίας του Ε.Σ.Υ. (Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια–Τριτοβάθμια περίθαλψη). Δημιουργούνται έτσι μεγάλα διοικητικά κέντρα λήψης αποφάσεων, ενάντια στο πνεύμα της Αποκέντρωσης, και Διαφάνειας, ενισχύοντας τη Γραφειοκρατία .
Αγνοείται προκλητικά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο αποτελεί και είναι μέσο παροχής του μεγαλύτερου δημόσιου αγαθού, της ΥΓΕΙΑΣ, και λειτουργεί με κριτήρια κοινωνικής πολιτικής, επιχορηγείται από το Κρατικό Προϋπολογισμό και άρα από τον κάθε πολίτη της Φωκίδας, και δεν υπάγεται σε κριτήρια κόστους-κέρδους, όπως αγνοούνται και οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών της Φωκίδας για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις Μονάδες Υγείας .


Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου (Ιατροί-Νοσηλευτές-Διοικητικοί) ενημερώνουμε το λαό της Φωκίδας ότι η τύχη της Υγείας του, είναι πλέον στα χέρια των Φορέων του Νομού, τους οποίους και καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να επιμείνουν και να διεκδικήσουν την Αυτονομία και Αναβάθμιση του Νοσοκομείου, σε έναν ήδη υποβαθμισμένο Νομό, και προτιμούμε να κατηγορηθούμε ότι λαϊκίζουμε και κινδυνολογούμε με το θέμα της Υγείας, παρά να χαθεί η ζωή έστω και ενός συμπολίτη μας.


Άμφισσα 28/07/2011
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου