Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση στην Βουλή απο τον Κουβέλη για τις 35 προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Προσλήψεις στο Μουσείο Δελφών με συνοπτικές διαδικασίες

Στις 2 Νοεμβρίου 2009 η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προκήρυξε 35 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στο Μουσείο Δελφών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αρ. πρωτ. Φ6/1/2858 και Φ6/1/4859).

Η προθεσμία που δόθηκε για την κατάθεση δικαιολογητικών ήταν μόνο δύο ημέρες, από 3/11/2009 έως 5/11/2009, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μη διαθέτουν επαρκή χρόνο για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους. Αν συνυπολογιστεί δε, ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιοποίησής της, η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε στην ... ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά ούτε και γνωστοποιήθηκε διά του τύπου, παρά μόνο τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Μουσείου, εγείρονται εύλογα πολιτικά και ηθικά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Με ποιο τρόπο έγιναν οι προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών; Θα διερευνήσετε άμεσα τις συνθήκες και διαδικασίες επιλογής προσωπικού;
• Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την δημοσιοποίηση της προκήρυξης των 35 θέσεων εργασίας;
• Για ποιο λόγο δόθηκε η ασφυκτική χρονική προθεσμία δύο ημερών για την κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών;

23.11.2009

Ο ερωτών βουλευτής


Φώτης Κουβέλης
Από ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

8 σχόλια:

  1. O Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού οφείλει να αγνοήσει την ερώτηση του κου Κουβέλη ως άτοπη, αφού η Κυβέρνηση απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού. Υπάρχουν άλλα σημαντικότερα θέματα από αυτό με το οποίο θα έπρεπε να ασχολούνται οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xορτασαμε απο επικοινωνιακα πυροτεχνηματα,ηρθε η ωρα για αλλαγη.
    Αλλωστε με την ψηφο των απλων πολιτων σχηματιζονται κυβερνησεις και αντιπολιτευσεις.
    Πρωτα ο πολιτης.Να το δουμε και στν πραξη.
    Α,ρε Κουβελη ηθελες να γινεις και προεδρος του ΣΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψήφος των πολιτών σχηματίζει κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, σε συνδυασμό με την αποχή άλλων πολιτών. Γι' αυτό δεν πρέπει να απέχουμε από τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά να συμμετέχουμε, ώστε μέσω της ψήφου να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός ορθού εκλογικού αποτελέσματος. Δε μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις αν δεν ψηφίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε μπερδέψει την Κυβέρνηση με τη Βουλή:
    Η μεν ασκεί εκτελεστική εξουσία.
    Η δε νομοθετεί και ΕΛΕΓΧΕΙ την εκτελεστική εξουσία.
    Αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή κι όχι να κάνει δηλώσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα.
    Σας υπενθυμίζω ότι γι' αυτό υποτίθεται ότι τους ψηφίζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή ακριβώς άλλη είναι η δουλειά της νομοθετικής και άλλη η δουλειά της εκτελεστικής εξουσίας και βάσει Συντάγματος, οι 2 αυτές εξουσίες δε μπορούν να ταυτίζονται, τα μέλη όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα και διετέλεσαν ή διατελούν ταυτόχρονα καθήκοντα βουλευτή και υφυπουργού ή υπουργού είναι παράνομα! Άντε βγάλε άκρη όμως με αυτό το χάος που έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίζουμε με βάση τις προσλήψεις που μας παρέχονται,αγαπητέ Πρόεδρε.Γιατί έτσι το θέλει ο λαός.Αλλιώς έχουμε ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ζωή δεν είναι μόνο προσλήψεις στο δημόσιο φίλτατε. Αν ψηφίζεις μόνο με βάσει τις προσλήψεις που σου έκαναν ή όχι, έχεις χάσει το παιχνίδι, καθώς τέτοια νοοτροπία ανήκει στο παρελθόν και έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η πληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκε με ρουσφέτια συνέβαλε κατά ένα σημαντικό βαθμό στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, δηλ. στο δημόσιο χρέος, αφού πληρώνουμε πολλούς κηφήνες.

    Για να μην οξύνω τη συζήτηση, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κηφήνες, αλλά μόνο εκείνοι οι οποίοι ευτελίζουν τις θέσεις τους και νομίζουν ότι τρώμε το κουτόχορτο. Σε όλους μας έχει τύχει να πάμε σε μια δημόσια υπηρεσία και να μην έχουμε σωστή αντιμετώπιση από τα στελέχη της, για διάφορους λόγους.

    Τώρα, σχετικά με αυτό που είπες για το ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός συνασπισμός δε θα έπρεπε καν να είναι στη βουλή, καθώς αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία. Τα στελέχη του για λόγους πρωτοτυπίας και όχι ουσίας προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους με το ζόρι, χωρίς να υπολογίζουν ότι γίνονται περίγελος και προκαλούν τους νοήμονες πολίτες.

    Ένα μόνο από αυτά, κάποιος βουλευτής, τόλμησε και είπε την αλήθεια δημοσίως σχετικά με οικονομικές χορηγίες της περιόδου 1989-1990 και όρμησαν να το φάνε (νομίζω ότι το έφαγαν στο τέλος), επειδή χάλασε το καλλιτεχνικό σοβάτισμα που έκαναν στο γιαπί, για να δείχνει καλαίσθητο στους ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφώνω ότι έτσι θα έπρεπε να σκεφόμαστε,αλλά όταν,και αν, εξελίχθουμε σαν κοινώνια το ξανασυζητάμε.Σήμερα αυτή την κατάσταση βιώνουμε.

    Στην δημοκρατία όλες οι ψήφοι είναι ισές.Και θα εκπροσώπηθουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ και οποιοδήποτε κριθεί.Κάθε άλλο είναι αντιδημοκρατικό.

    Οι αυτοδυναμίες κρίνονται από τις εξυπηρετήσεις σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τόπο.ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

    Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι έχουν γίνει αρκέτά βήματα τα τελευταία χρόνια,ιδιαίτερα από τη νέα γενία που δεν διακατέχεται από μεταπολεμικά και μετεμφυλιακά σύνδρομα,προς τη σώστη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή