Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο Παπανδρέου και οι 19 δολοφονίες των Ισραηλινών


Ποίος είναι ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας;

Ποιος είναι ο πρωθυπουργός;

Η απαράδεκτη στάση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην επίθεση των Ισραηλινών κατά των πλοίων με εφόδια για την Γάζα εξηγείται απο το γεγονός οτι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να είναι μαζί με τους δολοφόνους.

Δεν είναι μόνο η δουλεία στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. που μας επιβάλουν.
Ο Παπανδρέου αποφάσισε να ταυτιστεί σε όλα με την Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και να επιβάλει στους Έλληνες, αν τον αφήσουμε, ότι επέβαλαν σήμερα οι Ισραηλινοί σε αυτούς που μετέφεραν την ειρηνευτική βοήθεια.
Δείτε την Ελληνο-Ισραηλινή φιλία σε δράση λίγες ημέρες πριν
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
Ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις στο Αιγαίο!
ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...
Μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στέλνουν από σήμερα κοινές ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις. Στην σκιά της κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αλλά και της ... ραγδαίας επιδείνωσης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων οι δύο Αεροπορίες διεξάγουν από σήμερα στο Αιγαίο πολύπλοκα σενάρια εναέριων εμπλοκών και προσβολών στόχων εδάφους.Χθες, υπό συνθήκες; άκρας μυστικότητας προσγειώθηκαν στην 115 Π.Μ. στη Σούδα πέντε ισραηλινά F-15I Ra’am και πέντε F-16I Sufa τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.Τα αεροσκάφη μαζί, τόσο με τα F-16C των Μοιρών 340Μ και 343Μ που εδρεύουν στην 115ΠΜ, όσο και με τους άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από άλλες Μοίρες, πρόκειται να συνεκπαιδευτούν σε μια σειρά αποστολών όπως εναέριας επικράτησης, προσβολών στόχων εδάφους σε στρατηγικό βάθος σε όλο τον ελλαδικό εναέριο χώρο, αλλά και εναέριου ανεφοδιασμού στο κεντρικό Αιγαίο.Για αυτό το λόγο στις συνεκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος και KC-707 της ισραηλινής Αεροπορίας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά μαχητικά επιχειρούν από ελληνική αεροπορική βάση πραγματοποιώντας ασκήσεις από κοινού με μαχητικά της ΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που θα εκτελεστούν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών στη μέση του Αιγαίου, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Ψαθούρας που έχει δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό.Από την 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα αναμένεται η εκτέλεση αποστολών CSAR με ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Ή άσκηση έχει την επωνυμία «Μίνωας 2010» και η πραγματοποίησή της δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία την παρούσα χρονική στιγμή ιδιαίτερα μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις.Με εξαίρεση την γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά Su-27 που είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά, η άσκηση με τους Ισραηλινού είναι η πρώτη "ειδικού πολιτικού βάρους" που γίνεται στο Αιγαίο. Στην προηγούμενη άσκηση, την Gloriious Spartan 2008, τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν είχαν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια, αλλά επιχειρούσαν κατ'ευθείαν από το Ισραήλ, κάτι που είχε δώσει τροφή σε σενάρια για άσκηση προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

  1. ΓΕΑ: Διακοπή της άσκησης «Μίνωας 2010» με το Ισραήλ
    NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 31 Μαϊου 2010 10:25
    Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με αφορμή τις εξελίξεις με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου.

    Επίσης, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαινω την λογικη των σχολιων του defencenet.gr,την μια λεει οτι η Ελλαδα ειναι με το μερος των δολοφονων και απο την αλλη σε αλλο σχολιο λεει οτι με παρεμβαση του πρωθυπουργου διεκοπη η ασκηση και "Βέβαια με τον τρόπο αυτό η ελληνική πλευρά παίρνει θέση για τα γεγονότα κάτι που μπορεί να αποβεί και πρόωρο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα"
    (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12422&Itemid=49)
    Εγω θεωρω οτι defencenet.gr εχει δυο διαφορετικες ,εκ διαμετρου αντιθετες,αποψεις για το θεμα ,και οπως λεμε εμεις -ουτε στο σακκι ουτε στο σακκοδεμα.
    Πασα .....διευκρινιση δεκτη επι του θεματος.
    Παρ-Αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε δίκιο μερικά πράγματα πρέπει να τα εξηγήσουμε.
    Κατ αρχάς δεν συμφωνούμε με την οπτική γωνιά του defencenet.gr .
    Χρησιμοποιούμε το δημοσίευμα που γράφηκε εκεί πριν την κρίση, για να δείξουμε την στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας Ισραήλ σε κόντρα με την Τουρκία που επιλέχθηκε.
    Η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ κόντρα στην Τουρκία που τώρα δεν υπακούει στους Αμερικάνους, ήταν η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

    Οι δολοφονίες των Ισραηλινών δεν ξέρουμε ακόμα αν ματαίωσαν αυτές τις πολιτικές επιλογές(απίθανο), αλλά δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει αυτήν την περίοδο το φλέρτ με το Ισραήλ, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε οτι υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ελλήνων που συμμετείχαν στην αποστολή στην Γάζα.
    Η κυβέρνηση είχε τοποθετηθεί πριν τις δολοφονίες δίπλα στα Ισραήλ, να δούμε τι θα κάνει στην συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bεβαιως,ορισμενα πραγματα πρεπει να εξηγηθουν.
    Δεν ΠΡΕΠΕΙ να ειμαστε στο πλευρο του Ισραηλ που εχει κοντρα με την τουρκια,
    δεν ΠΡΕΠΕΙ στις πανελληνιες ,την μερα μνημης της σφαγης των ποντιων,να βαζουμε θεματα για να χαϊδευουμε τα αφτια των γειτονων μας.
    Πολλα δεν ΠΡΕΠΕΙ....
    Τα ..ΠΡΕΠΕΙ δεν εχω ακουσει.
    Παρ-Αλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Παρ άλιε τα " πρέπει " τα δικά μας είναι τα πρέπει όλου του κόσμου δηλαδή η ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει καμία 'αναβάθμιση σχέσεων' με το Ισραήλ από πλευράς ελληνικής κυβέρνησησς, ούτε καμιά 'κόντρα' με τους Τούρκους.
    Το 'δόγμα' της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστό εδώ και χρόνια:
    Προσπαθώ να τα 'χω καλά με όλους και κάνω το μαλάκα σε θέματα που κάνουν τζιζ και δεν με αγγίζουν επί της ουσίας. Κοινώς, μια υποτελής, αμυντική στάση προς όλους τους δυνατούς, αποφεύγοντας να πάρω σαφή θέση απέναντι σε φλέγοντα ζητήματα και τηρώντας πάντα ίσες αποστάσεις προς όλους μέχρι γελοιότητας.
    Αυτό οδηγεί τους κυβερνώντες σε αντιφάσεις τραγελαφικές, όπως το '99 στους βομβαρδισμούς της Σερβίας (αποδοκιμάζω, αλλά συνεννώ με την υπογραφή μου, βλέπε Γιωργάκης), το 2008(;) στο βομβαρδισμό της Γάζας (αποδοκιμάζω, αλλά επιτρέπω τον ανεφοδιασμό του ισραηλινού στρατού μέσω Ακτίου και απέχω στην ψηφοφορία αποδοκιμασίας του Ισραήλ από τον ΟΗΕ), στην εν ψυχρώ παράδοση του Οτσαλάν το '98(;) και πολλά άλλα.
    Δεν είναι τυχαία η κοινή πολεμική άσκηση με τον ισραηλινό στρατό την ώρα που ξέρεις ότι ξεκινάει αυτή η αποστολή προς Γάζα και είναι δεδηλωμένο από την πλευρά της ισραηλινής κυβέρνησης ότι θα εμποδιστεί με κάθε μέσο. Όσο για την ακύρωσή της, αυτά είναι για το πόπολο, αφού έχει καταγγελθεί μέρες πριν η άσκηση από πολλούς φορείς.
    Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι θα διαταραχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ από το σημερινό; Ή ότι δεν θα ξαναγίνουν ελληνοισραηλινές ασκήσεις στο κοντινό μέλλον; Εκτός βέβαια αν αλλάξει η στάση των ΗΠΑ, κάτι που δεν το βλέπω πιθανό.
    Το Ισραήλ συμπεριφέρεται τόσο προκλητικά, απλά γιατί έχει τη στήριξη όλων των πλευρών (εκτός Ιράν, ίσως και Συρίας) ή τουλάχιστο τη σιωπηρή αποδοχή τους.
    Όσο για την τουρκική εξωτερική πολιτική, αυτή αλλάζει για πλάκα, αν υπάρξει το κατάλληλο δέλεαρ.....

    ΥΣ:Δείτε και τη στάση της κυπριακής 'κομμουνιστικής' κυβέρνησης προ ημερών:
    http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,37816-.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή